tiistai 13. maaliskuuta 2012


Pyllerö tässä hei. Eilinen kotimatka oli niin kamala, että tänään taas bussilla töihin. Paikoin jouduin taluttamaan pyörää, kun ei siinä sohjossa päässyt eteenpäin. Aika ajoin siirryin autotielle ajamaan, kun ne oli 100 x paremmassa kunnossa. Ja ihan viime metreillä ajoin keskelle tulvivaa jalkakäytävää, iski paniikki ja kastoin toisen jalkani jääkylmään veteen. Kurjaa ja todella raskasta.

Olen jaksanut vaahdota niistä roskista. välillä mietin sitäkin, et mitä järkee säästää kaikkee (kun mitään käyttökelpoista ei saa kerta heittää roskiin), jos ne jää vaan kaappien täytteeksi. Vaikka nyt lankarullat. Olen niitä pienen kulhollisen kerännyt, mutten yhtään tiedä mitä niillä tekisin. Mihin niitä vois oikeasti käyttää? Siis johonkin sellaiseen, johon muutoin ostaisin kaupasta jotain. Mitä järkeä on tehdä niistä vaikka pieniä puu-ukkeleita, jos en sellaisia tarvitse? Krääsää on muutenkin ihan tarpeeksi, että sitä alkais vielä tekemään lisääkin. On paljon kirjoja, joissa ”roskista” tehdään aarteita, mut kuka niitä roska-aarteita oikeasti tarvitsee, kun kaikilla on jo kaikkea muutenkin ihan yllin kyllin. Se on fiksua, että vaikka töissä käytän kynäpurkkina vanhaa säilyketölkkiä sen sijaan, että minulle tilattaisiin ”oikea” kynäpurkki. Mutta just askartelukirjojen ohjeiden mukaan valmistettavat turhuudet…pöh! Vaan ehkä ne ei kaikille ole  turhuuksia?

Mä ite ajattelin (en tiedä vielä miten toimii) kokeilla tehdä todella kulahtaneista (meille kerääntyy jostain syystä muiden vanhat pyyhkeet, joita me hyvillä mielin käytetään, vaikkei ykskään sovi yhteen yhtään minkään kanssa, kunnes pyyhkeet lopulta kuolee, sit ne otetaan koirapyyhkeiks ja sit niistä tulee todella kulahtaneita) pyyhkeistä tiskirättejä. Niin että leikkais niistä pieniä neliöitä, kanttais (? vai riittäisköhän pelkkä harkkosaksilla leikkaminen?) ja niillä pyyhkis aina pöydät ja muut. Meillä nimittäin alkaa olla aika uusia tiskirätit. Ja vaikka niitä saakin kotimaisina ja ihanan värisinä ja 100% maatuvina, niin silti valmistukseen ja kuljetuksiin on käytetty energiaa ja kun meillä niitä todella kulahtaneita pyyhkeitä kuitenkin jo on. Ei päätyis nekään ihan vielä kaatikselle. Tekis niitä niin paljon, että vois vaikka päivittäin vaihtaa, jos ne alkaa haisemaan. Ne kuitenkin kuivuis hitaammin kuin perustiskirätti.  Välillä mä haaveilen siitä, että heittäis KAIKKI pyyhkeet pois ja ostais upouudet tilalle. Ja sama koskee kaikkea muutakin romua, jota me edelleen käytetään, vaikka ”perusperheet” olis jo tajunneet hankkiutua niistä eroon. Eihän meillä ole edes sellasta litteetä telkkaria, vaan mun eksän vanha muhku. Lassikin toivoo syntärilahjaks papalta vanhaa telkkaria, mut pitäis olla kuitenkin semmonen littana, et mahtuu paremmin…Voi kunpa mun lapsista ei kasvais niin kamalan pinnallisia ja sellasia äääh…sellasia, joita tollaset asiat vaivais niin kauheesti. Siis se, mitä muut ajattelee, ja et pitäis olla aina tietyn merkkistä, ihan vaan koska niin kaikilla muillakin on ja kaikki mikä ei ole sitä tiettyä merkkiä on paljon huonompaa ja jotenkin noloa.

Sain laskun sähkötöistä, johon en ollut varautunut laisinkaan. Mua harmittaa älyttömästi, tuntuu että on kusetettu. En jaksa siitä sen enempää avautua. Se tekee kuitenkin tulevasta kuukaudesta todella tiukan. Ja aion kyllä pysyä säästötavoitteissani ja pikkulainojen poismaksusuunnitelmassani. Nyt nähdään kuinka vähällä rahalla oikeasti pystyy tulemaan toimeen. Haastetta.

Viikonloppuna jouduin muuten käyttämään luottokorttia!!! Ja vielä ruokaan! Onneks käytin, koska käyttötilillä ei ollut enää kuin 8 euroa, vaikka olin perjantaina siirtänyt säästöistä sinne jo 20. Mutta meni sitten bussilippuun ja Chrisin puhelinlaskuun. Niin, ja jotta ei tulis sitten sanomista tietyltä taholta, kyllä mulla rahaa on, säästössä ihan reippaasti. Eli ei tarvitse soitella vmäisiä puheluita siitä ,kuinka on taas korttia vingutettu jne. 

Eilen taisin unohtaa säästövinkkini, joten tänään kaksi.

Säästövinkki:  kaupasta ostettavan ruukkusalaatin sijaan tee ituja.

Säästövinkki: Osta kaupan omia merkkejä, siis siinä tapauksessa että ne on halvempia kuin ”merkkituotteet”. Mä oon aiemmin ollut ihan kauheesti Euroshoppereita ja muita ”halpiksia” vastaan, ne on olleet tosi noloja jne. kunnes tajusin, että minähän tässä nolo olen. (siltikään en tykkää käydä Lidlissä, kun se on niin kaamee paikka, epäviihtyisä ja kummallinen, olkoonkin kuinka edukas hyvänsä, eikä siellä ollut edes HP kastiketta!)
Vieläkään ei jaksa innostua mistään. Tein silti yhden skräppisivun, ja suunnittelin kahta uutta.
Mirri! Löysin sulle yhden jutun, laitatko mulle sun osoitteen vaikka sähköpostilla (pinkkisfun(at)gmail.com, niin laitan postiin. Ei se siis mikään ihmeellinen ole, mutta saatat tykätä :)
Raisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti