maanantai 13. heinäkuuta 2009

Takaisin töissä -Back to work

Töissä jälleen. Siis aikuisten oikeissa töissä. "Töitähän" olen tehnyt koko lomani, Ruotsin reissullakin vähän leikkelin kankaita ja hotellihuoneen silitysraudalla tukikankaita aamutuimaan Poikaystävän nukkuessa kiinnitin :)
Ihan ok olla täällä taas, alko kotona tunnelma olee jo sen verran nihkee, että ihan kiva päästä eroon naapureista (tai siis vaan siitä yhdestä rumasta).
Olen siis ommellut ihan hillittömästi, ja jos en ompele, niin sitten teen ompelun esivalmisteluja, eli leikkaan kankaita, vuoria, tukikankaita, silitän niitä kiinni ja valkkaan vetoketjut. Nyt vähän alkaa kiinnostamaan kankaan painanta. Entä jos tekis omia juttuja...?

Lapset on ollut isällään koko mun loman ajan, mikä on ollut sinäänsä tosi hyvä, sillä ei ole tarvinnut keskeyttää hommia jonkun toisen nälän takia, tms. Kyllä niitä oli tosi kava nähdä, kun sunnuntaina kävivät palauttamassa auton. Torstaina tulevat sitten taas kotiin.

Vitsi, on niin paljon kaikkea, ettei millään meinaa saada mihinkään mitään tolkkua. Aloitetaan ihan alusta.
Perjantaina suoraan töistä aseman kautta (Poikaystävä piti saada mukaan) satamaan ja siellä auto laivaan. Laivalla kierrettiin ja minä leikkelin kankaita. Oli kivaa. Aamulla Tukholmassa auto parkkiin ja metrolla keskustaan. Käytiin Åhlensilla hakemassa Muji suihkepulloja (ostin muistaakseni 6!) ja jotain muuta pientä kivaa. Sieltä sitten vanhankaupungin kautta Södermalmille jossa sitten loppupäivä vietettiinkin kierrellen pikkuliikkeita ja kirppikiksiä. Vegekaupasta taas ihania herkkuja (pari superhyvää tofua lähti matkaan - nam! ja sitten juhlapulloksi kolaa - tämä juodaan sitten kun saan ensimmäisen "oikean" asiakkaan tai kun Etsy myynnit ylittävät 20 kpl:n rajan. Kumpi nyt sitten tulee ensimmäisenä vastaan) ja lopulta kaatosateen vaihduttua ihan vaan sateeksi mentiin lopulta Hermansille. Kissakurnauskis!

Illalla ajettiin 200 km ensimmäiselle etapille. Mentiin hotelliin kun ei muutakaan jaksettu. Oli kivaa! Aamulla sitten taas matkaan, en muista paljon ajettiin tai minne päädyttiin, mutta oli varmasti hauskaa :) Seuraava yö nukuttiin oikein kivalla leirintäalueella teltassa. Ja sieltä sitten Ouluun. Oulussa käytiin kiinalaisessa syömässä ja kirppareilla. Ei mitään ihmeellistä löytynyt. Jotain pientä kuitenkin. Yövyttiin Oulun ja Jyväskylän välillä leirintäalueella, mökissä tällä kertaa. Jyväskylässä syötiin Katariinassa, paikallisessa kasvisruokalassa. Leppoisa paikka. JA sieltä sitten kotiin!

Kotona ei ollut ketään, Mikko ja Lassi oli hesacupissa ja Pinja jossain kaverilla. Poika ja puput oli sentään paikalla. Lopulta koko perhe oli kasassa ja kaikki hyvin.

Seuraavana aamuna lapset lähti mökille ja minä aloin ompelemaan! Chris on työstänyt kirjaansa koko sen ajan kun minä olen ommellut.

Pojan lääkekuuri on tehonnut hyvin. Tänään olisin unohtanut antaa kortisonitabletin, ellei se olisi lääkeannostelijassa ollut. Jee!

Viimeviikolla sain uusia kankaita, jotka on osoittautuneet niiiiiin ihaniksi että. Sain ihan uutta puhtia ompeluun. Tästä totesin sen, että innostukseni saattaisi juuri uusien kankaiden avulla jatkua todella pitkään! Kunhan vaan saisi niitä nyt myytyäkin! Tästä pääsenkin seuraavaan aiheeseen...

Perjantain pakkasin tuotteeni siististi ja harjasin vaaleanpunaisen harjani. Lähdin bussilla kaupunkiin, tarkoituksenani käydä sekä Pulu Design liikkeessä, että Kitschissä. Jännitti niin, että meinasin jo useaan otteeseen kääntyä takaisin. Pulussa unohdin hengittää, mutta sain asiani esitettyä (vauhdilla!) mutta harmikseni (onneksi?) oikeat henkilöt eivät olleet paikalla. Jätin yhteystietoni ja näytin kuitenkin tuotokseni työntekijälle.

Sieltä sitten Kitschiin. Jotenkin se jännitti vielä enemmän. Oikeastaan ihan turhaan, sillä sielläkään ei oikea henkilö ollut paikalla. Sain sähköpostiosoitteen, johon voisin sitten lähettää kuvia ja kosimiskirjeen, jonka sitten tänään tein ja jopa lähetinkin! Ja lähetin sitten saman tien toiseenkin lupaavanoloiseen liikkeeseen. Ensin ajattelin, että otan yhteyttä ihan kaikkiin lahjatavara tms. liikkeisiin (sillä mielellä, että kyllä jostain tärppää) mutta sitten ajattelinkin, että kyllä sen liikkeen täytyy olla myös minun ja tuotteitteni oloinen, eikö vain?

Ja nyt ommellaan ja odotetaan. Tahdon avata sen kokis pullon pian!

Gonna make it short, my lunch break is almost over.

Our trip to Sweden was terrific. Stockholm was so nice, even with heavy rain. Hermans with it's delicious food was great, as always. Something not so nice happened to Poikaystävä though. He found something non-edible in his salad :( But mine was just perfect. We drove a lot, slept one night in a hotel, one in a tent and one in a cabin. I had some fabrics with me which I cut in pieces and even managed to iron the supportive fabric into them. Great!
After two days we ended up back into Finland, went thriftstore shopping, ate Chinese and drove to small place between Oulu and Jyväskylä.
On our last day we ended up in Jyväskylä, ate in vegetarian cafeteria, food was good and atmosphere (sp?) relaxed. Some more thriftstore shopping (nothing much really) and then back home.

Home was empty, except for Poika and the bunnies. Kids were somewhere. Finally they got home and everything was fine. The next morning they left with their dad and I had all the time in the world to sew. So I did! I got some new fabrics in the mail which made me to sew even more. :) On Friday I did something I've always wanted to do but never got the guts to do it. I packed my creations and took the bus to the city and showed them to couple of stores! Eek! I was so nervous! Forgot to breath but other than that it went well. Except none of the "right" people were there. But today I've sent email to two stores, even made them flickr albums, showing stuff they might be interested of.

No matter what happens I'm so proud of myself. I did it. I did my part and now the rest is not up to me. I mean, of course I need to send more emails to other stores, but at the moment all I can do is wait. And activate my fabric printing skills...

Have a happy rainy day!!

♥ Raisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti