maanantai 15. lokakuuta 2012

Voihan Munakoiso!

Olen ollut oikein reipas jälleen! Lauanataina olen ainakin ommellut, ompelin mm. halloween aiheisen viirinauhan muksujen huoneeseen, pussukoita ja yhden tilausjutun. Perjantaista alkaen olen kärttänyt jotakuta perheestäni lähtemään kanssani Hulluille Päiville, säästämään kasapäin rahaa. Ei onnistunut, enkä sinne niin suurella vimmalla kaivannut, että olisin mennyt yksin. Ostoslistalla olis ollut sähköhammasharjanpäitä, jota tuntuu olevan aina tarjouksessa Hulluilla Päivillä. Lasten sähköhammasharjaan siis. Itselläni on ollut jo vuosikauden Terradentin vaihtopäinen hammasharja, josta viimeinen vaihtopää odottaa pääsyään käyttöön. Eikä niitä tehdä enää! Viime kesänä onnistuin löytämään jostain Oulun korkeudelta (tai ehkä se oli jossain muualla) luontaistuotekaupan, jolla oli vaihtopäitä vielä valikoimissaan.Ostin kaikki mitä niillä oli, mutta nyt nekin alkavat olemaan käytetty. En ole edes katsellut mitä muita ekologisempia hammasharjoja olis tarjolla, kun on kerta ollut toi Terradent. Olen siihen niin tykästynyt. Ja nyt pitäis sitten etsiä tilalle uusi. :(

Hammasharjoista takaisin asiaan, jota ei siis taaskaan erityisemmin ole. Eilen olen ollut superkokeellinen kokki. Kerroinko jo ostaneeni munakoison viikko sitten? Meidän perheessä munakoiso on ruma sana, kauhistus ja ällötys. Mutta koska olen tekemässä kolmatta keittokirjaani, jonka pointti on tehdä epäilyttävistä kasviksista (lasten silmissä tämä tarkoittaneen kaikkia kasviksia) syömäkelpoisia, oli keksittävä jotain tuosta kaikista kasveista haastavimmasta! kirjan kuvittajalta sain idean mussakaan. Toinen munakoiso resepti, josta tiesin ainakin jonkun joskus tykänneen oli baba ganoush, joten näiden ruokien kimppuun siis! Ja kappas! Niinhän siinä sitten kävi, että meidän perheessä on ihan lasten kanssa syöty kaksi munakoisoa! Tosta noin vaan, huomaaamatta ikään. Baba ganoush vaatii vielä ehkä vähän viilaamista, mutta mussakasta tuli kerta heitolla oikein hyvää! Tuli kyllä siitä dipistäkin, mutta melko tujua jos lapselle sitä tekis. On se hienoa, miten kasvikset saattavat näin vanhankin vielä yllättää. Kerroinko, kuinka sain ruusukaalistakin syötävää, enkä ainoastaan hauskan rekvisiitan Blythe kuvauksiin. Ruusukaalista! Melkoinen plikka olen! Kohta varmaan väitän tehneeni saman oliiveille. No, johonkin se raja on vedettävä!

Lisää ruokaa! Lauantaina tein okarasta, joka on siis soijamaidon teossa syntynyttä soijapapurouhetta. Aiemmin olen joko kuivattanut sen (ja ripotellut pieniä määriä koirien kypsennettävään ruokaan) tai heittänyt kompostiin. Nyt etsin netistä ohjeita ja löysin sellaisen jalokiven, josta hiukan hiomalla sain mitä loistavinta ruokaa. C sanoi, että on yksi parhaista jutuista joita olen tehnyt! Kalattomia kalapalleroita :) Harmi, ettei okaraa ole yleisesti saatavilla, eikä kauhian moni varmaan itse soijamaitojaan tee. Jos jotakuta kiinnostaa, niin postaan toki hiomani reseptin, mutta en sitä turhaan viitsi tehdä, juuri ton okaran "hankalan" saatavuuden takia.

Ja vielä lisää ruokaa! Sunnuntaina, kun kerta uuni oli päällä, C teki keksejä (se tekee niitä koko ajan) ja piirakan (ei yhtään hyvää :( ja minä siis paahdoin munakoisoni baba ganoushia varten. Kolmessa lukemassani ohjeessa sanottiin, että se pitää piikittää ennen uuniin laittoa ja yhdessä sanottiin ettei tarvii. Minä uskoin sitä yhtä ja otettuani koison pois uunista tökkäsin sitä sormellani, jolloin munakoiso räjähti ympäri meidän keittiötä ja myös minun päälleni. Poltin kaulani :( Pitää siis piikittää. Niin, tein samalla siis myös sen mussakan ja vielä tripla annoksen spelttileipätaikinaa (johon postasin reseptinkin sen operaation alkupäivinä), josta leivoin sämpylät.

Kaikki tämä ennen puoli kahta, jolloin lähdin etsimään Vantaan Maratonin lähtö -paikkaa. Sillä supemieheni osallistui puolimaratoniin!Löysin oikean paikan ja vielä oikean miehenkin!

 Lähtöhetkellä en kyllä enää löytänyt oikeaa miestä, satoja vääriä kylläkin.
 Maalista oikea mies jälleen paikallistettu! Hienoa Chris! :D

Lapset lähti sitten iltapäivällä isälleen, me jämähdettiin sohvalle sipsien, baba ganoushin ja muiden herkkujen kanssa, katsomaan dokkaria kadonneista maailmoista, dinosauruksista ja fossiileista.

Mutta nyt, arvon lukijat, nyt minä menen katsomaan Dexteriä! Siinä on nykyään niin hyvät juonenkäänteet, että, te jotka seuraatte sitä suomen aikataulussa, ette ikinä uskokaan mitä kaikkea herkkua tulossa!!

Moikkis nyt vaan!

xoxo,

Puputyttö

1 kommentti:

  1. Mahtava kirjaidea! Meillä kanssa esikoinen vihaa synkästi munakoisoa (1-vuotias kuopus on vielä niin toope että syö mitä annetaan). Et viittis laittaa tänne sitä moussakareseptiä? Tykkään siitä kovasti mutta en ole koskaan tehnyt. Ja nyt ois esikoinen isovanhemmillaan lomalla joten olis oiva tilaisuus herkutella sillä munakoisolla.

    VastaaPoista