sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Maailma muuttuu, mutta miten?

Mietittekö ikinä sitä, et miten tulevaisuudessa ne tulee nauramaan meidän tämän hetkiselle tietotasolle, turvallisiksi katsotuille asiolle, ihan teille ja muille?
Niinko siis se, et miten aikoinaan lobotomia koettiin hyväksi ratkaisuksi tietynlaisiin mielenterveyden ongelmiin, miten naisia on poltettu roviolla noitina, homoseksuaalisuus on ollut rangaistava teko, autoissa ei ole ollut turvavöitä, tupakointi on katsottu täysin vaarattomaksi, lajien on ajateltu syntyneen sellaisina kuin ne nyt on ja evoluution on ollut täysin vierasta. Nää on varmasti kaikki asioita, jotka silloin omana aikanaan on olleet varmoja totuuksia, sellaista nykyaikaista tietoa niin  kuin me ajatellaan meidän tämän hetkisestä tiedosta. Mitä tulevaisuudessa tullaan osoittamaan ihan hassuksi? Hulluksi? Vääräksi?

No, ainakin näiden asioiden joukossa on oltava eläinten oikeudet. Ihmisten on jossain vaiheessa kyllä käsitettävä se, että harjoittamamme lajisorto on perustavanlaatuisesti väärin.Mä toivon, että mä saan elää sen päivän.

Mut mitä muuta? Tieteen kehitykset on kans mielenkiintoisia, vaikka just joku lääketiede. Mitkä lääkkeet, jotka nyt katsotaan turvallisiksi, huomataankin ihan päinvastaisiksi?

Entäpä mitkähän asiat olis jo saavuttaneet ne lakipisteensä, et niihin ei olis enää mitään lisättävää? Toivottavasti valkoisen heteromiehen valta olis yksi niistä asioista.

Tuntuu jotenkin niin kaukaiselta, jollain tapaa mahdottomalta, että joku tolis vielä joskus osoittamaan meidän nykyisen tietotason millään tapaa vääräksi ja puutteelliseksi -- mehän tiedetään niin hirveän paljon asioita jo nyt. Ja kaiken ainakin uskotellaan olevan niin viimesen päälle tutkittua tietoa, ettei siinä ole epäilylle sijaa. (ihan pakko tähän väliin mun poikasen kommentti: "Kirjat on syvältä. Se on julma totuus." Että näin meillä. Tai no, ton toisen kanssa, toisen kanssa taas just juteltiin kirjoista.) Mutta kun tiede kehittyy ja elää koko ajan. Ei siinä, eihän tiedemiehet millään tapaa ole enää kieltämässä tätä. Varmasti nekin innolla odottaa mitä uutta tulevaisuus tuo tullessaan. Esim. just joku fuusioenergia. Luin jostain, ettei sitä kyllä varmaankaan olla valjastamassa käyttöön vielä viiteenkymmeneen vuoteen, mutta se on sellainen asia, et sit kun/jos se saadaan sillä pystytään takaamaan puhdasta energiaa ihan kaikille. Tai jotain sinne päin :) Ei tarvitse takertua virheisiini ;)

Mihin te uskotte, että tullaan saamaan ihan uutta tietoa? Lisää tietoa? Minkä voisite ajatella olevan jopa väärässä? Entä mitä haluaistte nähdä muuttuvan?

Eilen olin siellä Pridessä. Jostain syystä ekaa kertaa. Kun toi mun siippani ei oikein välitä lähteä minnekkään. Ikinä. Koskaan. Pahempi himahamsteri kuin minä koskaan. Ja jo minä olen paha. Siis mitä tohon tulee. Siellä oli niin paljon niin ihmeellisen erilaisia ihmisiä. Tossakin olis taas vegaaneilla/eo- ihmisillä opittavaa. Kun meidän tapahtumat on niin jäykkiä ja ilottomia. Ja toi oli kaikkea muuta kuin jäykkä ja iloton.

Joo, mutta nyt jälkikasvua Kamppiin viemään, ne lähtee pappalaan!! En tiedä kuink akauaksi aikaa, enkä tiedä jatkavatko sieltä suoraan isälleen.

Hauskaa sunnuntaita!

xoxo,
Raisa

4 kommenttia:

 1. Oli jotenkin traagista/tragikoomista, kun joskus kirjastossa pieni ipani itkuhuusi täyttä kurkkua: "Ei lainata kirjoja! Minä en halua kirjoja!!" (Jos miulle joskus on ipanoita niin varmaan olisivat just tommosia, kun niitä kirjoja varmaan tungettaisiin kouraan ennen lusikkaa. Nojoo ehkei sentään.)

  Sinäänsä enempi kommentti aikaisempaan tekstiin, mutta tuo on vaan niin totta, että teot ne on jotka merkitsee eikä hienot korulauseet. Sinäänsä olisi kiva ajatella, että olisi parempi jos edes ajattelee asioita, sillä niitä on ihan liiaksi, joita ei hätkäytä mikään, mutta eipä siinä loppumetreillä kauniit ajatukset auta, jos possun pylly on lautasella.

  Mistä tuli mieleen, kun tuli hetkeksi taas täysi lamaannus, kun katsoin hiljattain Säilöttyjä unelmia- dokumentin. Siinä oli kohtaus, jossa Romanialainen teurastaja puhui siitä, miten siitä huolimatta vaikka tappanut kymmeniä tuhansia sikoja tuntee edelleen omantunnontuskia ja pyytää Jumalalta anteeksiantoa. Sitten totesi, että jos ei kuitenkaan tee näin, niin perheellä ei ole leipää pöydässä. En tykkää "lottovoitto syntyä Suomeen"- fraasista, mutta lähinnä miten minulla/meillä on huomattavasti enemmän varaa valita, mitä syön, kuinka kulutan jne. kuin monella muulla. Kuinka valtaosa väestöstä on (aina) niitä, joilla ei ole mahdollista valita.

  Sinäänsä ei nyt liittynyt aiheeseen mitenkään enkä tarkoita, että eläintenriisto olisi oikein missään oloissa. (Jäi varmaan traumat tuosta em. kohtauksesta tai mitä siitä pystyi katsomaan, sillä sikalat ja teurastusmenetelmät Romaniassa, niin senhän voi jo kuvitella mitä se on. )

  Niinhän se voisi toimiakin jos ensin täällä, missä on varaa puuttua asioihin, niin pitäisi katkaista riistolta siivet ja edelläkäviänä näyttää esimerkkiä. Hitto, kun kapitalismi haisee ja oksettaa, kun miettii miten köyhissä maissa pitää koko ajan vaatimattomissa olosuhteissa tuottaa vaan enemmän ja enemmän kaikkea, ei pelkästään lihaa, vaan jotta länsimaat voi ostaa halvalla ja vaurastua toisten kustannuksella. *kirosanoja*

  En halua edes tietää, mistä tuossa kuvassa on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito sSuvi jälleen kommentista! Asiaa puhut! Mä en ole uskaltanut katsoa sitä säilöttyjä unelmia -dokkaria.
   Niinhän se on, että meillä "länkkäreillä" on varaa ajatella muita elollisia ja olla vegaaneita, meillä on varaa sairastua anoreksiaan/bulimiaan jne. Ja just meillä pitäis myös olla valta vaikuttaa kaikenlaiseen sortoon ja riistoon. Tään nyt ei enää niinkään liity tohon aiheeseen, mutta tuli nyt jostain mieleen taas se, miten kamalan usein eläinten oikeuksia ajavia ihmisiä syyllistetään siitä, että kun maailmassa on niin paljon nälkää näkeviä ihmisiä ja kurjuutta ja kaikkea paskaa, et kun me ei käytetä resursseja niiden epäkohtien poistamiseen. Ja sit ne valittajat ei kuitenkaan itse tee yhtään mitään. Ja sit taas toisaalta melkeinpä kaikki vegaanit joita tunnen on mukana tavalla tai toisella ympäristö ja ihmisoikeus -jutuissa.

   Mut siis joo, kiitos Suvi *sydän*

   xoxo, Raisa

   Poista
 2. Oon kuule miettiny just tota samaa et miten kammottavalta ja naurettavalta tää nyk. touhu näyttää sadan vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kuumottavaa on kun ajattelee vaikka just jotain lääketiedettä tai vaikka lentokoneita. Meidän mielestä kaikki on huipputurvallista just nyt, mut lentäiskö tulevaisuuden ihmiset meidän lentokoneilla? Mä en ainakaan uskaltautuis sellaisen lentokoneen kyytiin, joka olis tehty 50-luvun tieto/taidon mukaan...

   Kiitos Lara kommentista *sydän*

   xoxo,
   Raisa

   Poista