tiistai 27. joulukuuta 2011

Laskelmia ja suunnitelmia ja joulun uudelleen elämistä

Heipsistäkukkuu!

Täällä taas, nyt vähän reippaammalla ja iloisemmalla mielellä :) Perjantaina mulla oli Pinja mukana töissä, se(kin?) tykkäs vanhasta paikasta enemmän. Ja nyt tarkoitan sitä Aaken aikaista toimistoa, joka oli sullottu Alppikadulle liian pieniin ja epäsiisteihin tiloihin. Me oltiin aikoinaan niin tyytyväisiä, kun tää  uusi omistaja vei meidät asiallisiin tiloihin, nyt sinne onkin sitten jo ikävä, niihin meidän kodikkaisiin nurkkiin :)

Kotona oli vähän semmonen puhditon olo, en saanut lahjojen pakkaamista kummemepaa tehtyä. Kauheesti olis ollut kaikkea, mm. niiden hiton jouluruokien väsääminen. Mutta ei yhtään huvittanut. Katottiin varmaan toistakymmentä elokuvaa joulun aikana. Ei ehkä ihan, mut melkein. Mainitsemisen arvoinen oli Apinoiden planeetan synty. Apinavoimaa! Ja kaikki apinat oli luotu digitaalisesti, eli ei tarvitse mistään sellaisestakaan olla murheissaan.

Lauantai-aamuna sit onneks löysin sisäisen Martha Stewartini ja ohrapuuron (hitto, unohdin tai en viitsinyt, laittaa ohran likoomaan) hillittömän pitkä keittämisen jälkeen (keitin kookos ja vanilja-soijamaitoon - nam!) leivoin joulutorttuja (pakastetaikina, valmis luumumarmeladi), "joulun parhaat palat", tein seitan kinkun, perunagratiinin ja punajuurisalaatin. Lapset ja Chris ja vähän minäkin etittiin ihan ekaks aamulla piilotamiamme pikkulahjoja. Mä olin piilottanut niitä Englannista tilaamiani herkkuja ja lapset tekemiään pieniä lahjakortteja. Aamupalan jälkeen piti aukaista yhdet lahjat. Mietin sit kuiteskin, et koko päivä menee mankumiseksi ja lapsilla on varmasti mummollakin kauhee kiire vaan kotiin lahjoja aukaisemaan, joten aukastiin kaikki lahjat aamulla! Mä jaoin niitä vuorotellen ja aukastiin vaan yksi kerralla, ei tullut sitte sellasta lahjaöveriä. Lopulta kaikki paketit oli jaettu, viimeiset viis pelkästään mulle :) Muutenkin oli lopussa joutunut jakamaan itselleni kaksi lahjaa siinä missä muille vaan yhden :) Hiukanko sain lahjoja! Suurin osa anopilta ♥

Pinja on nyt innostunut Monster High nukeista, se sai pari vaatetta niille, muttei nukkeja. Entuudestaan on yksi nukke. Ja ne on just nyt kuuminta mitä nuorten tyttöjen keskuudessa on! Joten, tilattiin sitten Jenkeistä yks semmonen monsteri, mitä ei suomesta vielä edes saa. Ja nyt murehditaan sitä, että kerkiääkö se tulla ennen joululoman päättymistä...

Pinja sai myös ihka oikean Neo Blythen. Kyllä se siitä tykkäs, mutta varmaan olis tykännyt viidestä Monsterista enemmän. No, en olis koko rahalla sille tietenkään monstereita ostanut. Pikkasen harmitti, mut kyllä Pinja sanoi, että on nyt oman nuken myötä taas enemmän Blytheistä innostunut. Ja kyllä se on omaansa pukenut ja potkas vielä yhden mun nukeista pois omasta sängystään ja laitto oman nukkensa tilalle...

Minäkin sitten vähän innostuin eilen illalla touhuttuani oikeastaan non stoppina koko joulun, myös elokuvia katsellessa olen koko ajan häärännyt jotain. Välillä vähän raivostuttavaa. Niin, siis innostuin laittamaan tyttöjen kotia parempaan kuntoon. JA ottamaan kuvia. Tässä niitä.

Bambi's kitchen

Bambi's snacks

Bambi's doorway with xmas lights

Baka's apartment

Pinja's First Neo Blythe

Toilet w/toilet brush :)

Candy's sewing corner

Beautiful Nuppu

Mimi's late night snack

Yhdessä kuvassa näkyy Pinjan nukke. Mä en nyt kyllä millään muista sen nimeä. Paljon on vielä talossa tehtävää, mutta hyvä niin. Valmiit asiat on valmiita. Saisinkohan Chrisin tänään hakemaan vaneria, se on lupautunut tekemään yhden väliseinän ja kaksi kerrossänkyä. Mun täytyis alkaa taas ompelemaan tytöille. En ole aikoihin tehnyt mitään.

Ollaan syöty paljon karkkia ja erilaisia herkkuja. On ollut ihanaa :) Mä unohdin mun puhelimen äitille aattona, eikä mulla ole kyllä mikään kiire hakea sitä. Meillä alkaa keittiöremppa tällä viikolla! Aika huisia, että oikeesti meidän keittiöelämä normalisoituu kohta puolin! Tiskikone! Keittiön lattia! Juokseva vesi keittiössä! ♥

Olen eilen kovasti miettinyt tulevaisuuttani. En mitään ihmeellisiä lopputuloksia saanut kyllä aikaiseksi. Rahat ei yksinkertaisesti riitä, kun Chrisilläkin on amerikkalaiseen tyyliin opintolainaa vaikka muille jakaa ja minun harteillani suomalaiseen tyyliin asuntolainaa vaikka muille jakaa.

Mutta ajattelin, että kuitenkin alkaisin säästämään. Mä tein muuten parhaimman kinkkuni ikinä! Tosi maukas!

Viikonloppuna ihmeteltiin kukkivia orvokkeja! ja pää alaspäin roikkuvaa oravaa.

Hungry squirrel
_MG_2663

Välillä se roikku jaloistaa suoraan alaspäin, niin kuin joku lepakko. Ja huoju tuulen mukana. Kuumottava myrsky.

Lahjaksi sain paljon herkkuja, joita C oli neuvonut äitiänsä ostamaan, maailman ihanimmat sukat, muita vaatteita. Plääh, emmä jaksa niitä luetella, skräppikamaa, lahjakortteja, kankaita, halloween juttuja. Kauheesti kaikkee. Lapsetkin tais olla ihan tyytyväisiä, vaikkei ne mitään kauheeta läjää leluja saaneetkaan. Ne sai kerrankin paljon oikein fiksuja lahjoja :)

Moi nyt

♥ Raisa

1 kommentti:

  1. Noi sun nukketalojutut on aivan läkähdyttävän ihania!! <3 Miyu

    VastaaPoista