keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Alkuaineiden jaksollinen järjestelmä ja muuta kivaa

Eilen alotin lukion! Mitäs siihen sanotte! Kaksi päivää sen jälkeen kun olin täyttänyt 37 v minusta tuli lukiolainen :) Tämä ei nyt ole vielä ihan 100 % asia, että kävisin koko roskan, riippuu ihan siitä, että paljonko tulen saamaan hyvityksiä aiemmista opinnoistani. Tänään ajattelin viedä kaikki todistukseni opolle ja se saa sitten katsoa mikä kelpaa ja mikä ei. Yhtään ruotsia en halua/jaksa/pysty opiskelemaan.

Ilmoitin kuitenkin kansliaan, että haluaisin käydä koko lukion, yhden kurssin sijaan. Kemian laajan kurssimäärän suorittaminen ei tule onnistumaan tossa koulussa, pitää suorittaa niitä sitten muualla :( No, katsotaan.

Tunti meni ihan älyttömän nopeasti, pysyin yllättävän hyvin kärryillä, vaikka mentiinkin aikamoista haipakkaa. Välillä jouduin  jotain kysymään, mutta näinkin pahvipäinen ymmärsi mistä puhuttiin. Ja uskokaa pois, se oli aika mielenkiintoista. Tai ainakaan se ei ollut kamalaa. Niin kauan kun pysyn kärryillä uskon, että opiskelu tulee olemaan mukavaa. Mutta olen huomannut, että multa alkaa huomio herpaantumaan ihan käsittämättömän helposti. Koko ajan, kaikessa.

Tässä kuussa ei tule hyvispostausta, totuus on se, ettei mulla ole varaa, tai uskallusta laittaa säästöistä just nyt, kun en yhtään tiedä mitä mun työpaikalle käy. Mutta olen taas tehnyt reippaanlaista karsintaa kotona, joten lahjoitus Hesylle tuloillaan. Ja osallistun myös PetExpoon Animalian nimissä, pöydänpitäjänä. Eilen tein myös tilauksen Vegetukkuun. Tilasin enimmäkseen ruokaa, pari hammastahnatuubia ja pesupähkinöitä. Noloa myöntää, mutten ole KOSKAAN käyttänyt pesupähkinöitä!

Japania opiskelen edelleen. Hitaasti etenee, vieläkään en osaa katakanoja kuin n. puolet. Kyllä mä niitä aina silloin tällöin veivaan eikä enää paljon tarvittais, niin auttavasti osaisin ne, mutta kun on taas niiiiiin paljon kaikkee. Nyt on entisestään alkanut vaivaamaan se, että pitäis säästää amerikanmatkaa varten, kun oikeasti haluaisin japaniin. Nyt varsinkin, kun näyttää siltä, että rahantulo lakkaa...PÖH!

Kerroinko jo, että visalasku on enää n.210 €!! Mutta aion kyllä vielä ne hiusvärit maksaa visalla, samoin ehkä vaniljatangot. Luin netistä innostavan ohjeen vanilja-aromin tekemiseen (meillä menee sitä ihan kauheesti, ja kaupan pikkupullot on laadultaan mitä sattuu, kalliita ja epäekologisia). Löysin nettikaupan, josta sais luomuvaniljaa bulkkina edulliseen hintaan :) Yay! Ongelma on tietenkin se, etten pysty niitä suomalaisella kortillani tai Paypal tililläni tilaamaan, täytyy jotenkin saada Chris tekemään se puolestani. Ja sitten täytyy hankkia kirkasta viinaa. Niin, tässä! linkki ohjeeseen, jos joku muukin haluaa tehdä. Aikaa se ottaa puoli vuotta, mutta ompahan sitten ainakin huikeen hienot joululahjat valmiina :) Vaan kuka osais arvostaa itsetehtyä vanilja-aromia? (Minä!)

Hitsi, eilen jo ajattelin laittavani valokuvia koneelle, mutta sitten tuli jotain muuta ja se jäi. Ehkä tänään, kun ei ole kirjastoa ja lukiossa opon luona käyntiä kummempaa.

Täytyy mennä.

Säästövinkki: Vietä älä osta mitään viikko! Pienellä kekseliäisyydellä ruokakaapin sisällöstä saa loihdittuja vaikka mitä herkkuja ja iduista ja versoista saa tarvittavat vihreät :) (kaikkihan tietenkin ovat niin fiksuja, että kasvattavat itse ituja ja versoja, vai mitä? ;)

Kuvia ehkä huomenna, nukketalosta ja synttäreistä. Ja anpaneista. Aiheuttivat muuten synttäreillä hienoista ihmetystä. :)

Heipp-o.

♥ Raisa

2 kommenttia:

 1. Ihanaa kun pääsee taas lukemaan siun juttuja <3 miulla oli jo kova huoli ja ikävä!

  Oli miulla oikeetakin asiaa. Nimittäin ollaan tekemässä miun siskon kanssa blogia ja haluisin suositella siellä siuta/Pinkkistä niin onko toiveita linkin laitan sinne? Siis että laitanko tän blogin vaiko esim. madeby:n..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, mä laitoin koko roskan piiloon, kun töissä äkkäsivät blogini ja se aiheutti pienoisen hälinän. Ärsytti vaan niin paljon. Hauskaa, että olette yhdessä tekemässä blogia! ja vielä hauskempaa, että linkität Pinkkiksen! Ehkä paras olis www.pinkkis.fi, vaikken niitä päivitäkkään, niin sieltä pääsee linkkien kautta aktiivisempiin osioihin. Kiitos!
   ♥ Raisa

   Poista