perjantai 9. joulukuuta 2011

Melkein Ofelia

Heissuliveissuli!

Ofelia on jo ovella! Hip hei! Jos viime viikonlopun Eettiset Joulumarkkinat oli ihanan reilut ja valoisat myyjäiset, niin tulevan viikonlopun Ofelia Market on luonteeltaan hämyisä ja eksoottinen. Innolla odotan! Ofeliahan on siis nyt viikonloppuna la ja su, alkaen klo 12 Kulttuurikeskus Gloriassa, pikku roballa. Sinne siis!

Saan taas seurakseni nuoren neidin, hetkeksi aikaa vain, sillä mummeli tulee noutamaan hänet sieltä balettia? katsomaan. Ihan kiva, niin mun ei tarvii ainakaan alkuun kauheesti jännittää. Viime vuonna olin ihan paniikissa ja valmis lähtemään kotiin, kun kaikki muut olivat mielestäni niin kauhean ammattimaisia. Hyvin se meni ja menee nytkin. Myyjäiskokemustakin alkaa olemaan jo huomattavasti enemmän. En mä siltikään osaa asiakkaille pölistä silleen rennosti, ainakaan kovin usein. Eettisilläkin sain asiakkaita vain kiusaantumaan kun hölöttelin jotain ihan asian vierestä :)

Eilen sain oreganoa pizzan päälle sirotellessani jonkun todella viheliäisen tikun sormeeni, se oli siis siellä oreganon seassa! Pitäiskö hakea sairaslomaa?

Mä sain siellä myyjäisissä Solidaarisuus -lehden. Olen sitä ahkerasti lueskellut. Kyllä tää maailma on sitten mätä paikka. Olen enimmäkseen keskittynyt siihen, miten mätä paikka tämä on eläinten olla ja elää, mutta nyt viime aikoina vähän kurkistellut ihmistenkin kurjuuteen. Mä tiedän, ettei tälläsellä surkuttelulla ja "mädättelyllä" mitään saavuteta, mutta kyllä mäkin voin välillä olla edes vähän pessimistinen. Ote em- lehdest, artikkeli koskee Nicaraguan vaaleja (nyt jo pidetty). "Sandinistipuolue on itse huolehtinut vaaleissa välttämättömien henkilötodistusten jakamisesta omille äänestäjilleen. Tämä on herättänyt kovaa arvostelua. Sandinisti saa henkilötodistuksensa muutamassa päivässä, kun taas opposition äänestäjäksi epäilty saattaa joutua odottamaan parikin vuotta ja paperit saattavat matkalla hävitä useampaan kertaan. Kunnallisvaalien jälkeen satoja henkilötodistuksia löydettiin kaatopaikalta."
Oikeesti, jotain rajaa. Eikä tollasille asioille voi yhtään mitään. Eläimiin kohdistuvaan epäoikeudenmukaisuuteen voi vaikuttaa siirtymällä kasvissyöjäksi, välttämällä eläinperäisiä tuotteita, välttämällä eläintarhoja, adoptoimalla kodittoman lemmikin jne. Mut mitä näiden ihmisten hyväksi voi tehdä? Vaikka just kaikki lapsityövoima, hikipajat, naurettavat (oikeesti, ketään muita kuin länsimaisia yrityskihoja ei naurata) korvaukset tehdystä työstä jne. Pitäiskö niitä boikotoida vai ei? Ostamalla Reilun Kaupan tuotteita voi ehkä vähän vaikuttaa, ainakin tuottajan hyvinvointiin, mut entäs sen työntekijät? Mitä ihmettä sitä pitäis ostaa tai olla ostamatta? Ollakseen mahdollisimman reilu. Mä en tiedä onko tällänen samanlainen sisäänrakennettu korjauspakko kaikilla, mutta mulla ainakin on, jos mä näen (tai kuulen) ongelman, mä alan automaattisesti miettimään ratkaisua siihen (vaikka C sanoo, et sitä väsyttää, niin mä alan heti miettimään mitä sille vois tehdä, Lassin housut menee rikki, niin mä alan miettimään miten ne vois korjata, Viipurissa on kodittomia koiria, niin mä alan miettimään mitä asialle vois tehdä - sterilisaatiokampanja, vaikuttaminen alueen ihmisiin, adoption tyrkyttäminen kaikille) mutta tähän mä en löydä ratkaisua. Ei siihen voi rahaakaan kerätä, että saatais epäreiluja ihmisiä pois vaikuttamasta asioihin. No joo, eihän sitten olis varmaan yhtään ketään vaikuttamassa yhtään mihinkään, jos reiluus olis se kriteeri, mut ainakin tollaset ihan hävyttömimmät pois.
Hittoo, eilen luin suomen Kuvalehdestä Venäjän tulevista vaaleista. Ei sekään mikään onnela ole...

Iloisempiin asioihin! ei, ei lähtenyt vieläkään oreganotikku pois sormesta. Ai nii, vitsi! Eilen kävi sitte kaks sähkömiestä toteamassa, että tarvitsemme putkimiehen...oikeesti. Nyt kuitenkin tiedetään missä vika on. Lämmintä vettä kyllä on (eli koko ajan maksan sen lämmittämisestä) mutta siinä kohtaa kun kylmä ja kuuma kohtaavat, niin ainoastaan kylmä pääsee jatkamaan matkaansa. Tai sitä sekottuu liikaa siihen kuumaan tai jotain.

Illalla kimallutin eläimiä. En tiedä miten ihmeessä meinaan saada ne valmiikis, kun tänään ne pitäis lakata ja vielä ruuvit ja narut kiinnittää. Hmm...Ommellakin pitäis. Onneks Ofelia alkaa vasta klo 12 niin aamullakin kerkiää jotain tekemään. Viime vuonna heräsin joskus klo 6 ompelemaan vielä lisää pussukoita. Hullu.

Otin illalla pari kuvaa. Mä en tiedä harmittaako mua, kun en saa missään meidän kotona otettua sellasia tosi hip -kuvia, kun meidän koti ei kertakaikkiaan ole mikään hip. Siis semmonen ah! niin fiini hipster -koti, jollainen jokaisella bloggerilla pitäis kyllä ehottomasti olla. Ei mulla vaan. En ole hipsteri, minä olen hamsteri. Joten kuvissanikin tursuilee kamaa siihen malliin...

Näissä kuvissa haluan näyttää hienoja saksalaisvalmisteisia lämpötilamittaritaloja, joita minulla on kokonaiset kolme kappaletta :D Kuvaan tunkee myös itse tekemäni oikeinkin hauska Go Go Yubari (Kill Bill elokuvista tuttu japanilaiskaunotar) kehys. Noi kädet on sellasesta pakkauksesta, jossa oli hahmo ja sille vaihtoehtoiset kädet tosenlaisella aseella. Missäköhän se mun figuuri muuten on? Sillä oli se hauska piikkipallo, se vois olla kiva nukeille...

My tiny collection of houses

My tiny collection of tiny houses

Että silleen. Ei mulla muuta. Moi nyt.

Nähdään huomenna!!! Ofeliassa siis!

♥ Raisa

Eilen

4 kommenttia:

 1. Ihanat lämpömittarit, iik! :) Mä koitan just pienentää lelukokoelmaani :-) kun meillä on niin ahdasta. Vanhat barbit pitäisi saada mahtumaan yhteen laatikkoon, kahden sijaan. Yks hevonen meni roskiin ka kaksi on (luojan kiitos!;-) kateissa. Mutta tuota yhtä em raaskinut heittää pois, vaikka maalia Ja liimaa sekin kaipaisi. Sit tulit mieleeni! :-D Onko glitteriotuksilla kokorajaa? Jos tekisit siitä sellaisen, voisi tulla hieno, Ja Princess saisi uuden elämän. Koskas käyt Järvenpääsä?

  Oli kyllä upea sun myyjäispöytä, luonnossakin! :)

  Mirri

  VastaaPoista
 2. Vaikka olenkin valtaisan eläinrakas, olen pohjimmiltani sitä mieltä, että jollei ihmisellä ole resursseja saati mahdollisuutta hoitaa itseään (omia oikeuksiaan)ja läheisiään (ihmisoikeuksia, sosiaalihuoltoa,demokratiaa)se ei kykene (ei kiinnosta) huomioimaan ympäristöään eläimineen. Ihmisoikeuksista kasvaa myös eläinten hyvin vointi ja kiinnostus luonnon monimuotoisuuteen ja sen suojeluun.Aamen.Tämä toki vain minun mielipiteeni ja tietenkin olen osaltani jäsenenä myös esim. Animaliassa.

  VastaaPoista
 3. Hienoja noi lämpömittarit. Ostin semmoisen puuvalmiin lämpoömittaritalon Sinellistä ja aion maalata siitä joululahjan jollekin onnekkaalle. Hah!

  VastaaPoista
 4. Mirri, mä ymmärrän ton tarpeen pienetää kokoelmia! Mä aina välillä innostun jostain vastaavasta - nyt mulla on meneillään 100 tavaraa pois, 59 jo hus pois!
  Ei ole glitterieläimillä kokorajaa, ainakaan vielä tullut vastaan. Olen onnistunut glitteröimään melkein meidän kodinkin jo, ei tarvittu kuin risto kaatamaan glitteritarjotin mun kengän päälle kun tulin takaoven kautta sisään, enkä huomannut sitä ja kävelin iloisesti pinkkiä glitteriä ympärilleni kylväen... mulla ei ole nyt tiedossa jäke käyntiä, mutta voisin kyllä piipahtaa teidän kautta sitten kun olen tulossa. Kiitos pöytä -kommentista! ♥

  Anonyymi, olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä! Aika harva pystyy oman kurjuutensa keskellä keskittymään muiden ongelmiin. Mutta meidän täällä länsimaissa olisi autettava sitäkin enemmän! Jotenkin suurennettava sitä "välittämisen kehää" myös omiemme ulkopuolelle. Kiitos kommentistasi!

  Liioloo, kiitos! Ooh! En tiennytkään Sinellissä olevan moisia! Onneksi olen huomenna menossa sinne ja aion ottaa kauheasti rahaa mukaan, kun on niin paljon ostettavaa! (malttia, Raisa malttia!)

  ♥ Raisa

  VastaaPoista