maanantai 22. lokakuuta 2012

Naku totuus

Heips!

Päivät menneet ihan sekaisin, kun lapsosilla oli syysloma, ja itsellä kans ja kaikki oltiin kotona, tuntui ylipitkältä viikonlopulta eikä kukaan meinannut pysyä kärryillä, että mikä päivä nyt onkaan.

Opin paljon itsestäni työttömänä ollessani. Tämä ei olekaan niin hienoa kun olen aiemmin ajatellut. Ehkä vapaa-ajankin kanssa pätee sama niukkuus-sääntö, siitäkin nauttii enemmän kun se on kortilla? En saa itsestäni irti sen vertaa, että tekisin jonkin laisen toimintasuunnitelman ja eläisin sitten sen mukaan. Tai ei toimintasuunnitelmaa, vaan päivittäisen aikataulun tms. On hassua olla sekä todella ahkera, että totaalisen saamaton. Pystyn uskomattomiin suorituksiin, mahdottomiin kiepautuksiin ja taas toisaalta välillä en meinaa saada edes vaatteita päälle. Enkä nyt puhu masennuksesta, vaan ihan vaan velttoudesta.

Viime viikko meni telkkaria katsoessa. Aika kamalaa. Katsottiin the walking deadin eka ja toka kausi lähes yhteen putkeen. Ja kyllähän niitä zombieita oli sen jälkeen kaikkialla. Kolmas kausi pyörähti käyntiin Jenkeissä ja meillä kans. Tulevat samoihin aikoihin Dexterin kanssa. Meillä maanantaina (eli tänään!!) herkutellaan sekä Dexterin että Walking Deadin tuoreilla jaksoilla. Nam. C:n mielestä WD on parempi kuin Dexter :( Petturi.

Pikakelaus torstailta tähän hetkeen.

Olin äitillä siivoamassa, tällä kertaa Pinpulan kanssa. Sain eteisen kokonaan siivottua. Aikas hyvä fiilis tuli. Ja taas kasapäin kamaa kirppikselle, ja aika paljon omaankin kotiin. Pääasiassa lahjapapereita jne. Tai ei oikeastaan, mutta ainakin jonkin verran. Ette usko kuinka paljon mun äitillä on kamaa. Se on siinä hilkulla, ettei sen tarttis vuokrata jotain ulkopuolista tilaa ylimääräiselle krääsälleen. Oma karsintani ja tämän hamstraamistaipumuksen tiedostaminen tuli hyvään aikaan...kymmenessä vuodessa olisin varmaan saanut meidänkin talon samanlaiseen ylitsepursuavaan kuntoon. Pieni huomio: vaikka karsinta onkin todella mukavaa ja vapauttavaa, huomattavasti tärkeämpää on siltikin tavaravirran katkaiseminen. Niin, ettei uutta karsittavaa kasaannut samalla kun vanhoja kannetaan ulos.

Siivoamisessa meni aivan liian pitkään, en kerinnyt Helunaan enkä Punnitse & Säästään :( Enkä edes ajoissa PKS tapaamiseen. Mutta menin kuitenkin. Pelastettiin eläimet pelaamalla Bingoa :D (Barbie 12 kuittaa) Treenattiin siis tulevia PKS 20 v. synttäreitä varten. Ei oikeasti ollut ihan niin helppoa kun olis voinut kuvitella, että hyvä vaan että harjoiteltiin!

Perjantaina...um...katsottiin hulluna zombieita? Varmaankin joo. Lauantaina olin 4 tuntia askartelukirppiksellä myymässä virheostoksiani ja tarpeettomaksi käyneitä askartelujuttuja. Sain paljon myytyä, mm. vanhan ompelukoneeni! Olin todella tyytyväinen että melkein kaikki meni. Rahaa ei tullut kasapäin, mutta aikuisten oikeesti olen todella tyytyväinen, että sain tavarat eteenpäin, uuteen käyttöön! Ja taas toisaalta, pöytämaksuun nähden en ole ikinä tehnyt näin hyvää tulosta. Puolikas pöytäpaikka oli 4 euroa :) Myin myös yhtä lukuunottamatta kaikki "turhat" kankaani, jotka vaan tukkivat kangaskaappiani. Ja melkein kaikki saippuamuotitkin. Todella hyvä!

Muuten lauantai tais mennä Tehtaan siivoamisessa. C:hän siis muutti alakertaan ja sain koko huoneen itselleni! Nyt on paljon tilaa ja lattiakin melkein tyhjä! Otan lähiaikoina kuvia, jotain pikkusiivousta tehtävä sitä ennen. Nukketaloakin laittanut Halloween kuntoon :)

Eilen tyhjennettiin auto Hesyn kirppikselle, vietiin kierrätyskamat ja käytiin Jumbossa. C halusi ehdottomasti maistaa mansikka-pippuri-kahvitököttiä. Minä otin onnettoman teen. Vihreä tee ei ole vihreää teetä, ellei se ole japanilaista. Kiinalainen vihreä tee on yksinkertaisesti aivan liian mautonta. Käytiin Mustasta Pörssistä hakemassa uusi sauvasekoitin, kun edellinen hyytyi :( Onneksi oli takuuta reilusti jäljellä!

Luontodokkareitakin ollaan ennätetty katsomaan, vaihtolämpöisistä ja sit Darvinista kertovaa dokkaria, josta kylläkin jätettiin melkein kaksi (kolmesta) levyä katsomatta, kun olivat niin tylsiä. Kaikesta telkkarintuijotuksesta huolimatta olen myös onnistunut ompelemaan. Olen kehittämässä Pinkkikselle aivan ihanaa uutta juttua! Läpimurtovaihe meneillään! Jännää! En laita kuvia ennen joulun myyjäisiä...ymmärrätte varmaan ;)

Melkein kahden viikon tauon jälkeen palasin myös lenkkipoluille! Todella raskasta, tai ei raskasta, mutta tylsää. Tokalla kerralla olin jäämässä sänkyyn pötköttämään, mutta C melkeinpä kiskoi mukaansa. Oikeassahan se on: minä tarvitsen liikuntaa, varsinkin kun pyöräily jäänyt niin vähiin. Noinkin lyhyt tauko sai aikaan sen, että lihakset on nyt ihan jumissa. Auts!

Sitten siihen nakuun totuuteen! olen huvittanut itseäni monena iltana ennen unen tuloa ajatuksella, että kaupoissa, lehdissä tuotepakkauksissa jne. käytettäisiin totuudenmukaisia kuvia tuotteiden valmistuksesta ja käyttäjistä. Hus pois kaikki langanlaihat mallit vaatemainoksista ja tilalle puuvillapeltojen karu totuus ympäristömyrkyistä, vesipulasta ja puuvillan kerääjistä, sekä realistiset kuvat hikipajoista Intiassa ja Kiinassa, jossa työntekijät nukkuvat työpöytiensä alla, kun kotiinpääsy evätty. Suklaata mainostettaessa valokeilaan pääsisivät lapset kiipeilemässä isojen viidakkoveitsiensä kanssa kaakaopuissa, pahoine haavoineen, Nestlen äidinmaidon korvikkeissa mainostajina olisivatkin Afrikan aliravitut vauvat, joiden äidit houkuteltiin vaihtamaan äidinmaito korvikkeeseen, jota sitten tietenkin rahapulassa jatkettiin liiaksi vedellä, lihatiskin takana pyörisivätkin videot, joissa elävää kuvaa teurastamoista, sikaloista kuolleine ja turhautuneine sikoineen... Varmaan aika paljon jäis ostamatta jos näin olis.

Mutta kuulkaa! Dexter ja Walking Dead odottaa!

xoxo,

Puputyttö
aka Barbie 12

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti