tiistai 17. heinäkuuta 2012

Nukkeja ja pahoittelut. Ja maidon tekemistä

Hip hei, eilen oli hyvä nukkepäivä! Mutta ensiksi pahoitteluni tästä blogini ulkoasusta. Totuus on se, etten mä osaa enkä kyllä viitsi opiskellakaan mitään koodauksia tai muitakaan juttuja millä tätä ulkoasua sais muutettua. Kävijälaskuri ja lukemieni blogien näyttäminen ja vilkkuvat valot olis kivat, mutta kun ei rahkeet riitä tollasten tekemiseen, niin saatte tyytyä tähän mitä tää nyt on. Olis kiva välillä sitäkin vähän muutella, mutta kun kaikki on tehty niin hankalaksi (ainakin kuvittelen niin) eikä siippa jaksa panostaa minun blogiini, niin olkoot! Siinä pahoittelut!

 Ja sitten eiliseen, superhyvään nukkepäivään! Kuten jo aiemmin mainittu huusi itselleni briteistä nuken ja sit kaksi pientä nukkea. Ne tuli eilen! Alla kuvattuna tyttöjen ensi hetket suomessa :)

Enkö olekkin aika tajuttoman kaunis?

Me ollaan matkasta ja aikaerosta vielä nukuksissa.

Tässä romppeet mitä tyttöjen mukana tuli
 Aamupäivä meni ommellessa ja näitä uusia ihaillessa. Olen taas innostunut ompelemaan nukenvaatteita. Olen toistaiseksi tehnyt neljä hupparia, jotka kaikki kyllä käyttökelpoisia, mutta vain yksi onnistui hyvin. Mutta ihan oikeesti mulla on ollut aika hankalat kankaat, paitsi se yksi. Olen tehnyt myös sukkia ja sukkahousuja. Nyt on työnalla mekko, jonka kangas on osittain Hapsin vanhasta jalkapallopaidasta :) Hupparikankaat oli mun vanhasta hiirensyömästä napapaidasta (!) ja sit jotain tilkkuja ja sukat tein kankaanpalasta joka lojui lastenhuoneessa. On mulla kyllä ihan neitseellisiäkin kankaita ostettu nukenvaatteita varten. Enää ei kyllä pitäis ostaa, kun noita "vihreämpiäkin" vaihtoehtoja on niin paljon. Anyways, on ollut todella mukavaa ommella jotain itse, eikä vaan ostella niitä netistä, vaikka on sekin hauskaa. Varsinkin, kun siellä törmää niin taidokkaisiin tekeleisiin :)

Chrisin tultua töistä mentiin pitkästä aikaa (auto siis ollut korjattavana ja sitä ennen oli niitä vieraita) Jumboon ruokaostoksille. Kauppoihin oli taas tullut Monster High -nukkeja. Kaikkia tosi hienoja! Ja mä ostin yhden!
Hiukan hieno. Ostin sen tavallaan Pinjalle, ajatuksena et jos Pinja ei sitä halua (siis itse joutuu maksamaan sen) niin sit palautan. Mut ensinnäkään, vaikka P sen haluais en antais sen ottaa nukkea pakkauksestaan ja jos ei haluais niin en varmaan palauttais kuitenkaan. Mut en ala keräämään näitä. Mut tämän halusin. Ja sit kun mentiin Toys 'r ussiin niin siellä oli myös toinen MH jonka olisin halunnut, sillä oli osittain pinkit hiukset. Hieno! Mut en ostanut. Ja sinne lelukauppaan muuten mentiin sen takia, kun C etsi Batman leluja....ja sen takia (tai no, osittain sen takia) oltiin turkasen myöhässä päivällisasioissa. Meille nimittäin oli tulossa päivällisvieras klo 5. Ja me tultiin kotiin vasta 20 vaille. Mut onneks vieras oli myöhässä. Mä kerkesin saamaan kaiken melkein valmiiksi- Piirakkaan en kyllä kerinnyt tekemään pohjaa, joten tein pohjattoman piiraan :) Silti älyttömän hyvää. Raparperi-mansikka sellasella murukuorrutteella ja soijawhippiä siihen päälle. Kur!
Ruoan jälkeen katottiin yksi kolmesta uudesta japanilaisesta leffastani, Turtles are surprisingly fast swimmers. Se oli tosi hassu. Täytyy katsoa se toistamiseen! Kun kieli on japani ja tekstitys englanniksi, niin täytyy keskittyä lukemiseen liiaksi ja ruudulla voi vilahtaa ohi hassuja asioita jotka mahdollisesti huomaa vasta toisella tai kolmannella kerralla. :)

Tänään ajattelin jatkaa ompelemista, tehdä mansikkahilloa ja soijamaitoa. Olen viimeaikoina tehnyt itse mantelimaitoa, joka mielestäni ajaa vallan mainiosti saman asian, kuin kaupan hyllyiltä löytyvä maitokin. Nyt ajattelin laajentaa maitovalikoimaani, ostin myös hasselpähkinöitä maitoa varten. Vielä täytyy ostaa kauraa, mutta sitä ei jyvinä myydä oikein perusmarketeissa. Pöh. Soijamaidosta ei muuten tule raakaa. Siis kun itsetekemällä saa "raw food" maitoa (kun niitä ei tarvii pästöroida), niin soijamaito täytyy kuitenkin keittää. Ihan sama.
Maidon tekeminen on tosi helppoa ja siinäkin taas säästää aika paljon pakkausmateriaalia ja varmasti rahaakin, ja kuljetuskustannuksia ja kaikkee. Vaikkei tää mikään reseptiblogi olekaan, niin laitan kuitenkin simppelin ohjeen mantelimaidon tekemiseen. Samalla ohjeella varmaan onnistuu muutkin pähkinämaidot.
Laita illalla likoomaan 2,5 dl manteleita.
Aamulla kaada vesi pois. Kippaa mantelit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja kaada vettä niin paljon, että mantelit peittyy (yhteensä tarvitset litran vettä, mut älä käytä kaikkia vielä tässä vaiheessa!) ja surauttele huolella. Lisää loput vedet. Heitä sekaan pikku ripaus suolaa ja vaikka taateli tai pari makeutta tuomaan. Kaada maito rouheineen esim. siivilään, jossa sideharsokangasta (itse käytän varta vasten tähän tarkoitukseen tekemääni pähkinämaitopussia [tilasin netistä oikeen tiheesilmäistä nylonharsoa tms. ja ompelin pusseiksi] - niissä voi muuten myös idättää) (siivilän alla muuten oltava astia, johon maito valutetaan! ;) purista neste mahdollisimman tarkkaan pähkinärouheesta irti. Maito on valmista! Säilytä jääkaapissa ja muista ravistaa huolella ennen käyttöä! Pähkinärouhe kannattaa käyttää pirtelöiden seassa tms.

Täytyy mennä, sillä taaskin huomaamatta ajauduin nukkeja silmäilemään ja siinä hurahti jos jonkinmoinen tovi. Damn. Paljon tekemistä ja mä katselen nukkeja netissä...pöhkö.

Moikka! Toivottavasti tänään yhtä mukava päivä kuin eilen!

<3 Raisa

5 kommenttia:

  1. Heii! Kiva kun olet palannut! =) Nyt vast ahuomasin. :) :)

    Mirri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kivaa, että sinäkin palannut! Laitatko mulle sun osoitteen s.postilla pinkkisfun(at)gmail, että saan laitettua yhden jutun tulemaan postissa :)

      <3 Raisa

      Poista