perjantai 4. marraskuuta 2011

Kekkereitä odotellessa

Eilinen meni leipoessa ja hautakiviä nimikoidessa :) Oikeesti tuntu pahalle laittaa meille kuolinpäivät. Tänään. Tajusuin liian myöhään, et nyt meidän asu tarina (tai jtn) ei ole ihan aukoton. Jos me ollaan tänään kuoltu niin ei meidän silloin pitäis olla vielä haudattuna ja nousseita sieltä haudastakin vielä...IHAN SAMA!

Mulla ei oikeesti ole mitään askaa. Varmasti jotain oli, mut unohdin. En ole tilannut mitään. Oliko seeilen, kun kerroin, et Kenai on ollut todella kiltisti? Eilen nimittäin sit loppu sen kilttinä oleminen. Se oli yhden talvivaatelaatikon repinyt (ei onneks niitä vaatteita) ja sit sellasen telineen, jossa pidetään meidän hattuja ja hanskoja. Yöllä näin unta, et se oli tehnyt ihan hirveesti tuhoja, lapsuuden aikaisten naapureiden kotona. Niillä oli pieni varastohuone täynnä Hllo Kitty vessapaperia ja K oli niitä repinyt, muun muassa.

Leipomiseen. Aion tehdä täysin saman menun lasten kekkereille kuin oli viime vuonnakin ja pilkulleen saman myöskin kuin Juhlakirjassa on. Paitsi, että Monsteripannariin kokeilin jotain uutta. Tuli ihan supermielettömän hyvää! Tässä ohje, jota noudattamalla Tekin voitte tehdä supermielettömän hyvää Monsteripannaria. Varoitus! Ei onnistu ilman erikoisraaka-ainetta nimeltä Teese Nacho juusto. Valitan :( Mutta te onnekkaat, joilla sitä sattuu olemaan...teitä lykästi! Tota juustoa ei voi korvata millään, sillä se teki tästä ihan omanlaisensa.

Tässä teille resepti.
2,5 dl täysjyvä(spelt)jauhoja

2,5 dl ohrajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,75 l kauramaitoa
1 paketti Teese juustoa, nacho sauce (muut ei käy)
täytteet:
0,5 pss pakastepinaattia, sulatettuna siivilässä
n. 150g vegenakkeja, jalapenoa, oliivirenkaita (jos tykkää)
2 rkl öljyä tai margariinia
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kaada sekaan maito ja Teese. Sekoita. Lisää täytteet. Sekoita kevyesti
Laita pieneen uuninpeltiin rasva ja kuumenna sitä pari minuuttia kuumassa uunissa. Levitä kuuma rasva kauttaaltaan pellin pohjalle. Kaada taikina kuumalle pellille. Uunita n. 50 min. Jäähdytä ja paloittele vasta sitten. Pannukakku kiinteytyy jäähtyessään.

Uusi japaninkielinen sana: abiru, ottaa kylpy, kylpeä. Watashi wa abiru ka. Ei se taida ihan noin mennä, mutta siinä oli ensimmäinen japanilainen lauseeni. Luulisin kysyneeni Menenkö minä kylpyyn?

Watashi wa hataraku hitsuyō ga arimasu (lunttasin)

Hauskaa loppua!

♥ Raisa


Ai nii joo, mä lisään nyt tonne Vegepäivän ruokahehkutus kommenteihin yhden, jonka jätin aiemmin julkaisematta, ettei se sotkis mun laskuja.




2 kommenttia:

  1. Jännittävä pannariresepti, tuota täytyy kyllä kokeilla! Ja ensin tilata juustoa. :) Odotan kovasti, että saan oman kirjan. Selailin sitä eilen vähän toimistolla. Se kirja, jonka ehdin ostaa on tulossa nettikaupasta.

    Epäilin että oot sensuroinut mun soijarouhetta mollaavan kommentin. :) Se on tosi kätevä tuote, mutta en vaan tykkää siitä. :/ Mielummin korvaan aina jollakin, vaikka sienillä tai murennetulla tofulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tanja kommentistasi! En suinkaan sensuroi kommentteja! En vaan uskaltanut laittaa sitä ennen kuin arvonta suoritettu, ettei tule sanomista tai mitään :) En siltikään voi ymmärtää, kuinka joku voi olla tykkäämättä soijarouheesta!

    ♥ Raisa

    VastaaPoista