maanantai 2. syyskuuta 2013

Hyvän Tuulen Ylläpito -postaus

Siis sellaisen keskikepeän masennuksen poistoon/torjuntaan.

1. Noudat rutiineita. Vaikka mikä olisi. Vaikkei yhtään huvittaisi. Peseydy. Kapmaa tukka. Harjaa hampaat. Pistä puhtaat vaatteet. Tiskaa. Pakottaudu pitämään tollasista yksinkertaisista asioista huolta. Vaikkei siis mikäään vois kiinnostaa vähempää.

2. Pyri säilyttämään normaali aktiivisuus ja unirytmi. Älä nuku liikaa. Tai liian vähän.

Meillä oli pitkästä aikaa tacoja! Hitto, että ne oli hyviä!
3. Syä hyvin. Vältä väärällä tavalla epäterveellisiä asioita (esim. irtokarkkeja ja limsoja), syö suklaata ja lakua, jos jotain tuhmaa pitää syödä. Oikeesti, vaikkei huvittaiskaan, syö silti herkullisen terveellisesti.

4. Järjestä sosiaalisia tapahtumia. Siis treffaa ihmisiä. Kahvittele, osallistu hyväntekeväisyyteen, pidä itsesi kiireisenä.

5. Tee sellaisia asioita, jotka ainakin aiemmin tuoneet mielihyvää ja tuntuneet mielekkäiltä.

6. Tee jotain, jonka tiedät osaavasi. Pistä tässä kohtaa rima mieluummin liian alas kuin liian ylös. Nyt ei kaivata elämää kummempaa haastetta, nyt kaivataan onnistumisia.

7. Tee "To Do -listoja" pysyäksesi kärryillä, pitääksesi itsesi liikkeellä.

8. Liiku. Olkoonkin kuinka tylsää tahansa, liiku. Kävele, pyöräile mitä lie. Kunhan olet liikkeessä joka päivä ainakin jonkin aikaa.

mun mielestä silloin, kun mikään ei huvita, eikä mikään maistu miltään, on hyvä kuvitella olevansa robotti, joka vaan tekee niitä hommiaan ja pistää illalla pariston lataukseen. Ei sen kummempaa. Kyllä se elämänilo ja -riemu sieltä taas kohta takasin tulee. Kunhan vaan suorittaa noita tehtäviään. Tää ei varmaankaan toimi enää siinä vaiheessa, kun ollaan ylitetty joku tietty näkymätön raja, mutta just sellaiseen kotihoidolla parannettavaan alakuloon varmasti tepsii. Mälsä toteamus, mutta ei aina voi olla hauskaa. Mikä on kyllä ihan persuksista, sillä kyllä pitäis olla. Ja aina pitäis olla myös tulisesti rakastunut (muistatteko vielä sitä ihan käsittämättömän kutkuttavaa tunnetta, kun on korvannipukoita myöten ihan jumalattoman rakastunut?!) ja jälkiruoankin maistua joka suupalalta yhtä hyvältä kuin se ensimmäisen.

Valitettavasti elämä vaan ei ole pelkästään niitä vuoristoradan huippuja. Huisi viikko edessä, toivottavasti pysyn kyydissä! Nyt mennään!

Tervetuloa maanantai!!

xoxo,
Raisa

j.k. Tacoista vielä. Vegaanisen version tekeminen on niin helppoa! Jauhelihan sijaan soijarouhetta, tai puritaanit laittaa hernerouhetta ja lehmäntissimaitojuuston sijaan uutta tulista chilijuustoa Cheezlyltä! Siinä se!! Hellpoa kuin lapselta tikkarin vieminen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti