tiistai 28. tammikuuta 2014

Kaupassa

Olin perjantaina hurjan reipas ja poljin Tammistoon. Ensiksi Eurokankaaseen, josta ostin kahdeksalla kympillä järkyn säkin teddyä. No, pyörän tarakalla se meni ihan kivasti. Sitten ruokakauppaan. Mulla oli tietenkin säästäväisenä tyttönä lista, jota aika hyvin noudatin. Citymarket on huono paikka säästäväiselle, kun se on Prismaa paljon houkuttelevampi. Ja kalliimpi?

Ostin mantelimaidon, joka oli vähän luomusoijamaitoa halvempi. Ostin molemmat. Kun teki mieli. Prismassa olis ollut melkein euron halvempaa, enkä olis sieltä ostanut mantelimaitoa. Mun ostokset maksoi viisikymppiä, mikä oli 30 euroa enemmän kuin olin ajatellut. Ei kai 50 euroa silti paljoa ole viikon lopun ruokaostoksista? Ei.

Mutta kun kuittiani tarkastellaan vähän lähemmin, niin voi huomata, että linnun ruoka maksoi vähän yli 20 euroa. Ja tee, siis jäätelön maustamiseen käyttämäni matcha tee maksoi kympin. Se oli luomua :D Lisäksi ostin toisen teen, ei luomua eikä reilun kaupan :( Mutta japanilaistyyppinen vihreä tee kuitenkin. Ja olen koukussa niihin. Eli jos olisin ollut oiekin kurinalainen ja askeettinen (joka siis ei ole tarkoitukseni mitä ruokaan tulee!!) olsin tehnyt viikonlopun ruokaostokset reilusti alle kahden kympin! Ha! Repikää siitä!

No mitä me sitten syötiin?

Perjantaina okonomiyaki, joka on siis suikaloitua kaalia, vehnäjauhoa, ripaus kutakin: kikhernejauhoa, merilevähiutaleita, suolaa, kalatonta maustetta. Ja vettä. Käytin tähän myös kaikkee, mitä jääkaapista löysin: palan juustoa, puolikkaan punasipulin. ja ehkä muuta. Sekoitetaan ja paistetaan pannulla kiinteiksi pannukakuiksi. Tarjoillaan okonomiyaki kastikkeen, tässä tapauksessa Bull Dogin, majoneesin ja merilevähiutaleiden kera. Lisänä salaattia, josta enin osa itse kasvatettua: ituja, krassia ja auringonkukan versoja, lisäksi porkkanaa, appelsiinia ja jotain. Itsetehdyn salaatinkastikkeen kera.
Vanha kuva, mut sama jälkkäri.

Lauantaina tofu-sieni-makaronipaistos ja suklaavanukas, itse tehty. + Kermavaahto. Ruoka ei ollut hyvää :( Jälkkäri kyllä :)

Sunnuntai kermaperunat, seitanpihvit, itsetehty maustevoi. Leivoin lisäksi neljä leipää.

Näin meillä köyhäillään :)

Kaunis lopetus tähän vielä, että tilasin eilen pitkästä(?) aikaa tytöille vaatteita. jotain, jonka olin luvannut itselleni palkinnoksi, kunhan myyntejä on tarpeeksi. Ja nyt mua hotsittais ethdä vaateita taas itse!

Hyvä hyvä! Biologia ahdistaa ihan kauheesti (laiska vaihe taas meneillään sen suhteen - yikes!) mutta muuten kaikki taas älyttömän hyvin! jotenkin tosi varma ja hyvä vaihde päällä :D

xoxo,
Raisa

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. En tiiä onko vaan sitä, että kun pentuna ollessa meillä käytiin aina vaan Prismassa, niin aikuisiällä olenkin suosinut vaan k-kauppoja. Onneksi lähin citymarket on bussimatkan päässä, sillä siellä kyllä niin helposti lähtee lapasesta. Kalliimpaa joo, mutta valikoima yleisesti niin paljon parempi ja jännempi, mitä Prismoissa (tai s-ryhmän kaupoissa). Tosin olen itse mieltynyt Rainbown soijamaitoon niin välillä pitää sen takia sahata eri kaupoissa.

      Poista
    2. Joo, Prisma on jotenkin sellanen hajuton ja vähän mauton paikka. Kaikki pelattu niin varman päälle. Ja sit mä vielä kuulin (ja tää on ihan totta!), että s-ryhmä haluaa että kotimaiset viljelijät alkais pakkaamaan kasviksensa mustiin laatikoihin, niin että kuluttajien olis hankalampi saada ruan alkuperä selville. Kuulostaa ihan aprillipilalta, mutta ei kuulemma ole.
      Prismassa on tofu ja just toi maito niin paljon halvempaa, että melkeinpä niiden takia siellä käydäänkin. Ja sieltä saa majoneesia.

      xoxo,
      Raisa

      Poista
  2. Oot kyllä ihanan reipas, kun pyöräilet talvellakin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Kyllä :) Mut jos on liian kylmä taikka just satanut lunta, niin en kyllä pyöräile. joskus tein sitä kelissä kuin kelissä ja se oli ihan syvältä. Erityisesti raskaassa lumessa polkeminen. 13-14 km töihin ja sit takas. Yök.
      Mutta talvipyöräilyssä on se hienoa, kun silloin tuntee itsensä todella vihreäksi ja miltein jopa pyhäksi. Kun ihan kaikki muut pyyhältää ohi autoissa.

      xoxo,
      Raisa

      Poista