perjantai 26. lokakuuta 2012

Halloween -valmisteluja

Tosi reipas opiskelija tässä hei.

Talvi tuli! Ja hetki sitten tuli orava syömään linnuille viemiäni talvisapuskoita. Oravat on ihania. Olen niitäkin jo pitkään ruokkinut talvisin. Nyt ajattelin kokeilla kelpaisko niille tammenterhot, joita kerättiin meidän pihalta, ettei tarttis ostaa pähkinöitä nii paljoa. Luulis, että suomalaiset oravat söis suomalaisia ruokia.Koristeina oravat ovat myös yksiä mun suosikkieläimistä, kalojen, kauriiden ja pupujen ohella. Ettäs tiedätte.

Eilen mönki vielä siili meidän pihalla, toivoin niin kovasti että se olis jäänyt tänne talvehtimaan, mutta se jatkoi kuitenkin matkaansa. Ja sitten tajusin, että hyvä näin, sillä meillä on kuitenkin kaksi koiraa. Mun lapsuudenkodissa oli usein siili talvehtimassa portaiden alla. Söpöä. Siilit on niin hellyttäviä pieninen töppöjalkoineen. On ihan kamalaa miten niitä jää niin paljon autojen alle. Autot pitäis kieltää kokonaan.

No joo, eipä mulla taaskaan oikein mitään. Tänään olis pitänyt mennä äitille siivoamaan, mutta en uskalla lähteä autolla, enkä junalla saa kuskattua niitä kamoja, joten koko päivä jää juhlien järjestämiselle. Meillä on puuhella, ja koska on näin samperin kylmä niin laitettiin siihen tuli (on meillä siis sähköhellakin) ja koska se kerta lämpeni, niin samalla sitten keitin huomiseen "Maukas" salaattiin kukkakaalit ja C:n hummusta varten keitän paraikaa kikherneitä. Ja kun ne on kypsät keitän vielä pastankin ja ehkä kello on sitten jo niin paljon, että lounaankin voi siinä lämmittää. Mitä säästöä!!

Juhlien ruokalista on siis Pastaherkku, Maukas, hummus, mansikkabooli, Turkasen Tuliset Pikkarit, Hirviönkesyttäjät ja leipä. Näistä aika monen pystyy tekemään etukäteen, mikä on aina niin huikea plussa! Menin sitten vielä lupaamaan täytekakun sunnuntaille...no, se menee samalla leipomisella kuin kaikki muutkin. Täytekakku ja meno Kirjamessuille toimivat mun "Älä Juo Liikaa" -muistuttajina. Muuten unohtaisin sen ja saisin aikaiseksi hillittömän riidan streittarimieheni kanssa. En mä kyllä tiedä onko se streittari, ei se kyllä mitään päihteitä käytä, mutta ehkä siihen vaaditaan muutakin? Ainakin niiden rastien näkyvä käyttö ;) Niin, nyt kuitenkin riita on vältetty, koska olen luvannut sen kakun sunnuntaille. Krapulassa en pysty tekemään yhtään mitään.

Kaikki koristeet ovat jo paikoillaan, se on juhlavuoden kohokohtia kun halloween krääsä otetaan esiin. Mulla on halloween koristeita paljon enemmän kuin joulu. Tulipa hassu ajatus mieleen. Mun äitillä on joulukoristeita todella paljon ja se on niistä aina yhtä innoissaan, laittaa niitä esille viimeistään marraskuun alussa. Musta se on jotenkin vähän noloa. Mitä se siinä oikein vaahtoaa, miksi niitä pitää olla niin paljon? Mutta mähän olen itse ihan samanlainen!! En tietenkään itse mielestä, mutta varmasti ulkopuolisen havannoijan. Enkä ole!! Halloween koristeet ovat aivat eri asia!!

Niin, siis pikkuhiljaa alkaa kaikki olemaan valmista juhlia varten. Tänä vuonna on tulossa isoimmat juhlat ikinä! Ilmoittautuneita on 16, + yksi epävarma. Kyseessä on naamiaiset. Ollaan muutama tunti meillä ja sit mennään minigolffaamaan. Ja sieltä ihmiset saavat sitten jatkaa kuten haluavat. Bilettämisen kannalta olis mukavampaa, jos olis vähän rennompi ja riehakkaampi mies, mutta muuten ei tuossa ole juurikaan valittamista :)

Ei tulleet tilhet takaisin :( Hitto, vieläkään ei tietoa koska alan niitä työttömyyskorvauksia saamaan. Sitä vaan pitkitetään ja pitkitetään. Ja sitten multa meni vähän hermot ja kirjoitin ihan pöljiä sähköposteja täysin tähän asiaan syyttömille ihmisille ja nyt en sitten uskalla mennä katsomaan sähköpostejani, kun tulis kuitenkin vaan harmitus. Kolmen kuukauden karenssin sain joka tapauksessa, ei siinä, olin sen varaan laskenutkin, sainhan mukavat läksisäisrahatkin, eikä opiskeluani lasketa päätoimiseksi (tätä on vatvottu ties kuinka pitkään), mutta nyt ne ovat sielä kassassa keksineet, että minullahan on yritys. Nyt pitää siitä antaa selvitys, ja just hetki sitten työkkäristä soittivat ja sanoivat laittavansa siitä kyselyn. Ehkä jouluun mennessä saan tiedon, että nyt tässä kävikin niin, että minä olen heille velkaa 17 000 euroa ja tämä summa tulisi maksaa heidän tililleen ensitilassa, viimeistään kolmen arkipäivän sisällä.

Olen tässä jo senverran pitkään istunut ja palellut, että taidanpa mennä pukeutumaan ja tekemään fiksumpia juttuja. Nyt on harakat pudottaneet lintujenruokapötkön ja nahistelevat siitä keskenään. Paitsi että nyt tuliki orava ja ajoi linnut puun oksille katselemään kun hän herkuttelee. Pikkulintuparat vaan pyrähtelee kauempaa ihailemaan maassa makaavaa pötköä. Täytyis varmaan täyttää lintulauta, että nekin sais jotain.

Hauskaa viikonloppua!

xoxo,

Puputyttö


2 kommenttia:

 1. Raisa sä oot maailman ihanin ja sun juhlat oli maailman ihanimmat ja sun koti on maailman ihanin ja kun kerroin sun kodista ja susta mun kaverille ja näytin tätä blogia, se sanoi että lisää sut sen sankarilistalle!
  #iik #äääk #enkestä!

  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Vähän meni juhlat loppua kohden pipariks, mutta muuten kyllä oikein mukavaa :)
   Hienoa, että pääsit osallistumaan!!

   xoxo,

   Raisa

   Poista