sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulu tuli ja meni ja oli mainio.

Ruokaa on niin, ettei jääkaappiin mahdu, siis vieläkin vaikka siitä nyt on jo ties kuinka kauan. Pitäis syödä jäämiä (kuten neiti P. niitä kutsuu) pois, ettei mene pilalle. Tehtiin tosi hyvä kunkku, viimevuotisesta viisastuneena kypsytin sen kunnolla. Ruskeakastikkeen kera tarjottuna oli mainiota. Jälkeenpäin ollaan sitä vuoltu ties mihin. Ja nyt se on loppu. Pipareita on vielä paljon. Tein possujen hautausmaan kun ahdisti niin taas toi "hyväntahtoinen" joulumeininki.

Orava syö pihalla auringonkukan siemeniä. Kerroinko, kuinka yks päivä oli neljä punatulkkua? Ne oli ihania. Olen alkanut lukemaan bilsaa. En saa millään päähäni, mikä sen kurssin nimi oli, mut kovasti se soluihin ja geeniteknologiaan keskittyy. Olen sitä kirjaa nyt jonkin aikaa lukenut, ilmat että yksikään asia olisi päähän jäänyt. Sen muistan, että esitumaisilla öttiäisillä ne "karvat" on piluksia nimeltään. On todella turhauttavaa lukea, lukea, lukealukealukea ja sit tajuta, ettei ole tajunnut yhtään mitään. Lukee vaan ja kaikki kimpoaa jostain pois, eikä mikään uppoa. Joskus olen tehnyt sitä, että samalla kun mukamas luen kirjoitan sanoja ylös, siis sellaisia keskeisiä sanoja, ja sit alan tekemään niistä jotain käsitekarttaa. Mutta kun olen niin pirun laiska. Mutta joka tapauksessa olen nyt aloittanut kirjoituksiin lukemisen virallisesti. Tässä on nyt siis kolme kuukautta ilman kirjoja. Siis ns. turhia kirjoja. Sain juuri päätökseen Urban Homestead kirjan, josta tykkäsin kovin, ja joka innosti suunnittelemaan kasvimaan laajennusta ja muuta puutarhurointiin liittyvää.

Olen tehnyt myös Smash Bookiani, joka asiasta tietämättömille, on siis kuin skräppääminen, mutta rennompaa ja nopeammin etenevää, eikä ollenkaan niin pikkutarkkaa. Näin minä siis sen koen. Päiväkirjamaista, mutta kuvitettuna ja koristeltuna. Kunnes tuli sisällöstä riitaa ja meni maku koko touhuun. Japanin matkaa varten mull aon kyllä pieni Smash book, jonka voin ottaa mukaan ja tehdä sitä mukaa kun tarina etenee.

Tunnistatko?
Vilkas reissu tulossa!
Olen lorvinut paljon, syönyt sitkin enemmän, postitellut paketteja, ommellut paketteihin sisältöä, kuvannut nukkeja, katsonut elokuvia ja aika turhaa tv-sarjaa nimeltään Enlightened, shoppaillut hurjasti netissä - en ole kuitenkaan ostanut yhtä ainuttakaan nukkea, eli päätös pitää edelleen! Nukkeja on nyt tietty määrä ja yritän pitää sen siinä. Koska kuitenkin kaipaan uusia asioita piristämään muutoin paikalleen pysähtynyttä elämääni, aion lähettää pari tyttöäni Espanjaan kauneushoitolaan :) Löysin siis aivan ihanan kustomoijan, jonka listalle pääsin :) Ja nyt siis kaksi nukkeani, sellaisia jotka ovat jonkun pienen buustauksen tarpeessa, on sinne lähdössä. Itse asiassa laatikossa jo pakattuna. Laatikoista ja postituksesta tulikin mieleeni, että olette varmaan hiomanneet että Itella on melkoisesti nostamassa hintojaan! Yikes! Yli 17% korotus! Ainakin tohon 1 lk merkkiin. Melko hurja. Ja nopea silmäys muihin yleisimmin käyttämiini painoluokkiin vahvistaa tämän, korotus on n. 17,5 %. Että ne kehtaa. Ja hinnan korotusta perustellaan sillä, että netti vie lähetykset. Ja samaan aikaan Itellan sivuilla kerskutaan sillä, kuinka tänä vuonna miljoona pakettia enemmän joulupostissa kuin viime vuonna...ja just netin ansiosta ihmiset lähettää/vastaanottaa paketteja enemmän kuin koskaan. Mä en ainakaan ennen netin tuloa käyttänyt kovinkaan montaa markkaa vuodessa postimerkkeihin tai postimaksuihin, mutta nykyisin menee ihan törkeesti rahaa niihin. Pelkästään postimerkkejä olen ostanut puolen vuoden sisään jollain kolmella sadalla. Jonka päälle tietenkin kaikki postimaksut niihin joita tuotteisiin, joita olen itselleni tilannut. Tietenkään kaikki ei ole näin aktiivisia nettishoppailijoita, mutta emmä kyllä ihan usko noihin Itellan puheisiin lähetyskadosta...ja kun niitä postin toimipisteitäkin suljetaan ihan koko ajan. Meiltäkin meni posti ja nyt asioidaan Valintatalossa...jossa on aina kamalat jonot ja paketit kateissa.

Joo, mutta se siitä. Ei voi mitään. Olen ihan tuskassa ostanut nyt postimerkkejä, kun vielä "halvalla" saa...

Päätin, että tänään olen tehokas. Ulkoilutin koirat, kun oli vielä pimeää, ja nyt aion mennä ompelemaan. Pitäis kaverilla nukenvaatteitakin tehdä. Nukenvaatteista päästään vaarallisille vesille...eilen illalla taas lisäsin vinon pinon ihania nukenvaatteita suosikkilistoilleni. Toivottavasti en täältä poistuttuani mene nukkienkustomointiin säästämiäni rahoja Etsyyn tuhlaamaan....ai jai jai. Perjantaina hain yli kuukauden matkalla olleet nukenvaatteet postista. Designer -vaatteita :) Eurotrash ja BA mekkoja sekä yksi "leikkiasu". Aivan ihania *sydän* Aion kirjoittaa postauksen nukenvaatemuodista enkkublogiini tässä joskus. Eipä siinä, olen nukenvaatemuodissakin ihan ulalla. Tykkään kuumeisesti jostain, enkä ymmärrä mitä muut vaahtoaa jostain järkynhintasista haaleanvaalean värisistä "herkistä" vaatteista :D

Mutta moi nyt!

xoxo,
RaisaArielin joulupipari
Sain anopilta!
Mihin laittais tän hyllyn, kun kaikki seinät on jo täynnä?!

2 kommenttia:

 1. Mun pitäisi ommella trikoosta Blytheille sukkia. Mulla lähtee pieni nukenvaatetilaus heti tammikuun alussa. 2 obitsua jo tilasin Mollamaniasta, saan vihdoin nivelletyt kropat Licoille. Mä olen muuten unohtanut mun Liccojen nimet. :o Niin vähän olen niillä "leikkinyt", hyi hyi. Pitääkin mennä Flickriin lunttaamaan mitkä ne nimet olivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks on Flickr josta luntata! Nukenvaatteiden tekeminen ja erityisesti tilaaminen on ihanaa!! Mä lähetin eilen kaksi tyttöä Espanjaan kustomoitavaksi, ja pyysin, että saanko maksaa osan nyt jo, kun oli kerta Paypal tilillä varoja ja ne niin poltteli "taskuja". Juurikin nukenvaatteita olen kovasti silmäillyt. Sain luvan maksaa jo etukäteen, ja lopuilla sitten tilasinkin yhden ihanan neuletakin ja sukat :)
   Innolla odotan, että näen sun Licatkin livenä!
   Hauskaa vuoden vaihdetta!

   xoxo,
   Raisa

   Poista