maanantai 18. heinäkuuta 2011

Täältä tullaan taas

Voihan rähmä! Olin tossa jo muutaman hetken jotain tännä näpytellyt ja sitte sormet lipes ja vittu kaikki pyyhkiyty. No, sellasta se on. Mulla on kyllä sellaseks käsityöihmiseksi maailman kurittomimmat sormet. Tekee ihan mitä sattuu.

No joo, tulin takaisin, kun sain neljä viestiä liittyen aiheeseen :) Siis ihan tiedoksi, että tykkään kovasti pitää blogia, olen pienestä pitäen kirjoittanut päiväkirjaa, jota sitten useampaa otteeseen minulle tärkeät/läheiset ihmiset lukivat luvatta, joten pitkän tauon jälkeen päätinkin siirtää ajatukseni sähköiseen muotoon, kaikkien ihailtaviksi, MUTTA...olis ihan kiva, jos lukijat joskus kommentois. Muutenkin kuin lahjomalla. En tiedä teenkö itse jotain "väärin" kun en saa teistä kommentteja herutettua, välillä kun luen joidenkin muiden blogeja, tuntuu, että blogin pitäjän uusi vessapaperiteline tai valoverhojen sauman ratkeaminen saa lukijat kommentoimaan.

No ihan sama. Omaksi huviksi mä tätä teen. Ja aina joskus saan niin ihania viestejä, että niidenkin toivossa vähän :)

Siinä teille avautumista.

Jos sulla on kiire, niin tässä lyhyt versio tapahtumista:
Torstaina tuli uus nukke, nolasin itteni Animalian tapaamisessa, söin hyvää ruokaa, kävin kirppiksillä
On satanut ja minä ja kasvini kastuneet
Kolme nukkea saanut uudet silmächipit, Mimi lisäksi uudet ripset
Olen netissä tavannut Blytheistä kiinnostuneen aikuisen
Päästiin eroon siitä hiirestä, ja nyt meillä onkin jo kaksi uutta tilalla
Keittiössä on vesivahinko
Käytiin Porvoossa, minulla oli ihanaa nukkemuseossa
Keitin tomaattikastiketta talvenvaralle
Olen ommellut hupia ja hyötyä
Papa on otettu ja mua nauratti

Ja jos oot niinku mä, eli sulla on kaikki aika maailmassa niin tässä nautiskeleva, hiljaa hyväilevä versio elämästäni viime päivien ajalta.

Torstaina tuli Chrisiltä ilmoitus, että kotiin on tyullut nukkelähetys! Nyt jo!! Huuto siinä loppu maanantaina, maksoin sen saman tien, mutta maksoinkin 5 dollaria liian vähän, joten maksoin tiistaina loput. Ja se oli torstain aamuna meidän kotiovella!!! Huikeeta. Mutta mulla oli piiiiitkä äivä edessä, ennen kuin pääsisin sillä leikkimään. Ensin töissä, ja sitten vielä Animalian PKS-tapaamiseen. Lähdin töistä hyvissä ajoin, jotta ennättäisin käymään kirppiksellä ennen Bistro Artesanaan menoa. Jäi sitten vielä pari minuuttia aikaa, joten kävin vielä Punnitse ja Säästästä hakemassa oluthiivahiutaleita.
Himpun verran myöhässä meni sitte ravintolaan, ihmettelin kun kaikki muut oli jo paikalla ja  syöneet alkupalatkin. Pöh. No, pyysin myöhästymistäni anteeksi ja tein ruokatilaukseni. Artesanassa on kyllä niin paljon ihanan oloisia herkkuja!

Siinä sitten juttelin vierustoverin kanssa, hän valitteli että kamalan hidasta palvelua, minä nyökyttelin, vaikken kyllä oolutkaan sitä mieltä, justhan me oltiin sinne tultukin. No sitten kävikin ilmi, että olin ihan vaan pokkana keksinyt sen, että se alkaa viideltä. Oikeesti se alkoi neljältä. Sitten vielä kävi ilmi sekin, ettei kyseessä ollut niiden tavallinen kokous, vaan ne olivat PKS porukalla päättäneet mennä yhdessä syömään ja mä olin vaan tuppautunut mukaan...että mä osaan! Oonko ikinä kertonut miten hyvin mulla meni kauppiksessa aina kaikki vitun aikataulu ja muut tollasen. Meillä vähän väliä siirrettiin tunteja, oli hyppäreitä jne. Ja aina mä olin väärässsä paikassa väärään aikaan. Ja aina vaan minä. Muut kyllä ties niistä. Mutta miten hitossa minä en? No joo. Mä oon tällänen.
No, ruoka oli ihanaa, Animalian PKS -tyypit ihania, lämpimiä helposti lähestyttäviä ja ei kukaan ainakaan avoimesti tykännyt kyttyrää, että olin siellä.

Kotimatkalla kävin vielä Kierrätyskeskuksessa. Kummaltakaan kirppikseltä en löytänyt mitään kauheen ihmeellistä. Jotain pientä.

Kotona odotti sitten Lola, maailman kaikkeuden kaunein nukke ♥
Lola

En ole Lolalle sen koommin mitään tehnyt. Laitoin vaan isosiskonsa sängylle istumaan.Ollut tässä kaiken näköistä. Mulla muutenkin uuteen nukkeen "tutustuminen" vie aikaa.

En muista mitä perjantaina oli. Oon ainakin ommellut aika paljon, pitäis saada juttuja Joutomaalle ja sitten niihin Tracon myyjäisiin. Olen pukuakin alkanut jo työstämään. En todellakaan siis tee sitä itse. Lauantaina ompelin silleen, etä tunti töitä ja sit 30-45 min hupia. Tässä hupia.
_MG_8829
Eikö ole hieno laukku sillä!! Ite tein. Koko asu on itse tehty, äiti virkkas hatun, minä koristelin. Olis ihanaa jos osais virkata ja neuloa.
Mitähän muuta. Ai nii...lauantaina C laitto tiskikoneen päälle, siitä tuli sitte lattialle jotain vettä. Alettiin tutkia asiaa, ja paljastukin, että meidän koko vitun keittiön lattia on kastunut. Revittiin muovimattoa pois, ja sen alla oli vettä kaukana tiskikoneestaki. Allaskaappi on ainakin lattian rajasta mätä, enkä osaa edes kuvitella miltä siellä lattia näyttää...löydettiin putkesta pieni reikä, en tiedä onko sen saakelin hiiren tekosia. Hiukan otti aivoon...onneks on kotivakuutus. Mutta niillä on ammattilaiset pitämässä huolta siitä, ettei ne joudu ikinä korvaamaan mitään...niin ainakin uskon. saa nähdä mitä käy meidän kesälomareissulle. Mulla on vähän rahaa säästössä sitä varten.
Aikani siinä sitä surkuteltuani, päätin, että nyt saa riittää. Mä en tälle voi mitään, ja ehkä me nyt vihdoin ja viimein saadaan keittiön lattia laatoitettua :) Mulla kun on ne laatat ollu jo jonkin aikaa...Mä olen ehkä maailman onnettomin saamaan tollasia isoja asioita aikaiseksi. Sen takia en yhtään tykkää lukea muiden remonteista. Kun ne aina muistuttaa siitä, minkä katastrofin keskellä me eletään ja ollaan eletty vuosia, tekemättä yhtään mitään. Mutta kun ne on niin massiivisia projekteja, maksaakin niin paljon ja mä ostan paljon mieluummin mun nukketaloon uudet tapetit ja jalkalistat.

Siihen tais lauantai mennä. Jossain me kyllä käytiin...missäköhän se oli? Vai käytiinköhän edes? Ihan sama. Ainakin olen siivonnut. Ai nii!! Mä kustomoin mun tyttöjä vähän lisää!

Vicky ja Nicky oli tosi helpot (kuvissa mallina Nicky) mutta Mimi ihan mahdoton. Se onnistu lopulta silmien irrottamisella ja yksien chippien uhraamisella.

Silmärispisen suojaus
_MG_8832

Silmäliiman liotus
_MG_8833

Liimapuikot chippeihin
_MG_8835

Tyttöraasu pakastimeen
_MG_8836

Ja lopulta chipit hus pois!
_MG_8837

Tässä Vicky käy läpi samaa hommaa, mutt sillä on liimapuikkojen päässä Nickyn chipit. Ja lehmä tukemassa.
_MG_8838

Ja tässä tytöt uusilla chipeillään :) Näillä nukeilahan on neljät eriväriset silmät.
Vicky and Nicky, and new chips

Mimistä ei ole vielä kuvia. Täytyy vähän totutella siihen vielä. Ripset jouduin vaihtamaan pakosta...


Sunnuntaina heräsin super aikaisin ja aloin saman tien touhuumaan. Yhdeksään mennessä mulla oli n. 4,5 kg tomaattia porisemassa kattilassa, tiskivuori tiskattuna ja toinen koneellinen pyykkiä pesukoneessa :D

Joku oli nakertanut tomaatteja! joku, jolla on hiirenkaltaiset hampaat! samperi soikoon!

Päivällä lähettiin Porvooseen! Yks kaks yllättäen. Me oltiin hölmöjä ja otettiin koirat mukaan. Ne vähän pilas koko jutun, kun ne on niin hankalia. Tai Kenai on. Ja Ristokin välillä. Mihinkään ei päästy yhtäaikaa, kahville istahtamisesta puhumattakaan. Tai kokikselle. Minä menin nukkemuseoon ♥ Siellä oli tosi ihanaa!! Mulla on tosi paljon kuvia, joten laitan teille uteliaille linkin.

C osti sipsejä ja kahvia, mä ostin nukkekotitarvikkeita. Mulla ei taida olla niistä kuvaa koneella. Otin kyllä. Kaikkea ihanaa ja pientä.
Kotiin tultuamme tehtiin pizzaa ja katottiin superhuono elokuva, jossa oli Angelina Jolie ja Johnny Depp. Surkee.

Ja sitte nähtiin hiiri!!! Voihan helvetti! Ja sitte nähtiin toinen hiiri!!! voihan tupla helvetti. Nyt meillä on sitte kaksi hiirtä.
C laitto niille sitä ansaa, ja itse asiassa tais saada ne kiinnikkin. Mä en ihan muista mitä kaikkee se kaveri on illalla puuhastellut, kun olen itse ollut melko pökerryksissä aikaisesta heräämisestä ja paljosta touhuamisesta johtuen. Joka tapauksessa aamulla ne samperin hiiret oli karannut siitä ansasta! Mut nyt C on ilmeisesti saanut sen pienen uudelleen kiinni. Isommasta en tiedä. Se ei siis ollut mikään vauva. Ja nyt se muuttaa posi kotoa. Musta tuntuu tosi pahalle, että ne erotetaan, mut multa ei enää tässä kohtaa kysytty. Enkä mä halua ajatella sitä. Sen on nyt aika irtautua äidistään.

Mä illalla vielä jotain taas siivosin ja tein yhden tosi hauskan lehmäjutun. Sitte kun saan valmiiksi niin otan teillekin kuvan.

Madebyssä on aika hiljasta. Muistakaa tilata Pinkkikseltä, että saan keittiöön uuden lattian ennen talven pakkasia!! (hahahah!)

Tänään kävin labrassa, vihdoin ja viimein. Mua rupes naurattaa ihan kamalasti. Ja mä olin kuitenkin siinä helvetin ripustimessa t-paitasillani, eli ei olis pitänyt kauheesti olla nauramisen aihetta. Välillä inhottaa olla nainen.

Arvatkaa mitä!!! Vika viikko ennen lomaa!! Ihan pienen pieni ahdistus siitä, että saanko loman aikana tarpeeksi tehtyä rästiin jääneitä asioita. Mutta aion selättää sen ja NAUTTIA!

Nii, tapasin netissä amerikkalaisen naisen, joka vielä toistaiseksi asuu Helsingissä ja kerää Blythejä. Sillä on niitä sellaset reilut 50 kpl. Repikää siitä. Ollaan ainakin yrittämässä järjestää jotain tapaamista. Sitten vielä olen taas jälleen uuden ihmisen saanut innostumaan nukkekotipuuhastelusta :)

Ei kai mulla muuta. Mun täytyy nyt ainakin tehdä jotain muuta. Moi.

♥ Raisa


12 kommenttia:

  1. Mun aivot ei yhtään taivu käsittämään noita nukketytskyjen silmäjuttuja:D Mite ne vetorinkulat liittyy tähän sun superoperaatioon, vai liittyykö mitenkään?

    VastaaPoista
  2. Jos yhtään lohduttaa, niin mä on aikataulujen ja luokkien ja kurssien suunnitelun kanssa varmasti vähintään yhtä surkea! Vielä kolmantena vuonna eksyin Viikissä, jos yritin luentosalista toiseen ilman opasta! :-) Ja kursseja en oikeen löytänyt sieltä weboodista vai mikä se nyt olikaan. Menin sitten usein niille kursseille mille Tiina tai Niina.:-D Ja ihan ihmeissäni aina, että mistä ne ne kurssit löysi! No sieltä weboodista... huooh.

    Ihana nukke!

    Mirri

    VastaaPoista
  3. :D Ihanaa! Näkisitpä mut nyt, mä hykertelen silleen et se varmasti näkyy ulospäin. Elikkä noilla tytöillä on semmonen mekanismi pään sisällä, että takaraivosta lähtevästä narusta vetämällä sen silmät kääntyy (se katsoo eteen, vasemmalle, eteen ja oikealle. Ja joka suuntaan eri värisillä silmillä). Näiltä kuvassa olevilta tytöiltä vaihdoin yhdet silmät.) Ja se rinkula siis on just sen narun perässä :)Selkiskö?
    ♥ Raisa

    VastaaPoista
  4. Mirri, joo siis koulujen/opiskelupaikkojen pitäis ihan ehdottomasti viestiä muutoksista ja kaikesta uudesta ja sellasesta kummallisesta sähköpostilla, niin että ottavat vielä lukukuittauksen, ja jos sitä ei tule, niin sitten soittavat. Ja välttämättä sitä ei tarttis kaikille tehdä, mutta meidän kaltaisille vääriin paikkoihin menijöille. Mulla ei ollut edes ketään tuttua, jolta olisin voinut kysyä.
    ♥ R

    VastaaPoista
  5. Ihanaa ko oot palannut!
    En käsitä kui osaat tehdä noille nukeille jotain muokkaushommia. Tai kai se on vähän sama ko My Little Ponyjen kustomointi, et oppii kun tekee ja selvittää oikeet keinot. Mut miuta pelottais kauheesti, että noin kaunis nukke menee rikki! Sie oot kyllä hurjan taitava :) Ja toi uus Lola on niin kaunis, että melkein itkettää. Katotaan vaan ni vuoden päästä miekin rakennan itelleni nukkekotia :D

    Päätin, että mie niin tuun moikkaamaan siuta Traconiin, vaikka en muuten siellä mitään tekiskään. Entiijä onks tää vähän aikasta tuppautuu ja ehdotella, mut tuli heti mieleen, et jos haluut (ja ehdit) hatuntekijämäisen meikin sen asun kanssa, ni mie oon käytettävissä ihan ilman mitään kuluja :>

    Puputyttö jäi eilisillan leipomisesta meijän keittiönpöydällä ja tuun aina hyvälle mielelle, kun katon siuta siinä kannessa. Pus!
    Lisäsin muuten siun facebookin siihen miun livejournalin uuteen kaveriryhmään ni pääset sen kautta lukemaan jumppajuttuja.

    VastaaPoista
  6. Hitsi tuo silmienvaihto-operaatio näyttää roisilta :P kunnon kauhuleffamainen tappajakirurgimeininki.

    VastaaPoista
  7. No nymmä tulin sulle lukijaksi. Ja näen painajaisia noista Blythen silmälääkärikuvista O.O

    VastaaPoista
  8. Ihanaa!!! Näin paljon kommentteja!! Hienoa!! (anteeks, mä oon ihan höhlä mitä tälläseen tulee, mut minkäs teet?!)
    Musta on niiiin ihanaa, kun nukkejutut kiinnostaa muitakin kuin vaan minua. Jotenkin se, että mun mies suhtautuu niihin niin negatiivisesti, vihamielisesti jopa, on saanut mut luulemaan, että niin kaikki muutkin suhtautuu niihin. Mutta ehkä yhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikki jotka on Blythe nukkeja nähneet ja ennen kaikke kädessään saaneet pidellä, ovat olleet ihastuksissaan :) Siis naiset. En mä niitä kyllä miesten antaiskaan pidellä. Niillä on usein niin likaiset kädetkin.
    Maijalla, muakin pelotti ihan kauheesti avata Mimin pää, poistaa ne alkuperäiset meikit ja alkaa kokeilee juttuja, mut sitte kun vauhtiin pääsi, tuli semmonen olo, et neitsyys meni jo, mitäs tässä enää jännittämään. Mut emmä usko, että muille teen muuta, noi silmien värin vaihto on varma nakki, pala kakkua (vaikka näyttääkin vähän kuumottavalle) mut hiukset ja meikki saavat jäädä alkuperäisiksi. Paitsi, et melkein kaikilta oon kyllä tukkaa leikannut. No, ihan sama. Maijalle edelleen, mä mietin eilen just tota meikkijuttua, et kehtaisinkohan sulta kysyä! Ja totta hitossa mä maksan siitä! Ihanaa! Osaatko laittaa myös hiuksia? Mä kyllä ehkä itsekin suoriudun siitä, jos ajatus ei sykähdytä. Haluaisin krepata ne. Ihanaa nähdä sinua!
    Avalle ja Tommoselle! Toivottavasti oli oikein makoisat unet :) Tommoselle! vielä: Tervetuloa!! Toivottavasti viihdyt :)

    ISO kiitos kaikille kommenteista! Ne tekivät mun päivän!

    ♥ Raisa

    VastaaPoista
  9. Voi ihanaa jos saan laittaa siuta! Tulee niin parasta, en malta oottaa <3
    Kyllä mie jotain osaan hiuksille tehä ja taidot kehittyy koko ajan. Ainakaan innostuksesta ei oo puutetta! Miul on yks ikivanha kreppirautakin tällä, pelastin sen homehtumasta lapsuudenkodin kaappiin ko viimeeks siellä kävin.

    VastaaPoista
  10. Jee, nyt tajusin aika hyvin nää silmähommat! Musta on kivaa lukea sun kaikista jutuista, mutta nukkejutut on myös ihan erityisen piristäviä. En oo löytäny toistaiseks mitään toista suomenkielistä blogia, jossa ois blytheistä JA muutenkin kivoista ja kiinnostavista jutuista.

    VastaaPoista
  11. Ihanaa! Kiitos sulle oikeesti tosi paljon! Musta välillä tuntuu niin tyhmältä kirjottaa noista nukeista, kun pelkään ettei kukaan ole niistä kiinnostunut, mutta hyvinhän tämä näyttää kelpaavan :)
    ♥ Raisa

    VastaaPoista
  12. Piti vaan kommata, että se PKS:n tapaaminen oli ihan avoin tapahtuma ja sinne sai tulla kuka vaan PKS:n toimintaan kuuluva :)

    Se tarjoilu oli niin hidasta, ettei sun tunnin myöhästyminen ollut ollenkaan huono idea :D

    VastaaPoista