maanantai 20. helmikuuta 2012


Aurinkoista maanantaita!

Arvatkaa kuka on syönyt todella hyvin! Jep jep! Minä! Olen käyttänyt ihan hirveästi rahaa ruokaan, mutta kyllä on ollut sen arvoistakin ja iso osa ostoksistani riittää pitkäksi ajaksi. Lauantaina kävin yksinäni ensin Prismassa, josta ostin pulloista saamilla rahoilla kaikkea perusruokakaupan juttuja, n. 17 €.  Sieltä autolla ensin Ekoloon, johon meni n. 45 €, mutta siitä itse asiassa ruokaan pieni osa (Chrisille piti ostaa herkkuja ja kotiin pari litraa pyykinpesuainetta). Lopulta päädyin Viivoaniin, joka on ehdottomasti paras aasialainen ruokakauppa, jossa olen käynyt.  Yleensä selviän sieltä isojenkin ostosten jälkeen n. 40 eurolla, nyt meni kuitenkin yli 60, sillä laitoin koriini myös japanilaisia elintarvikkeita, jotka ovat aika lailla hinnoissaan myös Viivoanissa. Unohdin kuitenkin ostaa yhden tärkeimmistä, eli tonkatsu-kastikkeen (bull dog), hiukan harmitti!

Kotona olikin jo niin kova nälkä, että söin vaan pussinuudeleita. Mutta illaksi säästin ensimmäisen erikoisuuden: vegaanisen okonomiyakin. En ole koskaan maistanut ”oikeaa” okonomiyakia, joten en yhtään tiennyt mitä odottaa, vähän hirvittia ainekset, varsinkin kun osa oli hyvin kummallisia, enkä niitä löytänyt. Korvasin sitten ihan omilla jutuilla…Okonomiyaki on siis japanilainen munakas-pannukakkuhärveli, jota kuulemma myös japanilaiseksi pitsaksi sanotaan. Ja minä tein tämän vegaanisista aineksista…huh huh. Aika lailla jännitti mitä siitä tulee, kun siinä oli kaaliakin ja C ei erityisemmin tykkää kaalista…. Oli itse asiassa aikas hyvää, niine ttä tehdään varmasti toistenkin ja nyt tiedän paremmin miten sitä maustaa ja höystää.

Sain lauantaina luettua sen Huumeasema Zoo –kirjan. Melko lailla kamala, muttei siltikään niin paha kun oletin, jotenkin se kaikki tuntu vaan niin kaukaiselta ja vieraalta. Niin turvattua elämää me täällä Helsingin reunamilla vietetään.

Sunnuntaina vuorossa oli rapeaksi paistettua tofua tosi maukkaalla japanilaistyylisellä kastikkeella ja kevätsipulilla (n.2,5 € nippu!!), riisiä sesaminsiemen-merilevä hiutaleilla (itse tehty sekoitus), sesaminsiemen-parsakaalia ja mulla juomana maissiteetä (paahdettuja maissinjyviä haudutetaan n. 10min), joka ei kauhean hyvää, mutta kun paketin sitä ostin, niin jonkunhan se on juotava.

Ylijäämäriisistä tein välipalaksi nallenmuotoisia onigirejä (riisipalloja), joiden sisällä mpvoita. Nam.

Päivälliseksi tein Puputytön Juhlakirjasta Luksusburgereita, eli mustapapupihvejä, tomaatti-sipulisalaattia, lisänä ituja, joita mun Biosnackyni tuottaa meille kiitettävää vauhtia. Ollaan siis syöty todella hyvin ja todella terveellisesti ja melko lailla edukkaasti ja ekologisestikin. Vaikka rahaa menikin paljon, jäi siemeniä, papuja jne. tosi paljon varastoonkin. Ainoastaan se maissitee oli vikatikki. Kokeilin myös paahtaa ohraa, koska muistin ohrateetä juoneeni paljon japanissa. Siitä tuli oikein hyvää, ei niin vahvan makuista kuin siellä, mutta ehkä teen tuhdimpaa ens kerralla.

Melkeinpä kaikesta mulla on kuvat, mutta ne on C:n kamerassa, hetki menee, että saan koneelle. Tuntuu, että koko viikonloppu on pyörinyt ruoan ympärillä ja oikeastaan se on ollut mukavaa. Leffojakin ollaan katsottu, olen ommellut muutaman peiton ja tyynyn ja tehnyt pientä hienosäätöä nukketalossa. En ole mitään isoa ja oikeasti fiksua tehnyt aikoihin. Tää oli jo toinen viikonloppu kun ei ollut mitään ohjelmaa ja mä olen oppinut jollain tasolla nauttimaan siitä. Ens viikonloppuna äitin synttärit, sinne pitää leipoa ja niihin myöhemmin osallistua. Ja C haluais käymään Heluna Fashionissa. Siinä onkin taas vipinää ja vilskettä.

Lapset olleet isällään pitkään, mutta eilen illalla Pinja tuli jo kotiin, koiravahdiksi tälle päivälle. Kävelin illalla sitä vastaan, innoissaan odotettiin molemmat, että päästään kotiin, sillä Pinja halus näyttää ja minä nähdä Pinjan uuden nuken, jonka se sai isältään hyvin menneestä kokeesta ”palkkioksi”. Kyseessä siis niitä ihania Monster High tyyppejä. Clawdeen Wold tms. Tosi hieno. Ne oli käyneet  keskustassa todella monessa lelukaupassa, eikä missään ollut. Kotimatkalla poikenneet sitte vielä Malmin Cittarissa ja sieltä löyty. Se oli kalliimpi kuin mitä olivat alun perin sopineet, joten Pinja oli sitten lupautunut tiskaamaan monena päivänä. On se kumma, miten niitä nukkeja on niin epäsäännöllisesti saatavilla. Ehkä sekin on jonkin jippo tehdä niistä entistä houkuttelevampia?

Kenai on hauska kun se ei pysty kakkaamaan niin kuin keskivertokoira, vaan sen täytyy aina pitkään pyöriä jossain pusikossa, ennen kuin sopiva kohta löytyy. Usein päästän sen tietyissä kohdissa vapaaksi ja usutan lumihankeen, jonne se sitten innoissaan ryntää ja alkaa sitten hakemaan sitä paikkaa. Se pyörii ja pyörii, tehden pienen pesän, johon sitten hyvällä tuurilla pystyy kakkimaan. Usein tarvitaan monta yritystä, monta pesää ennen kuin se pystyy tarpeensa tekemään. Kesälläkin se täytyy viedä aina johonkin ryteikköön, että se pystyy tekemään asiansa.

Meillä alkoi muuten nyt 6:n viikon yritys saada siitä yksinjätettävä koira. Joku on koko ajan kotona, mutta enimmäkseen yläkerrassa, eikä missään tapauksessa koirien seurana. Jos sillä sais lievennettyä sitä yksinjäämisen kauheutta. Mulla on muuten talviloma viiden viikon päästä :D

Kaiken tämän lisäksi mä olen ehkä keksinyt itselleni uuden unelman, tavoitteen. Säästän tietyn summan rahaa, pari-kolme vuotta ainakin ja pidän sitten sapattivuoden, jonka aikana asuisin joitakin kuukausia ulkomailla, näillä mieltymyksillä tietenkin Japanissa. EI mua oikeastaan kiinnosta asua ulkomailla, ainoastaan Japanissa. Monta mutkaa matkassa, enkä ole muutenkaan tätä sen enempää suunnitellut.

Että silleen. Mukavan valoisa päivä J Tiedoksi kaikille, joita se saattaa kiinnostaa, en edelleenkään ole vaivautunut Facebookiin, ja kovasti kääntymässä tilinin sulkemisen suuntaan. Vielä kuitenkin arkailen. Eli jos askaa, niin soittaa/meilaa/kommentoi tänne/tulee käymään.Raisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti