maanantai 18. maaliskuuta 2013

Tuottelias viikonloppu!

Hello!

Mainio viikonloppu takanapäin, ei yhtään katsottua huonoa elokuvaa, tunnin kyllä katsoin Studio Ghiblin Sydämen Kuiskausta, mutta senkin vain silittäessäni tukikangasta.

Olen ommellut paljon! Todella paljon. Eilen illalla C joutui hakemaan minut pois, sanoi että poltan itseni loppuun. Mutta kun oli niin kivaa!! Sain paljon valmiiksi ja paljon myös aloitettua uusia. Löysin vielä yhdestä keskeneräisten, syrjään työnnettyjen töiden kasasta ainakin viisi pitkää vetoketjua, joten pääsin aloittamaan muutaman uuden "taiteellisemman" pussukan teon! Yay!

Ensimmäinen, josta mulla on kuvakin valitettavasti vähän epäonnistui. En ollut vielä ymmärtänyt tukevan tukikankaan oleellisuutta, ja tekstin alta kangas pääsi rypistymään. Ei pahasti, mutta kuitenkin niin, ettei täydestä työstä huolimatta voi pyytää täyttä hintaa. Mutta hieno siitä tuli joka tapauksessa. Vaikken kissaihminen olekaan :) On kissat silti söpöjä. Tein myös "kansikappaleet" kolmeen uuteen pussukkaan, niistä ei vielä kuvia.

Ommellessa mun olis jostain syystä tehnyt ihan hirveesti mieli järjestää uudelleen paketointikaappini, se on taas päässyt vähän räjähtämään. Maltoin kuitenkin mieleni, sillä siinä olis käynyt kuitenkin niin, että mull aolis ollut ompelukset (ekalla kerralla oikein!) hujan hajan, askartelupöydällä olevat tavarat hujan hajan ja sit vielä olisin levittänyt kaikki silkkipaperit, kuplapussit ja muut lattialle, enkä olis jaksanut laittaa niitä sit kuitenkaan järjestyksessä paikoilleen...Pidättädyin ompelussa. Ja kuten jo ehkä huomasittekin, sain paljon aikaiseksi.

Illalla sitten vielä ennen Tehtaalta poistumista, kun en ihan vielä malttanut lähteä, niin painoin (vaikkei tämä ole oikeasti painamista, mutten tiedä termiä suomeksi. Stensiloin?) muutaman tekstin. Näihin ehkä teen vielä jotain kirjontaa, tai sitten en. Joku lammikko tai tahra olis ihan hauska, mut ehkä sit kuitenkin liikaa? Kun ei kaikki innostu kuitenkaan samanmoisista jutuista kuin minä.  Näistä siis tulossa pussukoita tyttöjen omille jutuille :)

Kauheesti muuta en ole sitten tehnytkään. Oli mun vuoro kokata, onneks C suostui kuitenkin tekemään lounaat. Vaikka oikeasti ne kait kuuluis viikonloppuisin mulle. Lauantaina oli perunavelliä, johon en voi laittaa vielä ohjetta, kun se on tulevassa kirjassa, lisäksi sämpylöitä, joita olin "pakotettu" tekemään päivällä, kun C teki lounaaksi makaronia ja "juustoa" (siitä ohje jossain viime viikon postauksessa).
 Eli C meinas taas lämmittää uunin yhtä juttua varten! Voi kauhistus! Äkkiä sitten hiiva pakastimesta ja jauhot kehiin. Tein siis sämpylöitä, ekaa kertaa mittaamatta mitään muuta kuin veden. Hiivakaan ei ollut kokonainen paketti, vaan joku josta oli jo vähän nakerrettu johonkin toiseen projektiin. Oikein hyvää tuli silti. Tai ehkä juuri siksi. Ruoanlaitossa olen todella suurpiirteinen, sinne päin kokkailija, mutta leivonnassa melko kurinalainen, paitsi makuaineiden kanssa. Niitä lorottelen aika surutta. No on sämpylät silti aika eri asia kuin jotku pikkarit vaikka (pikkarit=pikkukakkuset=cupcake=kuppikakku=kuukuppi) Ja koska mysli purkki oli jo yli puolenvälin tein myös mysliä. Ja koska Pinpula oli valittanut, että ne ei ole tarpeeksi teollisia (rapeita, klimppisiä) laitoin enemmän rasvaa mitä ohjeessa oli, ja siitäkin osa oli margariinia, lisäsin myös makeutta muscobadosokerilla. Mysliin ohje löytyy kans, muistaakseni sieltä maailmanpelastus operaation alkupäiviltä. Lisää sitten vaan rasvan määrää, ja siirapin lisäks heittää vähän jotain "terveellistä" sokeria.


Nämä liittyvät syntymäpäiviini. Lisää sitten juhlien jälkeen!
Eilen illalla sitten, kun jossain vaiheessa maltoin (oli pakko) pitää tauon tein oikein kunnolla rasvaa tirisevää ruokaa, nimittäin kalattomia palleroita, jotka imi öljyä itseensä toden teolla. Niin hyvää! On ehkä turha laittaa ohjetta, sillä veikkaanpa että aika harva näitä jaksaa alkaa tekemään, ei muuten mutta kun tota okaraa ei saa muutoin kuin itse tekemällä. Eli esim. tofun valmistuksen yhteydessä, tai meillä soijamaidon. Täällä! kuitenkin alkuperäinen ohje, johon itse aina lisään pari tl merileväjauhetta ja 1 tl kalamaustetta (lisätilli ajanee saman asian). Lisäksi oli voimakkaasti maustettuja ranskalaisia. Maustoin ne Puputytön Juhlakirjasta tutulla "Pumpsi" popcornmausteella, johon olin sekoittanut vähän "Tiina" popcornsuolaa :) Todella hyviä!!

Mulla on tänään työkkärissa ammatinvalintapsykologin tapaaminen. olen pikkasen siihen jo valmistautunut. Kirjannut ylös asioita, joissa koen olevani hyvä, joista pidän, joista en ainakaan pidä, joita inhoan jne. Aika mukavaa itsetutkiskelua. Nyt taas kun on Pinkkiksen kanssa ollut niin mukavaa, alkaa vaakakuppi jälleen painamaan sinne yrittäjyyden puolelle. Vaikka olenkin arkajalka jumittaja. Viikonlopun aikana oli ihanaa myös se, kun sain laittaa kolme tilausta valmiiksi. Alkoi tuntua jo oikealta bisnekseltä.

Kaiken kaikkiaan siis oikein hyvä viikonloppu, pian Marie Antoinettekin menettää päänsä, joten pääsen lukemasta sitä. Ei siinä, oikein mielenkiinotinen kirja ollut, mutta toi loppu kyllä yhtä kurjuutta. Sit mulla olis yks äikän opiskeluun kuuluva postmoderni opus luettavana. Se on kyllä melkoinen tapaus luettavaksi... Kaikesta käsittämättömyydestään huolimatta sujuvasti kirjoitettu. joten ihan luettavissa. Mutta ennen kaikeka toivon pääseväni lukemaan oikein toden teolla niitä pienistä yrityksistä kertovia kirjoja. Vaikka pitäis opiskella. Ihan kauheeta. jotain selkärankaa pitäis kyllä löytä nyt äkkiä jostain.

Mutta nyt, arvoisat lukijat. The WalkingDead. Näkemiin.

Aurinkoista ja oikein hauskaa alkanutta viikkoa itse kullekin!! Yksi juttu, kun sen just muistin ihmetellessäni, et miks ei ole mitään! nukeista. Lauantaina änkeydyin yhteen kaappiin, jonne pääsyn lipasto estää. Mutta koska olen pieni niin mahdun sinne, minne kaikki ei. Joten kävin kaapissa hakemassa silityslaudan. Ja kaapissa oli laatikko, jossa vanhoja (hylättyjä) skräppikamoja. Näiden joukosta löysin kaksi tyttöjen kokoista t-paitaa! Pieni avanne selkäpuolelle ja sain paidat käyttöön!! Ihq! Se sanoo: what happens in kindergarten stays in kindergarten. Ja se on niin loistava Pollylle. Jos mulla olis vaan yksi nukke se olis tämä. Kamala asia sanoa, mut elämä on. Vaikka Pollyltä puuttuukin kaksi silmäripseä.

xoxo,

RaisaEi kommentteja:

Lähetä kommentti