keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Elämää Vapun jälkeen

Vappu meni enemmän ja vähemmän sairastaessa. Maanantaina kävin lääkärissä, kun en jaksanut mennä töihin. Mun YT-neuvottelu on siirretty tälle päivälle. Melko lailla reilusti, kun tänäänhän sain siitä vasta tiedon. Kuvannee hyvin työnantajaani.
Mun esikoinen täytti tänään 13!! En meinaa uskoa sitä todeksi!! Se on teini-ikäinen! Käsittämätöntä. Mä olin ihan kakara kun se synty. Ja silti jalta niin tukevasti maassa ja kaikki oli niin sairaan hyvin, kokonaista ja ehjää. Lassi oli jo eilen ilmaissut halunsa syödä aamupala sängyssä, joten aamulla paahdoin sille pari leipää, tein mansikka-tofupirtelön (en kiusallanikaan sano smoothien) ja tökkäsin Rilakkuma -lipun suklaa-kookosmunkkiin, lautasliinastakin taittelin samuraihatun :)
Lahjaksi poikanen sai suklaakarkkeja ja rahaa. Ensin Hapsi ei tajunnut avata sitä rahakääröä, vaan reppana ohikiitävän hetken kuvitteli, että hänen 13 v. synttäreitään juhlistetaan ainoastaan karkeilla. Sit meidän täytykin jo lähteä, kuka kouluun kuka töihin.

Parjantaina poljin kotiin niin hiljaa kuin vaan pystyin. Pienikin hengästyminen otti keuhkoihin oikein kovasti. Kotona lojuin vaan sitten loppuillan, lämpöäkin oli :( Lauantaina silti sisukkaasti menin PetExpoon. Totta puhuakseni oli aika tylsää, meillä oli aika syrjäiset paikat. Mutta sovittiin että voidaan käydä kiertelee vuorotellen. Hain ilmaista kissanruokaa. Vaikkei meillä edes ole kissaa. Sitten sattumalta eksyin (matkalla katsomaan nukkekoteja, joita siellä messuilla kuulemma myös oli!) askartelumessuille!!! Hop! Mistäs ne yhtäkkiä tuli! Sain ostettua kuusi sikahintaista pientä suihkepulloa. Mutta annoin tämän itselleni anteeksi, sillä niiden avulla pystyn korvaamaan sikahintaiset suihkemaalit omatekoisilla, halvoilla maaleilla :) Mitään muuta en ostanut. Ei tehnyt edes mieli. Nukkekoti "lavastukset" oli tosi hienoja!
Mokasin puhelimeni kanssa, eikä Heli meinannut päästä sisään. Meitä oli vielä etukäteen muistutettu pitämään puhelimet lähistöllä, jotta seuraavat Animalialaiset pääsee sisään. Mä tietty unohdin. Ja muistin siinä kohtaa, kun ihmeteltiin missä Heli on. Että silleen.

Lauanatai illan taisin taas vaan lojua, katsoa tärkeitä elokuvia. Sunnuntaina sama juttu. Olin kipeämpi kuin edell. päivänä. Pyykkiä sain pestyä. Pesupähkinät tuntuvat toimivan oikein kiitettävästi. Ihanaa :)
Maanataina menin lääkäriin, sain jotain reseptejä, päivän saikkua ja lääkäri varasin mun puolesta pitkä ajan meidän omalle työterveydenhoitajalle, jotta saatais mun työssäolopahoinvointiani (?miten se sanotaan?) hoidettua. Mutta se aika olis ollut to aamuna klo 8 alkaen Espoossa, niin kotiin päästyäni peruin ajan. En mä millään pääse Espooseen klo 8 to aamuna. Varsinkaan, kun siitä menis kans työaikaa. No voitte vaan kuvitella kuinka huolissani olisin työajan haaskaantumisesta johonkin niinkin vähän pätöiseen kuin omaan työhyvinvointiini, mutta kun siis matka sieltä takaisin omalle työpaikalle veis hiiveesti aikaa ja mä joutuisin senkin "istumaan sisään". Eiköhän tästä irtisanomisella selvitä. Oikeesti, mä niin odotan että tämä olis ohi.

Maanataina voinnin niin salliessa tein ekaa kertaa vegaanisia munkkeja ja donisteja. Tuli ihan mielettömän hyviä. Nuha vei varmasti osan niiden herkullisuudesta, mutta hyviä ne oli näinkin. Ja nyt, rakkaat lukijat, minulla on kuvia!!

Vegan donuts - my first batch ever!

Lisäksi oli sitruunalimonaadia ja pastasalaattia (ohjeet Puputytön Juhlakirjassa), Chris paisto tofua ja sit oli shipsejä ja dippiä. Nam!
Ehkä se oli sunnuntai-ilatana, kun Pinjan avustuksella ensin vaalensin ja lopulta värjäsin mun tukan. Vaalennus poltti niin perkeleesti että! Tosi tuskallista. Ja sit vielä kun mun tukka oikeasti on niin tumma, niin sen aineen pitää antaa olla tosi pitkään. Ens kerralla taidan kyllä tehdä sen vielä likasempaan tukkaan, jos se vähän helpottais. Mutta hyvä tuli. Mä en ihan tästä ekasta sävystä tykkää, liian "kylmä" mun makuun, liian siniseen vivahtava, mutta pesu tai kaks niin se on täydellinen ja pysyy sellaisena pitkään.

Olen ihan vähän pystynyt ompelemaa, järjestin taas Tehdasta, niine ttä nyt pystyn skräppäämään helpommin. Kahta sivua oon nyt tuhertanut, alkuun meni niin älyttömän huonosti, että meinasin jo haittää kaiken pois, mutta sitten aloin sotkemaan oikein kunnolla ja nyt mun täysin epäonnistuneesta neronleimauksesta tuli oikein onnistunut kokeellinen tausta. Otan siitä kuvan, kunhan saan valmiiksi.

Eilen käytiin Pinpulan kanssa leffassa, Loraxia katsomassa. Me ollaan jo vuosia luettu Dr Seuss kirjoja, englanniksi, kun niissä on niin ihanaa se riimittely. Ja onhan ne hahmotin aika hienoja :) Meillä oli 6 minuuttia, ennen kuin meidän varaamat liput oli vapautuneet kaiken kansan käyttöön ja siellä oli kymmenien metrien jonot. Ihan todella masentavaa. Ja sit joku siinä meidän takana laski niitä jäljellä olevia lippuja...13 kpl, 7 kpl. Onneks mä tajusin mennä sen megajonon ohi jonottamaan sinne sisäpuolelle, jossa jono oli ehkä 1/4 siitä mitä se ulos asti menevä jono oli. Ja kävi ilmi, että ne takanaolevat olikin vahingossa laskenut niitä ikärajoja, ja lippuja oli vielä jäljellä runsain mitoin. Saatiin vielä alkuperäiset paikkammekin, vaikka oltiinkin kaksi min. myöhässä. Mukavaa. Ostettiin myös Chrisille ja Hapsille liput Avengeriin. Meidän liput olisi maksaneet 58 euroa (!!!!), mutta käytettiin Chrisin joululahjaliput, jotka olivat menossa vanhaksi ja mä käytin mun virikeseteleitä.

Lisää kuvia, vähän kaikesta. Pääsisäisestä (jossa näkyy vähän meidän pihaakin), nukeista, koirista.

_MG_3523
_MG_3527
_MG_3531
_MG_3536

_MG_3542
_MG_3560
_MG_3558
_MG_3556
_MG_3549

_MG_3566
He actually slept with the toy in his mouth ♥
Napper

_MG_3569
_MG_3570
_MG_3567

Ei kai sitte muuta. Tai varmaan olis, mutta mä olen jo valmistautumassa mun iltapäiväiseen YT-nauvotteluun...

4 kommenttia:

  1. Mikä on tuo mustapunanen kissa?? Välillä toivon, että oisin siun lapsi niin saisin hienoja synttärikemuja 8) Sitäpaitsi oon ihan ylikateellinen esim. tei perheen halloweenista!

    Tsemppiä sinne neuvotteluihin! Mitä ikinä siellä päätetäänkään, niin siun elämässä suunta on vaan eteen- ja ylöspäin :)

    VastaaPoista
  2. Ihana Maija! ♥ Sä oot kyllä ihan paras piristämään!
    Se kissa oli ekasta kirjasta se suklaakakku, josta piti tulla täytekakku, mutta kun edellisenä iltana meni vauvajuhlissa vähän pitkäksi ja intouduin vielä juomaan kuplaviiniä, niin jäi kakut täyttämättä, joten jouduin tekemään "kuivakakun" kuorrutin sen ite tehdyllä suklaakuorrutteella, jossa ison osan peruskaakaojauheesta korvasin sellasella japanista ostamallani mustalla kaakaolla, että saisin siitä mustan. Ilman karkkiväriä. Rusetissa ja silmissä kyllä on karkkiväriä.

    Joo, mä tiedän, että kaikki mitä tapahtuu (irtisanominen - antakaa sen olla irtisanominen jonkun lomautuksen tai määräaikaistamisen sijaan!!) on aidosti oikeesti hyväksi minulle ja sitä kautta kaikille mun lähi-ihmisillekin, mutta ajatus raha-asioiden (asuntolainan) järjestämisestä vääntää melkoisesti vatsaa. Onneks alotin säästökuurin jo kuukausia sitten!

    Innolla odotan sun ja siskos blogia!

    ♥ Raisa

    VastaaPoista
  3. Kyselenpä täällä, kun sähköpostilla en tavoittanut. Elikkä kirjassasi Puputyttö ja vohvelisankari tarvitaan mansikkakakkuun mansikka-aromia. Mistä olet tuota mansikka-aromia löytänyt? Löysin kyllä netistä Spice&Aromasta ja Creativ Companysta, mutta saako sitä muualta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkaloikka! Muistaakseni viimeisin mansikka-aromini on ostettu Helsingissä sijaitsevasta Behnfords -liikkeestä. Kyseessä oli Dr. Oetkerin värjäämätön (eli siis kirkas) mansikka-aromi. Niissä punaisissa aromeissa on usein E120, joka on siis tehty hyönteisistä, mutta kun tämä oli värjäämätöntä, ei siinä siis ötököitäkään ollut :) Voi olla, että joskus olen löytänyt mansikka-aromia myös Vii Voanista (etnisiä elintarvikkeita myyvästä kaupasta) mutta en muista nähneeni sitä siellä enää aikoihin. Toivottavasti löydät! Ollaan käytetty sitä muuten myös mansikkamaidon tekemiseen: soijamaitoa, tomusokeria ja mansikka-aromia - todella hyvää :D

      <3 Raisa

      Poista