tiistai 6. maaliskuuta 2012

Aurinkoa


Heissulivei!

Ihana auringonpaiste, vaikka onkin kamalan kylmää. Luin hetki sitten lehdestä, että Tokioon odotetaan SUURTA maanjäristystä, joka sais paljon tuhoa aikaiseksi. Koko ajanhan siellä siis järisee, mutta sitten vuoden takaisten järistysten on se järistely ollut paljon aktiivisempaa tms. En muista enää tarkkaan mihin se perustu. Oikein kurjaa kuitenkin.

Hassu pieni paljastus liittyen tulevaisuuden suunnitelmiini – aion hakeutua iltalukioon opiskelemaan kemiaa. Lomalla käyn työkkärissä. Ja sitten varoitus kaikille niille, jotka odottavat, että kohta alkaa tapahtumaan – mä olen maailman hitain etenemään isoissa, pelottavissa asioissa. Olen suunnitellut olevani nykyisessä epätyydyttävässä elämässäni ainakin vielä vuoden. Ihan jotta saan kerättyä pienen turvarahaston  (hittoon vaatimattomuus, jättiläismäisen!) ja aikaa päätöksen kypsyttelyyn.

Olen viimeöinä nukkunut paremmin, asiaan varmasti vaikuttaa uusien suunnitelmien teko. Viimeyönä kyllä kuristin pakkausnarulla jonkun miehen kuoliaaksi keskellä kauppakeskusta, kaikkien nähden. Ja silti huomaamatta. Jälkeenpäin muokkasin unta niin, ettei huomiota herättävät hiukseni olleet näkyvillä.

Meillä on kuun lopussa tulossa keittiöön pieni jatkoremontti. Poistetaan vihdoin ja viimein se typerä patteri peittämästä takapihalle johtavaa ovea. Mulla ei ole vielä tarpeeksi kerättynä rahaa siihen. Joudun ehkä siirtämään lomakassastani (arvatkaa tekeekö yhtään mieli säästää rahaa johonkin joka tapahtuu vasta 1,5 vuoden päästä) rahaa kotikatastrofitilille. Tai ehkä riittää, etten laita tässä kuussa laisinkaan rahaa lomakassaan, ainoastaan kotitilille….hmmm. Mut on kyllä kieltämättä aika makee tunne tietää, että pystyy jotain tollasta älyttömän tylsääkin maksamaan ilman, että talous siitä järkkyy. Säästäminen on niin siistiä! Edelleen huomaan itsessäni, et sillon kun joku ketuttaa ihan sikana (kuten vaikka taas eilen, heittelin mappejakin ja potkin roskista kun otti niin kovasti päähän erinäiset asiat) niin alan miettimään nettishoppailua. Kun välillä niin kovasti tekis mieli ostaa tytöille vaikka jotain. Mua pelottaa, että on tullut uutuuksia, jotka menee multa sivu suun. Mut sit mietin sitä miten hienolta varmasti tuntuu olla kokonaan ilman luottokorttivelkaa ja saada nekin rahat säästöön suurta ja hienoa tulevaisuuttani varten, eikä sit enää tarve tilatakaan ole niin suuri. Ja toisaalta, onneks mulla on ollut melkoinen kiire ihan kaiken kanssa, ettei jää aikaakaan surffailuun. Eikä pääse tylsistymään.

Japanin opiskelussa tapahtunut ihan pienen pieni, hiuksen hieno hypähdys eteenpäin. Vielä eilen päivällä koko kieli tuntu ihan ”vieraalta kieleltä”. Niinku ulkoa opettelis jotain ihan abstraktia. Eikä mikään tunnu jäävän muistiin. Mut eilisen tunnin aikana tai sen jälkeen on ollut hitusen helpompaa. Mut on se oppiminen vaikeeta. Oikeesti tunnen itseni vanhaksi ja mieleltäni kankeaksi. Tekee kyllä hyvää. Ja sitten tähän päälle vielä kemiaa J Huh! Melkoista haastetta!

Olen saanut lapsiakin innostumaan Japanista, molempia kielen opiskelusta ja Pinzaa kaikesta muustakin. Kovasti suunnitellaan meidän seuraavaa reissua J Jota ei siis ole tulossa piitkään aikaan. Paitsi jos voitetaan meidän Tokio nimisellä sipsimaulla (käykää muuten äänestämässä Taffelin sivuilla on joku kilpailu! Meidän sipsit on siis Tokyo nimisiä, maistuu merilevältä ja wasabilta. Meillä on myös Sitruunapippuri –sipsit. Äänestäkää niitäkin, niin me päästään Tokioon ennen kuin se totaalisesti tuhoutuu niissä järistyksissä. Vaikka ehkä voitais mennä myös Osakaan.

Ajattelin, että voisin matkakuumeen hoitamiseksi alkaa tekemään albumia viimevuotisesta matkasta. En ole sitä siis vielä edes aloittanut. Vähän jäljessä joo.

Eipä sitten kait muuta. Paitsi! Nyt torstaina on Animalian PKS ryhmän uusien ilta! Alkaen klo 17 Porvoonkadun toimistolla. Alkuun on kaikkea asiallista asiaa ja sit herkutellaan ja katsotaan Apinoiden Planeetan Synty –leffa. Tulkaa ihmeessä mukaan! Jos ei muuten, niin edes leffa katsomaan meidän kanssa ja syömään Tanjan ja mun herkkuja! En ole vielä päättänyt mitä leivon. Ehkä keksejä kun olen niistä nyt vähän innostunut enemmänkin.

Hauskaa alkuviikkoa ja sen jälkeen vielä hauskaa loppuviikkoakin!
Säästövinkki: Tee seuraavan viikon ruokalista perustuen niihin aineksiin, joita kaapistasi jo löytyy.


♥ Raisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti