perjantai 22. marraskuuta 2013

Lopun alku

Heippa! Ja heippa! Onkin hassua, miten äänenpainoa muuttamalla saa yhdestä ja samasta sanasta kaksi täysin eri asiaa tarkoittavaa sanaa. Tai no, ehkä heipan mieltää enemmän hyvästelyksi kuin tervehdykseksi. Ihan sama. Joskus töissä moikkasin tervehdysäänenpainolla hyvästiksi ja se oli aika kuumottavaa ja muita häiritsevää. Ja koska tykkään sellaisesta voisinkin ottaa sen käyttöön :D

Mutta. Olen ajatellut pitää taas pientä taukoa. Minut tuntien se voi kestää kahdesta tunnista kahteen ja puoleen vuoteen. No ei sentään vuosia. Taas toisaalta voihan olla, etten enää ikinä jaksa jakaa sisältöäni muille. Tiiättekö, nyt aion ihan pikkasen syyllistää myös teitä, lukijoita. Mikä on tietenkin ihan todella noloa ja vastoin kaikkea coolia. Mutta sellasestakin mä välillä tykkään.

Niin, asiaan. Kommentointi. Se toimii bensana tälle moottorille ja kun tarpeeksi kauan täällä jauhaa ilman mitään vastakaikua, ei edes tykkää nappulaa käytetä, muuta kuin Risto postauksille (niitäkö pitäis koko ajan tehdä?)m niin kyllähän se bensatankki sitten aikanaan tyhjenee. Ihan tollanen fysiikan peruslaki, eikö? Ne harvat blogit, joita itse luen (harvat, koska en vaan löydä, tai siis kukaan ei ole niitä kotiovelle tuonut, en siis tiedä mistä etsiä), niin niissä on lähes aina joku kommentoinut jotain. Eikä sen siis tarvitse olla mikään jatkokertomus, vaan aiheesta riippuen jotain rohkaisevaa, pieni hymähdys, vastarannankiiskeilyä - jotain.

Koska se tykkää kolokin pysyy kerta toisensa jälkeen aina vaan tyhjänä, saa siitä sellaisen käsityksen, ettei siitä tekstistä oikein sillä kertaa välitetty. Ja kun se tosiaan on Risto postauksia lukuunottamatta aina tyhjä antaa se vähän kuumottavaa kuvaa siitä, ettei oikein mikään olis teidän mieleen. Joten mitä tässä omaa aikaa suotta haaskaamaan tyhjän päiväisiin lätinöihin, jos ei niitä kukaan halua lukea.

Älkääkä ymmärtäkö väärin, tämä ei nyt ole mikään itsesäälipostaus, jos olis, niin mä en kyllä rohkenis sitä postata. Mä oon itse järkeillyt tämän niin, että vika on kuitenkin minussa, tai siis tyylissäni kirjoittaa. Ettei se rohkaisis ottamaan kantaa, kertomaan omaa mielipidettään. Itse ainakin tykkään jättää muiden blogeihin jonkinlaisen viestin siitä, että luettu on ja samaa mieltä ollaan tms. Paitsi jos koen kirjoituksen ihan turhanpäiväiseksi. Silloin poistun jälkiä jättämättä. Tai jos on tosi suosittu blogi, silloin saatan välttää pieneen hetkelliseen valokeilaan nousemista omalla kommentillani. IHAN SAMA!

Nyt riitti toi! Samperi! Oon tässä samalla tehnyt kaikkea muuta ja aikaakin vierähtänyt. Enää mun ei tee tietenkään mieli postata koko valitusta. Mut just sen takia mä aion sen tehdä.

Mutta muihin asioihin. Olen viime aikoina nukkunut todella huonosti. Mikä on kaltaiselleni todella hyvin nukkujalle uutta ja ihmeellistä. Siis ihmeellisen kamalaa. Siippani Hra C on kamalan huono nukkuja ja yritän varoa häiritsemästä sitä pyörimisellä, lukuvalolla, kirjoittamisella jne. joten makaan vaan paikoillani ja yritän miettiä erilaisia listoja. Usein listaan asioita, joita olen tilannut. Se on ehkä hauskinta. Välillä myös nukkejani pistän aikajärjestykseen. Nykyään se on mahdotonta. Niitä on niin paljon, eikä kaikilla ole edes nimiä, osa on muuttanut uusiin koteihin. Silti yritän. Ja sitten jää jotain uupumaan ja olen entistä jännittyneempi j akierroksilla. Äskön kiipeili orava seinää pitkin ja kurkisti sisään ikkunasta.

Toimelias viikonloppu edessä: ompelua ja korujen tekoa tulevaa Ofeliaa varten, tänään ja sunnuntaina Elma-messuille, lauantaina kaverilla peli-ilta. On kivaa, kun on tekemistä.

Ei mulla sitten muuta. Aion ehkä vähän aktiivisemmin kirjoittaa enkkublogiini, koska sillä on eri tarkoitus kuin tällä blogilla. Tämän blogin tarkoitus on jo unohtunut, sen toisen blogin ei vielä.

Kuulkaa, hassu juttu. Tarjosin nukkekuvitusta erään poliittisesti sitoutuneen järjestön käyttöön ja ne kelpuuttivat sen :D Kerron tästä lisää kun kerrottavaa on. Siis ihan täysin ilman mitään korvausta ne kuvat. Ihan vaan oma panokseni ko. järjestön toimintaan.

Voikaa paksusti! Ja vielä ystävällismielinen muistutus, kun kerta täällä ollaan: Pinkkikseltä saa ehkä vähän eettisempiä joululahjoja kuin monesta muusta paikasta. Ostamalla pieneltä yritykseltä voi vaikuttaa isosti :)

xoxo,
Raisa

Alun loppu.


12 kommenttia:

 1. Hei, Raisa jatka vaan täällä, miten mä muuten tiedän miten sulla menee? ;-)

  *satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, kyllä mä taas jossain vaiheessa. Ja FB kautta sitte enemmän :)

   Poista
 2. Enkkublogi on siinä mielessä hyvä projekti, että sillä saavuttaa huomattavasi laajemman yleisön... siinä mielessä huono, että suomalaiset ei kai tykkää, mun blogilla ainaki on vaan muutama hassu suomalainen lukija :D
  Ai niin, niistä kommeista mun piti. Musta taas tuntuu että yllättävän paljo porukka lukee vaikka ei kommaakkaan, ihmiset on vaan laiskoja ja sit on sellasia kaappilukijoita jotka ei vaan uskalla kommata. Sellaset tuttava-astella olevat kommailee eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut hassun jutun tossa enkkublogissa - ihmiset, jotk akirjoittaa vaikka puolaksi, ehdottaa vaihtareita tyyliin seuraa sä mun blogia niin mä seuraan sun. Mutta kun en ymmärrä puolaa, niin miten voisin seurata...?
   Joo, ja niinhän se on, että aika pieni prosentti sitten viitsii sanoa mitään, eri syistä jättää kommentoimasta, vaikka ehkä asiaakin oli. Usein se on varmaan se viitsiminen.
   xoxo, R

   Poista
 3. Voi ei, toivottavasti jatkat kirjoittelua! Mä oon huono jättämään kommenttia yhtään mihinkään blogiin mutta tykkää nappia olen painanut kun oon tykännyt :) Mulla on välillä samat fiilikset, omassa blogissani näen että kävijöitä riittää, mutta sinä ja joku harva joskus jotain kommenttia jättää. Enemmänkin tykkäisin palautetta saada, mutta ajattelen sitten että omaksi huviksenihan sitä blogia pidän ja jos joku muukin siitä iloa saa, niin hyvä niin. -Mutta siis, sun blogi on kiinnostava ja toivon että jatkat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Ei mulla ollut tarkoitus kokonaan jättää tätä, mut joku tauko pitää välillä, kun tuntu ettei ollut edes oikein mitään kirjoitettavaa. Aina vaan sitä samaa. kait.
   xoxo,
   R

   Poista
 4. Ymmärrän hyvin. Miettinyt samantyyppisiä juttuja oman blogin kanssa useasti (vaikka no saan nykyiseltään kirjotetuksi ehkä kerran kuussa, niin ei silleen huomaisi edes vaikka lopettaisi). Vaikka sitä lähtökohtaisesti kirjoittaisikin vaan itselleen, niin kyllä kaikki kommentit ja ylipäänsä tieto siitä, että joku lukee on mieltä lämmittävää. Kai se on luontaistakin, että (vähintään) alitajunnassaan toivoo saavansa tekemisillään jonkinlaisen positiivisen huomion, oli se nyt sitten blogin kirjoittaminen tai mitä tahansa, että joku reagoisi ja jakaisi sitä kautta sen jutun sun kanssa. Samalla ärsyttää koko tämä systeemi, miten kiinni ollaan sosiaalisessa mediassa ja määritetään itsemme ja toisemme sen mukaan. Kuinka moni tykkää sun jutuista facebookissa, kuinka moni lukee blogia tai mitä näitä nyt on. Tuolla on koko maailma odottamassa ulkona ja oikeita asioita tapahtuu, niin miksi käyttää aikaansa miettimällä tämmösiä. Joku päivä vielä heitän tietokoneen ikkunasta.

  Katsonut pari kertaa vilaukselta telkkarista tulevaa erilaisiin blogeihin liittyvää ohjelmaa. Sitä katsoessa tajunnut viimeistään, miten suuri työ siinä oikeasti olisi, jos tosissaan alkaisi pyörittää blogia tai silleen ammattimaisesti. Vaikka oishan se hauskaa, jos muutkin tykkäisi sun jutuista, mutta ei kyllä löytyisi ikinä energiaa moiseen hommaan eikä sen puoleen halujakaan. (oli oikeasti jotain fiksuakin sanottavaa tästä aiheesta, mutta alkoikin väsyttää yhtäkkiä ja aivot lyödä tyhjää, niin olkoon.)

  Siun juttuja on ollut kivaa lukea ja vaikken nukeista oikein mitään tajuakaan, niin etenkin viime aikaiset kuvatarinat ovat tuottaneet suurta iloa. Poliittisia nukkekuvia, kuinka rajua ja siistiä olisi, pidän peukkuja!(:

  Ollaan Maijan kanssa monesti puhuttu, että jos asuisit täällä (tai yhtä hyvin myö siellä) niin sopisit niin hyvin meidän jengiin!

  Parasta hyvää ja kaikkea Raisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä ainakin Suvi huomaisin, jos jättäisit kokonaan kirjoittamasta! Innolla odotan aina postauksiasi!
   Joo, kunhan tuon Mollyn tarinan saa jonkilaiseen päätökseen vois alkaa tekemään jotain vähän kantaaottavampaa. Ehkä noi eläinjutut olis mulle kaikista luontevinta. Kunhan niihin keksis jotain "raisamaista" (=hävytöntä, sopimatonta).
   kiitos, musta olis ihana kuulua teidän jengiin! <3
   xoxo,
   R

   Poista
 5. Nöyyy! Ei saa heittää hyvästejä! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, pieni väliaikainen tauko vaan. kohta sitten usuin voimin!
   xoxo, R

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Lol! Good timing! I was just saying I need a break! But it's not for good, I just need to re-charge my blogger batteries ;) I also have my english blog, that might be easier for you to follow :D But it's less personal though. This is lot more fun/annoying.
   xoxo,
   Raisa

   Poista