torstai 12. joulukuuta 2013

Uusi, uljas Silvoplee.

Heips! Eilen oli aika hoitaa taas asioita kaupungilla, kankaiden hakua ja viimeisten joululahjojen haaliminen. Matikan kurssien kirjat sain pois listalta kirjaston avulla. Ihanaa, kun sai silläkin säästettyä parikymppiä. Kaikki tämän jakson kirjat, lukuunottamatta espanjaa, jonka kaksi tuhtia kirjaa kattavat kaikki lukion kuusi kurssia, ja ne järkisysitä ostin omaksi, tulevat kirjastosta. Mitä turhaa ostaa omaksi, kun en niitä varmasti jälkeen päin lueskele :)

Joo, ensiksi siis Matkahuoltoon. Kuvittelin hakevani jonkun keskikokoisen, helposti kannettavan paketin, mutta mua odottikin jättiläismäinen pahvilaatikko! Uh huh! No, onneksi se oli kevyt ja mulla C mukana, niin se sai kantaa :) Ruohiksesta ostin vahingossa käsirasvan, jossa olikin mehiläisvahaa :( Tai siis ostin sen rasvan ihan tarkoituksella, mutta kuvittelin merkin olevan vegaaninen, muttei siis ollutkaan. No, elämä on. Tajusin tämän Ekolossa, jossa oli samaa rasvaa, eikä siinä ollut vg merkkiä. Pahus soikoon! Ekolossa vaihdoin vahingossa ostamani väärän teen oikeaan. Olen löytänyt uuden suosikkiteen, juurikin Ekolosta. Se on luomutuotettua reilun kaupan japanilaisen perinteen mukaan valmistettua vihreää teetä kiinasta. Les Jardins De Gaia -merkkistä. Sencha Zhejiang. Tokyokanin luomuteetä en millään saa maistumaan oikein miltään. Tämä maistuu :)

Joop, mutta ennen Ekoloa mentiin uuteen Silvopleehen. En ollut varautunut tekemään siitä
www.steffit.com ? Kuva "lainassa" tuolta, ehkä.
blogipostausta, joten mulla ei ollut kameraa mukana. Joten mulla ei ole esittää teille mitään todistusaineistoa. Huomasin juuri, että ravintolalla myös uudet kotisivut ja ennen kaikkea pidennetyt aukioloajat! Mahtavaa!! Iltaisin voi tehdä myös pöytävarauksia!

Entisessä Silvopleessä käyneet muistavat varmasti tilan ahtauden ja "aistillinen ja henkevä nainen" aiheiset maalaukset seinillä, vai oliko ne vaan niissä pilareissa? Uudesta puuttui onneksi molemmat. Paikka on paljon avarampi, siltikin oli kyllä ihan täynnä. Kuitenkaan ei tullut tunnetta, että täytyy pitää kyynärpäät tiukasti kyljissä kiinni, ettei estä sohimisellaan muita syömästä. Tätäkin ihastuttavampaa oli paikan selkeys, se miten seinät oli maalattu ja niille maalatulle seinille oli maalattu tietoa ravintolasta, niiden ruoista jne. Tosi trendikäs, olematta yhtään hipsterimäinen. Ei siis viiksiä ja taikka paksuja silmälaseja maalattuna yhtään minnekään. Thank god! Sanoisin, että ulkoasultaan oikein onnistunut muutos!!

Mutta entä sitten ruoka? En tiedä oliko vain hyvä päivä kokeilla, vai mikä, mutta oli ehkä parasta Silvopleessä syömääni ruokaa. Todella hyvää. En tiedä onko hinnat nousseet vähän, mutta taisi olla myös kallein lautaseni siinä paikassa. Yli 17 euroa. Yleensä olen jossain siinä 15 € kieppeillä. No, ei paha tuokaan, varsinkin jos lupauksensa luomun ja lähiruoan suosimisesta pitää paikkansa.

Kaiken kaikkiaan oli erittäin miellyttävä kokemus. Kerran kolautin oikean reiteni ikävästi naapurin pöydänkulmaan, mutta minnekäs minä en päärynävartaloani kolauttelisi?

Lämmöllä susittelen! Ja aion mennä uudestaankin! Vegaaniset ruoat löytää suht helposti, kunhan välttää vaan juustoja ja hunajaa. Raaka-aineet merkitty kaikissa annoksissa. Niin, ja uusi paikka on samalla kadulla kuin vanhakin, parikyt metriä eteenpäin Hämeentien suunnasta katsottuna.

Illalla oli koulua, kaksi matikan tuplatuntia putkeen....aika kamalaa. No, selvisin niistä hengissä ja poljin kotiin järkeistämään Tehtaan kaaosta. Uusia kankaita, ja vielä sellaisia supermuhkeita fleeceja ja turkiksia on kaikkialla, eikä ne mahdu mihinkään! Nukkien joulukoristeet on hujan hajan ja plääh! En saa mitään tehtyä, kun kaikki on ihan mullin mallin. Ja sit kun yritän siivota, niin törmään vaan sinään, kun koko ajan on jossain jotain, mille ei olekaan paikkaa ja sit vaan siirtelen sitä ees taas. No, eilen kuitenkin tungin kaikki hujan hajan olleet kankaat just siihen isoon pahvilaatikkoon, jossa ne turkiksetkin tulivat, pistin ylim. joulukoristeet laatikkoon ja laatikon pois. Pikkuhiljaa lakoi taas näyttämään ihan toimivalta työtilalta.

Eipä muuta, taidan mennä ompelemaan ja tekemään loppuun aloittamani joulukortin. Osallistuin yhden ryhmän joulukorttivaihtoon ja olen tekemässä tosi hauskaa korttia :D

xoxo,
Raisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti