keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Ajattelemisen aihetta

Mä luen iltalukemisena maailman synnystä ja se on kuulkaa niin mielenkiintoista! Mua ei ole aiemmin juuri hetkauttaneet noi asiat, mitä sen on väliä mitä joskus aiemmin on ollut, varsinkaan kun niitä ei voi varmaksi tietää. Sellaista arvuuttelua vaan.

Mutta onhan se ihan super kiehtovaa, että miten kaikki on jotenkin niin sattumanvaraista ja niin käsittämättömän merkityksellistä.

Mulla on kamala kiire, olen menossa opiskelemaan kemiaa Järvenpäähän, mutta sitä ennen halusin (koska olen tästä niin innoissani ja sellaiset asiat on usein hyvä jakaa muiden kanssa, niin muutkin saavat ehkä vähän potkua päiväänsä) antaa teille vähän ajattelemisen aihetta.

Tämä on samaa sarjaa niiden julkkisten ja oravien ja muiden luonnonvaraisten eläinten kanssa (siis ei niin että julkkikset olis niitä luonnonvaraisisa eläimiä), siis sen kun tykkään ajatella mitä ne tekee just tällä hetkellä ja sitä on vähän hankala selittää, että mikä siinä nyt on niin hienoa, mutta siis just se, että jossain ne on ihan oikeasti tällä hetkellä, myö sjääkarhut ja kaikista eksoottisimmat eläimet ja olennot. Ehkä myös yksisarviset?

Niin, mutta siis tohon maailmankaikkeuden ja ennen kaikkea maan syntyyn. Tai ehkä enemmän kehitykseen, kun se "synty" oli niin pitkällinen prosessi. Mutta siis ennen kaikkea alkumereen. Varmastikaan se ei ollut ihan sellainen, kuin miksi mä sen kuvittelen, mutta mitä sitten. Mutta siis tämä juttu nyt on sitä, että saan melkoiset kiksit siitä, kun ajattelen että se alkumeri on joskus ollut IHAN OIKEASTI olemassa! Ja sit joskus ihan hillittömän pitkän ajan kuluttua sinne (siis jonnekin) on jostain "kohtalon oikusta" a) osunut salama, b) iskeytynyt meteoriitti c) meren pohjasta on tullut jotain kaasuja tms. d) jotain ihan muuta ja niin ensimmäiset elolliset asiat ovat saaneet alkunsa. Kaikki se tyhjyys. Pimeys. Veden äänet (mä kuvittelen mielessäni aika pimeän paikan, aaltoja -vaikka ehkei siinä kohtaa ollut vielä aaltoja, ehkä ei ollut tuulia, vai mikä niitä aaltoja saa aikaan? Mut silti mä saan kuvitella mitä haluan).

Niin kutkuttavaa!

Näissä tunnelmissa tähän päivään!!

xoxo,

Raisa

5 kommenttia:

 1. Olet muuten haastettu! http://dinoinpaleblue.blogspot.de/2013/01/haaaastan-sut.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en pääse lukemaan haastetta :( Sanoo, ettei sun blogia saa lukea kutsumattomat.

   Poista
  2. Joo mie tajusin se itekkin vasta tänään! Olin joskus aikoja sitten sen säätänyt, ja sitten unohtanut ihan kokonaan. Mut nyt pitäis taas toimia!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihanaa, että kysyit! Mulla on melko varma muistikuva, että olen jostain kukenut, että kun maan pinta jäähtyi niin sitten vesihöyrykin olisi jäähtynyt ja satanut maahan (alkuun ei ollut samanmoista ilmakehää kuin nyt, vaan se oli jotain muuta ja paljon vesihöyryä) muodostaen alkumeren. Myös paljon vettä saatiin kuulemma maahan iskeytyneiden jääpeitteisten asteroidien ja komeettojen mukana.

   Poista