keskiviikko 8. elokuuta 2012

501. postaus - Lehtikaalia ja todisteita nukkehulluudesta

Heipparallaa!

Ihania kommentteja!!! Kiitos! Mä vastaan muutamiin kysymyksiin nyt täällä, etten mene sotkemaan arvontaa :)
Koirat syö eläinkaupan peruskuivapapanoita, eivät siis noudata meidän ruokavaliota. Aikanaan Ekolosta sai isoja säkkejä vegaanista koiranruokaa, silloin n. puolet meidän koirien ruoasta oli vegaanista ja puolet ei. Herkut pyritään ostamaan vegaanisina. Merkki, jota ne syö ei ole testattu eläimillä ja ostetaan aina joko kalaa tai lammasta, toivoen että ne olis vähän eettisempiä kuin nauta/kanapohjaset.

Lehtikaalista! Lehtikaali on ihanaa ja niin monipuolista! Ensimmäinen kasvi, jonka puutarhaani hankin oli lehtikaali ja jos pitäis vaan yksi valita, niin se olis ehdottomasti lehtikaali. Suurin osa siitä meillä kyllä syödään raakana joko salaattina tai sitten "piilotettuna" aamun raakapuuroihin tai smoothieihin. Siitä täytyy muistaa ottaa se paksu lehtiruoti (??) pois. Sitä voi silputa risottoihin, laatikoihin ja siten syödä kypsennettynä. Ekoja juttuja miten me ollaan sitä syöty on kevyesti höyrytettynä, pilkottuna, riisin ja voimakkaan valkosipulikastikkeen kera tarjottuna. Niin hyvää. Lehtikaalista voi myös tehdä vallan mainioita ja kovin suosittuja sipsejä. Mä en ole niitä vielä itse tehnyt, vaikkakin ohjeita netistä jo katsellut. Kannattaa googlettaa kale chips. Ruohonjuuresta niitä saa valmiina, vaikkakin ihan kamalan kalliilla hinnalla pilattuina. Lehtikaalia kannattaa ehdottomasti syödä ja paljon! Ainakin alkuun varmaan helpoiten menee pieneksi silputtuna ja muihin juttuihin sekoitettuna. Toivottavasti tästä oli apua :)

Vielä kerran kiitos kaikista ihanista kommenteista!! Olette ihania lukijoita!

Maanantaina ja eilen olin iltapäivällä taas opiskelemassa japania. On se vaan niin hienoa ja vaikeaa! Opettaja on niin hyvä! Ja mulle tulee pääkoppaan semmonen raikas, ehkä vähän sitruunainen olo kun opettelen jotain uutta. Tai ehkä ennemminkin kun opin jotain uutta. Opettelu on tälläisellä pahkuralle välillä vähän haastavaa, mutta kun jotkut palikat osuvatkin kohdilleen niin se tuntuu tosi hyvälle :) Mutta nyt on niin paljon (vaikkakin oikeasti siis kuitenkin todella vähän) irtonaisia sanoja, jotka vaan leijuu päässä eikä oikein löydä paikkaansa. Eikä hiraganat katakanoista puhumattakaan! meinaa palautua mieleen. Mutta edistystä silti paljon tapahtunut! Luen oppikirjaa pääsääntöisesti kirjoittamatta niitä merkkejä aakkosilla siihen viereen. ELi luen merkkejä. Tai takeltelen merkkien kanssa, mutta kuitenkin! Tiedoksi kaikille joita asia saattaisi kiinnostaa: Japanissa on edelleen hikikomoreita! Vaikkei niistä juuri puhutakaan.

Tälle päivälle ei ole erityistä puuhaa. Jotain nukkejuttuja varmaan teen. Sitä ennen kuitenkin muutama kuva. Ihan ekaksi Tuuli, eli se arvokas nukke jonka sain pilkkahintaan. Nukke itsessään ei ole "arvokkaan" näköinen, arvokkaan siitä tekee sen harvinaisuus. Niitä on alun alkaen tehty vain 500 kpl. Mikä taitaa olla yksi ihan pienimmistä "painoksista".

Nyt on muuten kaikki tilaamani nuket kotiutuneet, enää on tulossa irtotavaraa ja joitakin vaatteita. Toivottavasti tämä on nyt tällä ohi. Mimi on edelleen siellä kauneushoitolassa, joten en voi vielä ottaa kuvaa koko muovisesta perheestäni.

Saanko esitellä, Tuuli.
Prima Dolly Melon! <3

Tässä kaikki uudet tytöt. Huomatkaa ihan kauimmaisessa reunassa olevan tytön tumma ihonväri!
Insanely good doll month!!

Vaatteita ja asusteita viimeiseltä 30:ltä päivältä. Osa on tullut nukkien mukana, osa on ostettu joko käsityöläisiltä tai kirppiksiltä, osa on itse tekemiäni.
Someone has had insanely (literally!) good doll clothes month :D

Samat vaatteet jne. toisesta kulmasta.
 New clothes and shoes. And my first pair of sunglasses :)

Posti tuli! Plääh! Ei mitään mulle. Olen odottanut yhtätakkia ja t-paitaa kohta kuukauden, en käsitä missä ne viipyy. Tulevat vielä jenkeistä, ettei pitäis niin kauaa kestää. Ärsyttää. Tilasin ne Gina Garamin (jos joku tietää valokuvaajan, joka ymmärtääkseni teki Blythe nukeista kuuminta hottia kuvillaan) kaupasta - aikas siistiä. Muttei paljoo mieltä lämmitä, jos ne ei sitten tulekaan.

Eilen löysin Briteistä ison läjän käytettyjä miniatyyrejä. Niiden miniatyyrien kanssa mulla kävi aikanaa todella hyvä tuuri. Satuin olemaan japanissa just silloin, kun niistä nykyisin halutuimmat ja kalleimmat oli myynnissä ihan peruslelukaupoissa, (vaikkei niissä mitään "perus" meininkiä meidän kuppasiin lelukauppoihin verrattuna olekaan)  joten sain hankittua niitä edulliseen hintaan ja pian sen jälkeen jatkoin niiden haalimista myös Ebaystä, jossa ne oli myöskin edullisia, kun niitä kerta oli niin paljon liikkeellä. Nyt on pitkään ollut melko kuiva kausi miniatyyrien kanssa, tehdään paljon disney ja sanrio aiheisia, jotka ei ollenkaan niin hyvin sovi "realistisiin" nukkekoteihin joka taas merkitsee sitä, että ne joita silloin viisi kuusi (?) vuotta sitten myytiin on hyvinkin haluttuja. Ja minull aon niitä pilvin pimein, kuten olette saattaneet huomatakin :) Eilen siis kuitenkin löysin ison läjän, joista isoa osaa mulla ei ole, aika paljon sellaisia, joita en ollut aiemmin edes nähnyt! Yippii!!

Ei muuta. Sayonara! Te, jotka ette ole vielä osallistuneet arvontaan - Osallistukaa arvontaan! Voitte voittaa huikean palkinnon! Eli muistakaa kommentoida edellistä postausta!

Raisa
1 kommentti:

  1. Tiinuli kiittä lehtikaalivinkeistä! Jo vain tulee ko. kasvis syötyä :).

    VastaaPoista