keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ruokahehkutusta/Arvonta-Haasteeseen osallistuminen tähän!

Eli tämän postauksen jälkeen voitte kommentoida eilisiä herkkujanne! Mä siirrän kaksi kommenttia ekaks ja tokaks kommentiksi tuolta "vääriltä" paikoilta ja ei sit muuta kun kommentoimaan!

Paitsi et ekaks tietty luette mitä kaikkea fiksua minulla on kerrottavana ;)

Chrisillä oli suuomen kielen koe viime viikolla, se sai kirjallisesta kokeesta 107/124 (tai sinne päin) Ihan älyttömän hyvin meni! Onnea Chris! Mutta oli se kyllä opiskellutkin! Suullisesta testistä en vielä tiedä. Hyvin varmasti sekin!

Ja sitten ruokiin. Itse söin eilen raakapuuroni, joka tehdään näin:
* kaksi kotimaista (eli pientä ja kirpakkaa) luomuomenaa
* 0,5 dl luomukaurahiutaleita
* vettä (tarpeeksi, muttei liikaa)
* 1 rkl erikoissiemensekoitustani (sesam, pellava, hamppu)
* 1 tl nokkosjauhetta (siis kuivattua nokkosta)
* 1 rkl (tai sinne päin, kuka niitä oikeasti mittaa?) inkiväärisiirappia

Tehosekoitetaan tossa järjestyksessä. Päälle iso loraus cashewkermaa joka tehdään niinkin monimutkaisesti kuin liotetaan 2 dl (tai minkä määrän sitä nyt sit tekeekään) cashew pähkinöitä yön yli väljässä vedessä. Kaadetaan vesi pois ja soseutetaan pähkinät, lisäten vettä sen verran kuin katsoo parhaaksi (vähän vettä = paksu kerma, paljon vettä = ohut, juokseva kerma) ja lopuksi ripaus suolaa. Sopii todella moneen ruokaan :)

Lounaaksi mulla oli puolet edellisen päivän thaimaalaisesta (paistettua riisiä, joka pyydetty ilman kananmunaa, tofua ja kasviksia) lisäksi porkkana ja kourallinen pähkinöitä)

Välipalana joku hedelmäsose ja lisää pähkinöitä. Pitkin päivää lipittänyt vihreää tai jotain inkivääriteetä.

Päivälliseksi tein vähän ruman näköistä, eikä oikeesti niin lauheen hyvääkään (tää oikeesti vähän harmittaa, kun oli kuitenkin silleen aika tärkeä päivä kyseessä) tempehiä ja nokkosperunamuussia.

Tässä tempeh "raakana" (se on soijapavuista käymismenetelmällä? tehty proteiinipitoinen kökkö)
IMG_1421

Höyrytin, marinoin ja lopuksi paistoin sen. Samalla lämmitin eilisen perunamuussin ja lisäsin siihen nokkosta. Perunamuussin päälle lorotin sitä kermaa ja tempehin päälle töräytin bbq-kastiketta.

_MG_1423.

Vähän oli kuiva ateria. Mut maha tuli täyteen. Lisäksi söin messuilta ostamiani lakuja niin, että hampaita vihlo.

Eilen kyllästyin totaalisesti viime päivien velttoiluun. Tein pitkästä aikaa itselleni "to do" listan ja sen mukaan käytin iltani. Eiliselle oli: Ompelu 1 t, pyykkien viikaus ja pois laitto, tiskaus. Lisäksi tein siis ruoan, vaikka olis ollut C:n vuoro, mutta kun mulla oli sille muuta puuhaa. Se leikkas pihalle sellasesta jämämateriaalista hautakiviä :) Laitan lapset ne maalaamaan. Meillä on siis Halloween juhlat vasta tulossa.

Hitto! Eilen soitti Kissa -lehdestä joku toimittaja! Se haastatteli mua niiden lehteen, kyseli koirista ja vegaaniuudesta. Hassua! Täytyy hankkia Kissa!

Illalla tilasin vielä Dexterin 4:nnen kauden Playltä, makso postikuluineen alle 14 euroo! 5. kausi olis ollut tuplasti enemmän.

Ei muuta! Vegaanisiä päiviä saa jatkaa täst edeskin! :)

Ja nyt on teidän vuoro!! Onnea arvontaan! Teen sen siis jo huomenna, eli kommentoikaa tänään!

♥ Raisa

10 kommenttia:

  1. Ekana Kaislan kommentti
    Aion tehdä tätä http://www.lily.fi/juttu/raw-lemon-cheesecake Mun ensimmäinen raakapiirakka! Tuossa reseptissä on kyllä hunajaa, mut luotan siihen että sama se vaikka olis siirappia

    Kaislan puolesta Raisa

    VastaaPoista
  2. Ja tässä Miyun kommentti siirrettynä
    ? Miksei vegaanit söisi sieniä ? Mutta siis, osallistuin haasteeseen, tietty. Nyt en muista, minne piti kommentoida, tähän vai siihen vanhempaan postaukseen, mutta siirrätkö oikeaan paikkaan ettei vaan mene arvonta ohi? :) Eli 1.11. meillä on syöty: - Aamiaiseksi Weetabixia riisimaidolla, omenasosetta päällä - Välipalalla vegaanista pullaa ja kahvia - Lounaaksi kasvissalaattia - Päivälliseksi ihanaa suppilovahverokastiketta Oatly kermaan tehtynä ja perunoita - Illalla pari leipaa sinisellä Keijulla ja Wheaty-seitanviipaleilla sekä tomaatilla päällystettynä. -Miyu

    VastaaPoista
  3. Aamupalaksi luomu ohra-riisipiirakoita, jotka ovat tosi hyviä. Ihana rukiinen kuori. Suosittelen! Löytyy ainakin isompien K-kauppojen pakastealtaasta. Toivottavasti löytyy jatkossa laajemminkin.
    http://www.myllarin.fi/index.php?id=167

    Lounaaksi Chocochili-blogin innoittamana punajuuri-quinoa-paistosta. Ihanaa myöskin! Kaipasin kovasti jotain erilaista reseptiä punajuurille. Ne olivat muuten äitini itse kasvattamia.
    http://chocochili.net/2011/08/punajuurilaatikko/

    Välipalaksi töissä Alpron viljajugurttia.
    http://fi.alprosoya.com/de/soijatuote-tuotteemme/jogurtin-tapaan-nautittavat-tuot/product/vilja_4x125g.html?no_cache=1

    Iltaruuaksi Animalian toimistolla tomaatti-basilika pussikeittoa, Innan tekemiä kuppikakkusia sekä itse leipomiani banskukakkua ja tomaatti-oliivirullia. Olipa meillä herkut! ;) Hmm... noista leipomuksista mulla ei ole tähän hätään reseptejä. :/
    http://www.campbells.fi/produkter/showProducts.asp?sprak=2&marke=L%E4mmin%20Kuppi&kategori=Kuppikeitot&underkategori=Klassinen&pid=2028

    Tomaatti-oliivirullat on muuten tosi nopea tehdä ja voisi tehdä makeana versionakin. Kaupasta valmiita lehtitaikinalevyjä. Päälle suolainen tai makea täyte. Rullaus. Viipalointi 3-4 osaan. Viipaleet paperivuokiin ja uniin 200 asteeseen 15 min. Ei tule edes tiskiä. :)

    VastaaPoista
  4. En tykkää soijarouheesta, joten punajuuripaistoksessa se oli korvattu suppilovahveroilla. :)

    VastaaPoista
  5. Vegaanista sushia lounaaksi. Illalla falafeleja ja keitettyjä kasviksia. Välipalaksi lakua. :)
    Hanna

    VastaaPoista
  6. Mie oon vegaani muutenkin, joten sinällään päivä ei ruokineen paljon eroa muista (banaanikaurapuuroa aamulla, välipalana tummaa suklaata ja banaanilimua, lounaspäivälliseksi ruohonjuuren ihme vegejuustomakkaroita (vegaanisia juustomakkaroita 0.o mut oli halvennuksessa!) ja sit plamilin maailman parhaita kahvivanukkaita) mut hassusti huomasi kahvilassa käydessään miten missään tavan (ei vegejuttuihin erikoistuneessa) kahvilassa ei ole mitään vegaanista. Eilen lagasin coffee housessa, ja taas ei mitään ja myyjäkin oli ihan yllättynyt kun etsin jotakin ilman kananmunaa ja maitoa. Niin että se tumma suklaa oli sitten lopulta ainut makea ja vegaani asia koko kahvilassa...

    VastaaPoista
  7. Aamulla hapankorppuja, munakoisotehinalevitetta, avokadoa, yrttiteeta. Lounaaksi riisilinssimuhennosta ja salaattia. Illalla tofusoijapapusalaattia ja uuniperunoita. Jossain vaiheessa ja illalla tuli ahmittua tummaa suklaata, rusinoita, manteleita, tavallista ja granaattiomenaa ja oliiveja. Niina

    VastaaPoista
  8. Yritin tänne jo kerran kommentoida, mutta taisi se kommentti kadota johonkin nettiavaruuteen...uusi yritys :)
    Lounas: pastaa ja tomaattikastiketta (sis. punaisia linssejä ja vihreitä oliiveja).
    Päivällinen: makaroonilaatikkoa (sis. vaaleaa soijarouhetta, maissia ja cashewpähkinöitä, munamaito korvattu soijakermalla). Aamupala, välipala ja iltapala sisälsivät soijajogurttia, vegaanista mysliä, satsumia ja lisää cashewpähkinöitä. Olipas pastapainotteinen päivä!

    VastaaPoista
  9. Laitan tähän vielä söhköpostilla saamani kaksi osallistujaa, ensin Merja.
    Merja söi intialaisessa kasvisruokaa, ja oli kuulemma todella hyvää :)
    Muista päivän ruoista ei ollut mainintaa.

    Marjan puolesta Raisa

    VastaaPoista
  10. Tuija söi tomaattikeittoa ja hedelmiä. Päivän muista syömisistä ei ollut mainintaa.

    Tuijan puolesta Raisa

    VastaaPoista