maanantai 2. heinäkuuta 2012

Työttömän turinoita, vanilja-aromia ja vähän nukkeja.




Superterveellinen aamupalani, tehoseikoitittomuudesta huolimatta.

Ensimmäinen arkipäiväni TYÖTTÖMÄNÄ. Oikeastaan en ole ajatellut entistä työpaikkaani juuri ollenkaan enää viime aikoina, enkä aio sitä painajaista mieliini enää jatkossakaan palauttaa, joten se siitä työttömyyshöpötyksestä. Mutta siis kesälomani on nyt päättynyt ja työttömyys alkanut.

Hietsu-löydöt

 Eilen oltiin siis Hietsussa, vanhukset eivät löytäneet mitään, minä kuvan pikkuaarteet sekä häälahjaksi saamiini lautasiin kuuluvan ison vaasin ja kulhon (Concetta Gallo)
kuva netistä

Kirppiksen jälkeen mentiin keskustaan syömään, Santa Fe:hen. Todella onneton kokemus. Palvelu oli (ainakin terassilla) todella huonoa, ruoasta puuttui pavut (vaikka menussa ne oli mainittu) ja kun asiasta huomautettiin tarjoilijalle hän totesi vaan: ai jaa. Keittiön mokaa ei huomioitu laskussa eikä mitenkään muutenkaan. Ruoka oli laatuun nähden kallista, suht saman hintasta kuin Mayassakin, mutta Mayassa se oli 100 kertaa parempaa. Mayan tortillalastut lisukkeineen oli ainakin minun mielestäni kaikkea muuta kuin kaupan purkki/pussitavaraa, mutta Santa Fe:ssä tarjoiltu alkupala oli selkeästi suoraan purkista. En mene toiste, toivottavasti ette tekään! Kaikki vaan Mayaan! :)
Lauantaina, kun oli vähän "vapaata" vanhuksista tein vihdoin ja viimein vanilja-aromini! Alla kuvia.
Pahoittelen, että tämä on väärinpäin! Tarvikkeet: 1 l luomu! vodkaa, iso ruskea lasipullo, suppilo, 120 g luomu bourbon vaniljaa, terävä veitsi, tylsä veitsi ja leikkuulauta

Pitkän uurastuksen (vaniljatankojen halkaisu, "kaviaarin" riipiminen, tyhjien tankojen paloittelu, pullotus) jälkeen aromi on valmis kypsymään. Kypsyminen vie puoli vuotta.
Eiliseen vielä. Lounaan jälkeen mentiin Temppeliaukion kirkkoon. Hassua, että olen alueella asunut, mutten koskaan siellä kirkon alueella käynyt. 
Koska eilen loppui myös kuukauden kestänyt sokeriton kauteni, yritin etsiä jäätelökojua, josta saisin mieluista jäätelöä. Ei onnistunut. Ärsyttävää. Ja lopulta ei jäätelöä tehnytkään mieli, olikin vaan jano.Tämän kuukauden ajattelin viettää normaalia paljon vähäsokerisemmin, se selkeästi sopii minulle paremmin, kuin yletön sokerin rouskuttaminen. Ajattelin myös radikaalisti vähentää meidän perheen valkoisten jauhojen käyttöä. You know, ravinneköyhät jauhot. 
Vitsi, en nyt meuista kerroinko jo voittaneeni ebayssä niitä Sindyn huonekaluja. Puutarhasettiä ja makuuhuoneen kalustoa. Odotan niitä innolla. Laitan Bambin kodin uuteen uskoon. Aion ehkä uskaltautua maalaamaan ne kalusteet. Saa nähdä. Ei ehkä kannattais. En tiedä. Nukketalo aika paljon taas ajatuksissa, mikä on hyvä. Eilen Pinzan kanssa katsottiin Blythe uutuuksia netsistä, mikä ei ole hyvä. Aika ihania. Mutta täytyy keskittyä olemassa oleviin tyttöihin. 
Bambi kirjoituspöytänsä ääressä

Baka jälleen verenhimoisena
Oh! No!!
 Pinpula haki eilen Monsterinsa kaveriltaan pitkäaikaisesta lainasta. Oikeastaan ne unohtui sinne, eikä P ennättänyt/muistanut hakea niitä takaisin ennen kuin P:n kaveri oli lähtenyt kesäloman viettoon. Eilen kaveri oli palannut kotiinsa, joten P haki nuket takaisin, jotta saatais C:n äidillekin näytettyä mistä oikein on kyse (se oli ostanut P:lle lahjaksi jonkun Monster High puuhakirjan tms. eikä ollut koskaan nähnyt itse nukkeja).  Pyysin P.aa näyttmään nuket, P vältteli ja sanoi näyttävänsä huomenna. Tiesin, että jotain oli vialla, mutten alkanut vänkäämään. Kunnes Lassi möläytti myöhemmin, että kaveri oli rikkonut yhden nuken jalan... ja niin P sitten näytti nuket, joista yhden jalan hän oli joutunut liimaamaan kiinni. Tosi kurjaa. No, elämä on.

Ei muuta. Hauskaa alkanutta heinäkuuta!

<3 Raisa

6 kommenttia:

  1. Ooh, ihanaa kotitekoista vanilja-aromia. <3 Toivottavasti et ihan kokonaan valkoisista jauhoista luovu, et julkaiset vielä joskus lisää ihania leivontareseptejä.

    Hei Raisa, en muista, oonko jo aiemmin toivonut tätä, koska mun on ainakin pitänyt. Ehkä oot vastannutkin, mut en ainakaan löydä sellaista kommenttia, joten anteeksi, jos toistan itseäni. :) Eli olis tosi kivaa lukea postaus teidän häistä, koska suunnittelen itsekin nyt vegaanisia DIY-häitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis, kaima! Tuskinpa ihan vähään aikaan olen kaikista herkuista luopumassa, eli ei syytä huoleen :)
      Olen jo laittanut ajatuksen vegaanisten häiden postauksesta työn alle, eiköhän siitä piakkoin jotain tekstiä tule. Onnea muuten hääsuunnitelmiin!

      <3 Kaimasi

      Poista
    2. Moikka taas Kaima!

      Mä löysin mun blogista tälläsen postauksen meidän häistä:
      http://pinkkisfun.blogspot.fi/2010/08/haat.html

      <3 Raisa

      Poista
  2. Uskomatonta, mulla on tuollainen Charles & Diana-kuvioinen muki, jollaisen rasian olit ostanut Hietsusta! (Sekavahkosti sanottu mutta toivottavasti tuli pointti selville..) Olinpas iloinen että löysin sun piristävän blogin, diggasin myös sun kirjoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi olla! Mistä sä oot omas hommannut? Mulla ei ole mitään muuta C & D krääsää, mutta Victoria ja Daniel juttuja on muutama. Musta ne on ihania!
      Kiva, että löysit blogini ja vielä kivempaa, että pidät siitä! Ja kirjoista kans! Tervetuloa!

      <3 Raisa

      Poista
  3. No mun oman on mun miehen mummo ostanu sillon kun Charles ja Diana meni naimisiin... Ne on skotlannista joten se on aito brittimuki, ihme vaan että se on säilytetty kun yleensä skotit ei niin kauheasti diggaa Englannin kuninkaallisista... :) Mä haluaisin kauheasti semmosen virhemukin, missä Kate Middleton menee naimisiin Harryn kanssa!

    VastaaPoista