keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Runkkarit!

Kylläpä mä nyt keksin provosoivia otsikoita!! Mutta tällekin on ihan hyvä selitys. Olen nimittäin lukenut Vihreää Lankaa, nro 6 (38.3-18.4-13) ja siinä oli oikein mainio artikkeli suomalaisten väljähtyneestä seksielämästä. Ja just toi runkkari-juttu oli siinä. Kun vielä aiemmin saatettiin käyttää sitä haukkumanimenä, mut enää ei, koska kaikkihan runkkaa. 10 vuotta sitten meille oli tv:ssä tarjolla seksiä tihkuva, ja irtosuhteita ylistävä Sex and the City. Ja ainakaan ton artikkelin mukaan nykyään sitä sarjaa ei enää tule, vaan sen tilalla on Carrien nuoruusvuosista kertova joku teinisarja. Ilman seksiä. Ja tää on nyt sitte tosi noloa, mut kyl mun mielestä asiat oli ennen paljon paremmin! Sillon kun minä olin nuori...ei ollut nettipornoa eikä seksikauppoja, joista saattoi tilata anonyymisti netin kautta yhtään mitään. Sillon piti vaan joko kärvistellä tai hoitaa hommat "vanhanaikaisesti".

Mutta nykyään kaikki vaan runkkailee, eikä kukaan vaivaudu etsimään oikeaa partneria, kun netissä ne tytötkin (ja/tai pojat) on niin paljon kauniimpia. No ei siinä, onhan se tietenkin paljon turvallisempaa ja varmaan ihan tervettäkin, ettei hypitä sängystä sänkyyn ihan miten sattuu. Mut kyllä toi aika vieraalta kuulostaa, ja koskee kyllä muutakin kuin vaan seksielämää, et netti korvaa "oikean" asian.

Emmä kyllä tiedä miks mä tosta asiasta halusin kirjottaa. Tai no, musta toi runkkari -haukkumasanan käytöstä poistumiseen johtaneet syyt oli niin hassut. Tai ei kai siinä kuin yksi syy ollut. Ihan sama.

Yks toinen juttu vielä. Mutta siis se, kuinka maailma on täynnä ammattilaisten jaarittelua. Siis kuinka moni ihminen saa palkkansa ihan pelkästä jaarittelusta. Tai ei pelkästään, mutta iso osa tulee just jostain "konsultoinnista". Hitosti isoja puheita, lupauksia jostain paremmasta/tulevasta ja sit pufff - ei mitään. Mä olin siellä työkkärin ammatinvalintapsykologilla. Ja se oli niin tyhjän kanssa että.
Työkkärin peruskäynnillä ihan sama juttu. Ei ne sua halua auttaa, ne vaan haluaa saada sulle tarvittavat ruksit papereihin ja seuraavaa kehiin.

Opetuksesta osa on ihan samaa, opettaja vaan puhuu ja puhuu, ilman et se sanois mitään. (psykologian tunnilla ja ehkä vähän äikänkin) Ja tietenkin kaikista pahinta on jotkut työpaikan kehityskeskustelut ja suurten visioiden väkertämiset ja kuukausipalaverit ja muut. Oikeesti, mun edellisessä työpaikassa oli just tota. Kuukausittaiset koko toimiston tapaamiset, viikottaiset tiimipalaverit ja sit viel vuosittaiset koko firman pakolliset virkistyspäivät. Kaikki yhtä tyhjän kanssa, töitä tekevät työntekijät tulivat niihin harmistuneina, kun kaiken sen hukkaan heitetyn ajan olis voinut käyttää rästiin jääneiden töiden tekemiseen (ja niitä oli paljon, kun ne samperin konsultit oli niin kalliita, et oli pakko ottaa lisää asiakkaita/pistää osa tyntekijöistä pihalle) ja sit sellaset töitä tekemättömät lätisijät, no ne varmaan tykkäs, kun sai lätistä vielä vähän enemmän. Mut se, että ne olis joskus johonkin johtaneet. Meidän suuri suunnitelma seuraavalle viidelle vuodelle oli kasvattaa maltillisesti asiakaskantaa ja mitä kaikkee sontaa. Ja mihin ne sit lopulta johti? Kaksi pientä toimistoa lakkautettiin, menetettiin n.2/3 työn tekijöistä ja varmaan saman verran asiakkaitakin. Kun ihmiset käyttäis asiaa enemmän tekemiseen eikä niin paljoa uusien titteleiden miettimiseen ja mainoskynien tilaamiseen niin vois olla että jotain jälkeä syntyiski. Tai ehkä mä vaan tykkään ranskalaisista viivoista. Mua ärsyttää toi Happiness Project kirjakin, jota luen. Kun siinä on sitä lätinää niiiiin paljon. Olis vaan ranskalaisilla viivoilla koko kirja, niin ei menis niin paljoa aikaa sen lukemiseen. Ranskalaiset viivat on ihania ja niin selkeitä.

Joop. Ehkä munkin olis aika lopettaa tämä jaarittelu ja mennä ompelemaan! En saanut eilen yhtä tilaustyötä valmiiksi, vaikka vähän sitä lupailinkin! Inhaa!

Ai niin, iso hieno juttu vielä. Mun synttäreiden kunniaksi koko tämän viikon PARTYON koodilla Pinkkiksen Etsystä mahtavat 10 % hinnasta pois! Ja nyt, kiitos erään asiakkaan on Pinkkikseltä mahdollisuus ostaa myös ilman Paypal tiliä! Kaikki rohkeasti shoppailemaan!

xoxo,

Raisa

2 kommenttia:

 1. OOOH Ryan Gosling! <3

  Olipas mielenkiintoinen bloggaus. :'D Aika odottamaton aihevalinta. Mutta luin!

  Ohhoo, toivottavasti posti tuo pian tullessaan jotain superkivaa! Kiva kuulla jos musta oli vähän jotain apua edes!

  VastaaPoista
 2. Taas piti etsia ton tyypin nimea, kun oli vain kuva. Viimeksi piti etsia kuva, kun oli vain nimi, ehhe. Ei kyl sytyta kyl yhtaan. Hih. Mutta kuppipussit oli sopivia, kiitos!

  Taaperoinen on tehnyt jotain mun nappikselle, aakkoset on katiessa ja hymiot on hulluja, tallaisia >( argh

  VastaaPoista