maanantai 17. syyskuuta 2012

Maailmanpelastus Operaatio, 2. viikko, 8. päivä (liiku fiksusti, osa 1)

Bikes
Tänään jaksan taas pauhata pyöräilyn ylivoimaisuudesta vrt. mikä tahansa muu tapa liikkua. Tietenkin pyöräilyssä on omat puutteensa, esim. katto puuttuu, lämmitys ei aina pelaa, vauhti ei alamäkiä lukuunottamatta päätä huimaa, nastoista huolimatta talvella voi olla tosi liukasta, pitkillä matkoilla kuski väsähtää helposti. Mutta n. 9 kk vuodesta pyörä on kyllä mainio vempele, sanoisinko aina 20 km matkoihin saakka. Siitä pidemmät kestää liian kauan. PRKL. Mun tietokoneeni on todellinen -piip-pää! Olin taas kirjoittanut ties kuinka ja paljon ja sit yks kaks yllättäen se pomppas melkein alkuun ja kaikki kirjoittamani pyyhkiyty pois. Ja nyt ketuttaa niin, ettei tee mieli kirjoittaa mitään.

Pyöräily on purjehtimisen jälkeen energiatehokkain tapa liikkua ja kun ei purjehtimalla pitkälle maalla pötki, jää maakravuille ykkösvaihtoehdoksi juurikin pyöräily. :D

Pyöräily vs. autoilu
Pyörät                                                     Auto
Kauniita                                                   Rumia
Pieniä ja käteviä                                      Isoja ja hankalia
0-päästöisiä                                            xxx -päästöisiä
Edullisia                                                  Kamalan kalliita
Kannettavia                                            Aivan liian painavia kannettaviksi
Käteviä kaupungissa                               Hankalia ja vaarallisia kaupungissa
Helppo parkkeerata                               Parkkipaikan löytäminen on vaikeaa, taskuun parkkeeraus                                                               on vaikeaa
Väärään suuntaan ajettaessa                   Moottoritietä tms. ajettaessa suunnan vaihto kamalan vaikeaa
helppo kääntää oik. suuntaan
Käyttökustannukset edulliset                  Käyttökustannukset järkyttävät
Hyväksi terveydelle                               Terveydelle haitallisia

Vakuutuitteko pyöräilyn ylivoimaisuudesta?

bikes3

Eilen vietiin Hesylle äitiltä kahden siivouskerran aikana kertyneet kamat ja meiltä karsinnan seurauksena irtaantunet roinat. Samalla tarkastettiin valikoimat - ei mitään sykähdyttävää. Ostin farkut 50 sentillä, mutta kokeiltuni niitä kotona en enää halunnutkaan niitä. Saivat pyllyni näyttämään aivan liian isolta. Laitoin ne odottamaan seuraavaa kuormaa Hesylle. Meiltä puhkes myös autosta rengas :( Mutta onneksi mulla on niin kätevä mies, joka ei ainoastaan osaa korjata minua vaan myös autoja. Tai siis ainakin vaihtaa renkaan. Mä en olis yksinäni löytänyt edes vararengasta.

Eilen kävi hassu/kumma juttu. Löysin inspiraatioihastuksen. Pitkästä aikaan. Edellisestä kerrasta taitaa olla pari kolme vuotta. En kerro vielä tässä vaiheessa sen tarkemmin. Nolottaa ehkä vähän. Vaikkei syytä. Mutta jotain. Ja sen takia mun vähän tekis mieli meikata.

Eilen käytiin kaupassa ja ostin jälleen kotimaisen vesimelonin! Nyt ne oli euron halvempia kilohinnaltaan! Jätin myös riisin ostamatta, kun muistin että kotona on kyllä ohraa. Ostettiin kotimaista tattaria raakapuuroihin edullisemman ulkolaisen sijaan. Ja lisäksi ostettiin kotimaista tofua ulkolaisen sijaan. Siinä haasteeseen osallistumiset.
Tänään aion polkea kirjastoon ja kouluun autoilun sijaan.

Huomenna junaillaan jotain ihan muuta ;)

Hauskaa alkanutta viikkoa! Menen nyt katsomaan Mad Menin viidennen kauden viimeisen jakson! JA sitten on kaikki katsottavat katsottu! Helpotus! Tekee mieli tehdä jo jotain muutakin!

xoxo,

Puputyttö (aka Pink Lightning)
Pink Lightning - my superhero cape

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti