tiistai 24. syyskuuta 2013

Aikuisellakin on lupa leikkiä

Tiettyjen kavereiden keskuudessa olen se kummajainen, joka keräilee leluja, valmistaa niille kaiken näköistä, kuvailee niitä ja ties mitä vielä. Sitten on kavereita, joiden kanssa voin keskustella siitä, mitä uusia leluja on tulossa, mistä ne saa parhaaseen hintaan ostettua ja niin edelleen.

Viime kesänä "Lelutohtori" Katja Heljakka teki väitöskirjansa aikuisten leikeistä. Aiheesta lisää täällä. Nyt se on sitten ihan virallista, myös aikuinen saa leikkiä ja se on ihan tervettäkin. Taustalla ai tarvitse olla hevosen selästä asfaltille tippumista tai kodin palamista parhaassa leikki-iässä - ihan tavallinenkin aikuinen voi hurahtaa lelujen värikkääseen ja ihmeelliseen maailmaan!

Näitä ihan tavallisia aikuisia, tai no, tavallista ihanempia, tapasin flunssaa uhmaten viime lauantaina Kalliossa järjestetyssä Blythe-miitissä. Olin tapani mukaan myöhässä, mut ku...piti leipoa. Ja kun kerta leivoin yhden piirakan, niin samallahan sitä leipoo toisenkin kotiin ja tekee mysliä ja laittaa lapset leipomaan illemmalla tarjottavan hernekeiton seuraksi muffineita. Ja niin siinä kävi, että klo 11 kun mun olis pitänyt jo lähteä, olin vielä yöpukupäällä keittiössä vasta pistämässä ensimmäistä piirakkaa uuniin. No, vajaan tunnin sitten myöhästyin. Tavallaan onni, koska olin taas niin ylikierroksilla kaikesta pursuavasta nukke-energiasta ja ihanista ihmisistä, etten oikein malttanut antaa muille suunvuoroa vaan puhua pälpätin taukoamatta. Niin, toiset olivat saaneet sen tunnin ajan sitten oman äänensä kuuluviin... Olen kamala ja tiedostan sen kyllä :)

Oli tosi kivaa. Meitä oli kolme vanhaa ja kaksi uutta harrastajaa. Toisella uusista on nyt kolme nukkea, jotka kaikki minulta ostettuja :D ja toisella on ensimmäinen nukke vielä matkalla. Harmi, ettei se ennättänyt miittiin mukaan, mutta ensi kerralla sitten. Ennen kaikkea puhuttiin nukeista, draamasta mitä ulkomailla on, uusista julkaisuista ja niiden heikosta laadusta, kustomoinneista ja varmaan sivuttiin siinä muitakin aiheita. Ihasteltiin toistemme nukkeja, herkuteltiin, oli mm. munkkeja, mansikka-raparperipiirakkaa ja todella hyvää teetä :)

Lopulta mentiin ulos vähän kuvaamaan tyttöjämme. Sekin oli kivaa, kun oli niin nätti ilma. Kaikin puolin oikein voimauttava ja ihana päivä, varsinkin todella raskaan viikon jälkeen (kun olin ollut kipeenä ja oli ne typerät kirjoitukset).

Muita nukkejuttuja: Olen tehnyt melkoisia muutoksia sekä talossa että asukkaissa. Tiedän, että kyse on muovisista nukeista, mutta ette usko kuinka vaikeaa oli tehdä päätös ensimmäisen nuken (Bambi, Simply Bubble Boom) siirtämisestä nukketalon hienoimmasta asunnosta "Lasipalatsiin" (eli alakertaan lasivitriiniin näytille). Ja sinne joutui myös ainokainen Anniversary nukkenikin, Bunny, joka asutti aiemmin toiseksi hienointa asuntoa. Lasipalatsi on siis vähemmän aktiivisten nukkejen "varastointipaikka".Nukkeja on kyllä nykyään jo niin monta, että pitäis ehkä hankkia toinen vitriini, ettei joutuisi olemaan noin ahtaasti. Ylin hylly, jossa Bunny ja Bambi ovat on kyllä aika hieno, ja jollain tapaa oikeuttaa nukkien siirtämisen. Bunny on siis se v. 2010 juhlanukke, ja Bambi ja Mimi siinä sen vieressä ovat sen "sidekickejä" ja se pieni Petite liittyy tähän myös, Bunny pelasti sen pinteestä ja sit Petite autto pelastamaan koko Japanin tai jotain sinne päin.

Baka, se mun ilkimys joutui sekin muuttamaan pois luolastaan. Se sai sentään hienon ständin, jonka olin itse kyhännyt jostain Tim Burton lelun ständistä. Mutta eihän se yhtään tonne noiden somien tyttöjen sekään sovi väärin puetun mustan kimononsa ja synkän ilmeensä kanssa. Joten se joutuu olemaan Lasipalatsin katolla toistaiseksi. Bakan asunnon tarvitsin Pollylle ja Hollylle. Holly oli se myymälävaras, ja Polly on Kozy Kape ja Kozy Kape on mahti-ihana.

Niin, talossa itsessään on tehty remonttia sekä kattoterassilla, että yläkerran makuuhuoneessa. Kattoterassi tuli vahingossa, kun jouduin nostamaan koko ylim. kerroksen pois ja tyhjentämään kaiken ja sitten sainkin sen kasattua uudella ja paljon hienommalla tavalla ja nyt se on todella ihana. Olen hyvin tyytyväinen noihin "pensasaitoihin", joit asiellä on kaksi kpl. Mun piti ne ostaa Minimaailmasta, mutta kun se olikin suljettu niin jäi se sitten ja jouduin säästämään rahani ja tekemään ne itse :D Ihan kuulkaa vaan laudanpaloista ja kahdesta erilaisesta ruohomatosta. Toisen päätyyn vähän vihreää irtonöyhtää, ettei vaalea laudanpää pistä silmään.

Ja tyttöjen huoneesta tulikin lastenhuone, jonne laitoin vaalean puolipaneelin ja maalasin kaksi seinää. Alex, täydellinen Margo Unique, muutti Bunnyn entiseen asuntoon ja sopii sinne loistavasti. Vaikka onkin paljon laiskempi siivoamaan kuin Bunny. Bambin sunto on nyt tyhjänä, se odottaa joko Astridia tai Lukaa asukkaakseen. Ette varmaankaan tiedä keitä ovat Astrid ja Luka. No, niistä joskus myöhemmin ;)

Bakan asunto on nyt tyhjillään, pitäis päälystää seinät jollain, kun nyt ne on mustat. Maalasin BL tytöille Ikean sohvan ruskeaksi ja siitä tuli ihan tosi epäonninen projeki, jossa onnistuin useaan kertaan maalaamaan valkoisia asioita ruskeiksi ja ruskeita valkoisiksi. Kun siis valkoisten piti saada vain uusi kerros valkoista ja ruskeilla sama juttu. Mutta kun en malttanut odottaa maalin kuivumista, niin että olisin voinut siirtää maalattuja esineitä syrjään, vaan maalasin ne aivan liian lähellä toisiaan. Monta kertaa...Idiootti. Ja sitten alkoi satamaan, niin että nyt kaikissa maalatuissa pinnoissa on pisaranjäljet...hoh hoijaa.

Nyt pitäis mennä ompelemaan, sillä minulla on maailma valloitettavana!!!

xoxo,
Raisa


Pinkkis postia, joka eilen lähti maailmalle :D


2 kommenttia:

 1. Mun on pakko tulla tänne aina vaan takaisin ja klikata auki tuo kuva lastenhuoneesta. Niin paljon pieniä makeita yksityiskohtia! Oli kivaa miitissä, nyt puntaroin onko mulla varaa Nicky Ladiin vai ei ja jos on, niin milloin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy joskus tulla katsomaan koko taloa!
   Kyllä mä uskon, että sulla on varaa siihen Nickyyn ;) Ja vaikkei oliskaan, niin pihistät sitten jostain muualta, kyllä hätä keinot keksii :)
   Kiitos kommentistasi! Niin, ja mull aoli kanssa mukavaa miitissä, oli hauska tavata sinutkin ihan kasvtousten!

   xoxo,
   Raisa

   Poista