lauantai 30. kesäkuuta 2012

Sitä samaa taas ja ruokakuvia

Siipan vanhukset on nyt Suomessa, tulivat ke iltana, to aamuna sitten nähtiin meillä aamiaisen merkeissä. Oikein ihana ja lämmin jälleen tapaaminen! Sain vaniljatankoni ja hiusvärini, sekä "tuliaisina" suklaata ja kankaita.
Isäpuoli oli menettänyt lähes 100 % kuulonsa, joten oli melko vaisuna. Mikä oli sinäänsä helpotus, sillä C:llä menee siihen sen jatkuvaan höpötykseen hermot melko nopeasti :) Vanhusten jäädessä tiskaamaan (!) me käytiin katsastamassa auto kuukauden myöhässä. Isän sanojen mukaan olis pitänyt mennä helposti läpi, mutta toisin kävi. Ei ollut yks eikä kaksi kohtaa, josta jäi uupumaan, vaan kymmenkunta korjattavaa asiaa...huh huh. Jos joutuisin itse hoitamaan sen korjauksen ja kustannukset sais autoilu jäädä siihen. Mutta onneks mun ei tarvitse muuta kuin ajaa auto isän veljelle ja ne hoitaa sen kuntoon :D (uskomaton elämästä irtaantunut lellipentu...)
Sen jälkeen vietiin isäpuoli minun äidin kehoituksesta lääkäriin. C:n kanssa odotettiin ulkopuolella ja kuultiin, kuinka mitä ikinä lääkäri tekikään tehosi, sillä alkuun lääkäri joutui huutamaan ja sitten puheet hiljenivät, kun ip sai kuulonsa takaisin :) Ja höpötys alkoi. Se onkin ollut sitten ihan muutamia hetkia (lehden lukua sohvalla ja yhtä torkkumista eilen autontakapenkillä) lukuunottamatta tauotonta. C on melko hermona. Ekana iltana mentiin kaupunkiin syömään. Jonotettiin Mayaan n. 45 min. Kannatti. Tämän vuoden toistaiseksi paras ravintolakokemus! Huippuruoka, tarjoilija osasi häkeltymättä kertoa oliko jokin annos vegaaninen vai ei, ja muutenkin listalla mainittiin tiettyjen ruokien olevan vegaanistettavissa!, palvelu oli hyvää ja hinnatkin kohtuulliset! Laitan kohta kuvia. Ai niin, ja lapsetkin tykkäs. Mikä on todella monessa paikassa, jossa me haluttais syödä suuri ongelma - ei ole lapsille sopivaa ruokaa. Nyt oli!

Minun loistava salaattiannokseni Mayassa. Alkupalaksi otettiin paahdettuja tortillapalasia salsalla ja guacamolella. Ihan super hyvää!
Perjantaina toistu aamulla sama kuvio, vanhukset meille aamupalalle. Tätä ennen oli muuten mun terveellinen smoothie-jaksoni päättynyt ikävästi sirpaleiksi keittiön lattialle. :( Tehosekoittimen lasikulho ihan meidän tyhmyyttä hajos! Kamalaa. Olen nyt yriyttänyt metsästää uutta, Stockalta varmaankin sen saan. Kitchenaid.fi sivustolta apua ei saa. S.postiin ei vastata, puhelimitse mua vaan kierrätetään eri ihmisillä, joista kukaan ei ole se oikea ihminen... Sauvasekoittimella olen nyt sitten yrittänyt pärjätä. Niin, eilen siis meille taas aamupalalle ja meiltä sitten autolla Porvooseen. Kierreltiin siellä aikamme, käytiin Rossossa syömässä (vähän tylsää, mutta turistirysissä harvemmin saa vegaanista ruokaa, Rossosta löyty jotain) ja vähän shoppailtiin. Tosi väsyneinä kotiin ja kotona autoin sitten muksuja tekemään päivällisen. Lassi oli valinnut Jere Niemisen kirjasta kerma-pippuripihvit ja Pinja sävelsi ihan itse mansikoita, kermavaahtoa ja suklaata. Oli aivan loistava ateria!
Pinzan tekemä mansikkajälkkäri
Tänään C.llä ja minulla on vähän taukoa vanhuksista, sillä mun veli avopuolisoineen vie ne ja muksut kaupungille. Vihdoinkin pääsen tekemään sitä vanilja-aromia!! Yay!
Nukkekotiaskaa vielä.
Olen taas vähän innostunut Ebaystä. (soo soo!) Uusi (käytetty, 70-luvulta) sohva yläkerran asuntoon tuli eilen. Tuloillaan on vielä torstaina voittamani puutarha -setti (sekin käytetty) sekä eilen voittamani makuuhuone -setti, johon kuuluu sänky, vaatekaappi ja kampauspöytä. Eli saan taloa kunnolla uuteen uskoon! Eilen illalla innostuin katsomaan nukkejakin, josta vähän huolestuin (muutenkin rahaa kadonnut tililtä todella mystisesti!) mutta yön aikana järkiinnyttyäni poistin kaikki tallentamani "löydöt" ja päätin, etten tilaa mitään enää. Paitsi hienoa verkkoa, idätysastiaani. Ei nimittäin alfaalfat millään meinaa onnistua ilman sitä. Löydettiin kirppikseltä toinen semmonen Biosnacky idätystorni. Jee!


Chrisin ateria Mayassa
Hauskaa viikonloppua sitten vaan!

<3 Raisa

2 kommenttia:

  1. Toi tehosekoittimen hajoominen on ehkä maailman ärsyttävintä. Multa hajosi just ihan omaa huolimattomuuttani se terän alla oleva muovijutska. Kantsii kysyä tuolta: http://www.kodinkone.net/ jos niillä olis kannua, saan sieltä uuden teräosan parilla kympillä. Jee, olin jo suruissani että täytyy ostaa uus kone ja just kun olen kanssa alkanut innostua raakaruokailuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, melkoisesti ketuttaa sen kulhon hajoaminen! Eikä vieläkään olla saatu selville, että mistä ja koska saatais uus tilalle. Sitten meiltä vielä hajos sauvasekoitin, mutta se ei oikeastaan harmittanut, kun se oli kuitenkin aika surkea ja nyt saatiin hyvä syy ostaa uusi. Se onkin sen verran tehokas, että ollaan sen avulla pärjätty. Kiitos tosta kodinkone.net vinkistä! Täytyy kattoa jos sieltä sais!
      <3 Raisa

      Poista