torstai 9. tammikuuta 2014

Säästövinkit hillittömälle

Viimeisimmässä postauksessa olin vähän käärmeissäni siitä toisen tekemästä "paljon hienommasta" nukkepussukasta. Muistanette.

Mutta en ole enää. Sain sen harmistuksen sittenkin käännettyä positiiviseksi energiaksi, joka on kaltaiselleni *** melkoinen saavustus. Tein sitten, tai aloitin tekemään, ihan älyttömän söpöä pussukkaa. Niin, että siitäs sait! Hah! C kyllä sano, etten mä jaksa kauaa niitä tehdä, kun kyllästyn siihen ylimääräiseen pipertämiseen. Niinko kävi työläiden kaulaliinojenkin kanssa. No saa nähdä.

Eilen alkoi taas koulu. jonkun mokan takia vasta eilen. Kalenteriin oli vahingossa merkitty väärä päivä - ihan sama. Siis ei mun moka. Kaikilla sama juttu. Minä en siis yksinäni säätänyt jotain. :D Tupla-tupla tunti matikkaa. Onneksi olin käynyt kirjastossa sitä ennen ja mulla oli runsaasi luettavaa. Mitä järkeä siellä käydä, jos ei opiskele. Mutta kun emmä opi mitään kummiskaan. Mä osaan ne mitä osaan ja kuuntelen sen mitä pystyn, muutoin aika kuluu siihen, että yritän olla kuolematta tylsyyteen. Tein myös Hillittömän Säästövinkit. Nää on siis aika extremeä, eikä niitä ole tarkoitettu tavallisille, hillityille ihmisille. Mä kyllä tiedän yhtä ja toista säästämisestä, mutta silloin kun tilillä/taskussa/tms. on rahaa, niin se saa mut ihan villiksi, ihan sama mitä suunnitelmia mulla on, tai mitä päätöksiä olen tehnyt. Niin, huomasitteko missä ongelma piilee, tai ongelman ratkaisu? No toki vois yrittää kehittää jotain itsehillintää...hahahhahahahah! Just joo. Niin, siis silloin kun mull aon rahaa niin heti sen tuhlaan. Rahan oleminen aiheuttaa ongelman. Emmä nyt sitäkään, että rahasta meinaisin luopua "Moneyless Manin" tavoin, mutta heti kun sitä on pitää toimia niin, että se on samantien jemmattu niin, ettei siihen pääse niin helposti käsiksi.

Ongelma nro1. Luottokortti. Luottoraja on mitoitettu entisten tulojeni mukaan. Eli aivan liian iso minulle. Luottorajan lasku HETI kun olen kuukausittaisen pakollisen lyhennyksen tehnyt. HETI. Olen jo ainakin kaksi kuukautta sitä yrittänyt, ja aina on tullut jotain. Nyt ei tule. Kunhan Nordean tyypit vaan reippaasti lyhennyspyyntöviestiini reagoisivat.

Ongelma nro 2. Aina tyhjä tili. Vaikka mulla on monta tiliä, joille kovasti yritän säästää rahaa, niin aina päädyn siirtelemään niiltä tileilta rahat käyttötililleni, että saan laskut maksettua tms. Koska pystyn niitä nettipankissa niin helposti pyörittämään. Yritä siinä sitten säästää jotain. Ihan sama, vaikka tilin nimi on Japaniin 2014. Ratkaisu: Avaa tili, johon ei ole nettipankkitunnuksia eikä pankkikorttia. Asiointi onnistuu ainoastaan konttorissa. Ja kuka hullu sinne jaksaa mennä? Ja kuukausittain tarpeeksi pieni pano, jottei sen summan puuttuminen kirpaise, eikä se ala houkuttelemaan siellä säästötilillä liikaa. Kuukausittaisen pano täytyy myös olla automaattinen.

Ongelma nro 3. Ruokakaupassa on liikaa houkutuksia. Tää on paha. Kauppaan listan ja tarpeeksi pienen summan käteistä kanssa. Ei korttia mukaan pelastamaan! Mikään ei ole niin kuumottavaa, ja saa niin säästäväiseksi kuin kortittomuus.

Ongelma nro 4. Välipalat jne. on kivoja. Ja kalliita. Vegaanivinkki: Ota eväät mukaan kaikkialle. Juomat kans. Vegaanit siis tätä ovat tehneet jo ikuisuuksia, ei ehkä niinkään rahansäästön kuin ulkonasyömisen mahdottomuuden vuoksi. Toimii kummin päin vaan :)

Eiköhän näillä pääsis jo alkuun. Otin pankkiin yhteyttä tosta luottorajan pienennyksestä sekä yhden tilin "piilottamisesta". En tiedä koska uskaltaudun ruokakauppaan ilman korttia.

Hyvä vire! Nyt mentävä ompelemaan!

xoxo,

Raisa

1 kommentti:

  1. Ongelmat on tuttuja, joskaan mulla ei ole luottokorttia. Mutta monissa nettikaupoissahan on luotto-osto-ominaisuus nykyään - auts! Mulla on kakkostili, jolle siirrän rahaa kuukauden alussa ja siirrän sit sieltä takaisin kortilliselle kakkostililleni "viikkorahan". Yritän ainakin näin toimia.

    VastaaPoista