keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tiukka päätös - jossa pysytään!

Huomaatteko otsikosta huokuvan taistelutahdon? ;) Eilen hoitelin kaoottisia raha-asioitani ja olin kyllä kertakaikkiaan niin tympääntynyt tähän tilanteeseen, jossa ikään kuin syön huomisen eväitä jo tänään. Sietämätöntä, vaikkakin samahan se taitaa olla vähän kaikkialla, viedään (luonnon)varoja meidän lapsilta ja lapsenlapsilta. Mutta minä en siitä tykkää! Joten jälleen pyhästi lupaan muuttua. Kun isoon ääneen sen täällä teen niin ehkä minun on siinä parempi pysyä. Ja vaikka luonteelleni ominaisesti en tässä päätöksessäni kovin kauaa pysyisikään, niin saanpahan jotain ainakin maksettua pois. Ja olihan se kieltämättä ihan huisin hauskaa viime vuonna pistää kaikki säästöt sileäksi, ja täyttää luottokorttikin uudestaan :) Oikeesti mulla oli kyllä niin hieno alku ja paljon sain aikaseksi, kaksi lainaakin pois maksettua :) Nyt on kyllä aika lailla erilaiset tulot. Mut entä sitten kun se ansiosidonnainen loppuu? Pakko kiristää vyötä nyt tässä kohtaa!

Eilen kyllä tosiaan alkoi tympimään tää talokin. Ens kuun sähkölasku on -piip- 460 euroa! Käsittämätöntä. Ja sit siihen päälle ne kaks lämmityslaitteen korjaukseen liittyvää laskua, joista toinen vielä ihan turha, ja ne tyypit vielä toimillaan esti toisen laskun menemisen takuuseen...ihan kiva. Arvatkaa käytetäänkö sitä putkiliikettä enää...ei. Meillä on joka vuosi ollut jotain häikkää ton lämmityksen kanssa. Tänä vuonna ei sentään (vielä!!) jäätyneet putket. Sekin käynyt kahdesti.

Vali vali. En mä kyllä halua täältä mihinkään muuttaakaan. Mutta kunpa toi toinen aikuinen sais töitä. Tai jotain.

Säästöinnossani vaihdoin kännykkäliittymää, säästöä melkein 10 kuussa! Mun kännykän käyttöni on niin naurettavan vähäistä, että saatoin ottaa sellaisen pienen puhepaketin. Nyt jonotan Saunalahden asiakaspalveluun, että saisin lisää säästöä nettiliittymään vaihtamalla. Mulla kyllä taitaa tässä jonotellessa mennä ne säästöt...hmph.

Eilen olin muutenkin tosi reipas, siivosin mm. työpöytäni. Sain kyllä sitä vähän jo sotkettua, kun niin innostuin kaikista  löytyneistä aarteista. Kuvassa pöytä ennen siivousta. Hermostuin, kun jouduin tekemään töitä töiden päällä ja asiat alkoivat hajoilemaan.

Jotain uusia sormuksia aloin työstämään ja sit innostuinkin leikkaamaan hienosta postikorttipaketista pieniä postikortteja tytöille. Niistä tuli ihania. 

Kesää odotellessa...näistä tein myös pinnejä
Eilen luin sen kemian alueen loppuun, ja aivan kuten olin suuressa viisaudessani ennustanutkin, ne vaikeutu ihan älyttömästi. Ja kaikki into meni sen siliän tien. En saanut edes tehtäviä tehtyä, kun harmitti niin. Tänään ne pitäis palauttaa, ennen koetta. En ole siis kokeeseen lukenut yhtään. Ja enkä aio edes lukea, turha sitä enää tässä kohtaa stressata. Menen nyt katsomaan mitä osaan ja opiskelen sitten niitä mitä en ennen uusintaa. Eikös tää iltalukiokin ole vähän sellainen uusintajuttu? Kun ei millään viittynyt silloin oikeaan aikaan sitä käydä, niin käydään nyt sit myöhemmin.

Pupu ja glitteriä!
Nom nom nom, pikkukakkunen ja glitteriä :)
Kävipä hassusti sen liittymän kanssa...juttelin kolmen eri ihmisen kanssa, kun mun tilausta ei meinannut millään löytyä. Olin siis jo Saunalahdelta tilannut jotain (kahdesti, kun olen vähän toope), mutta ne ei millään löytänyt sitä tilausta. Ja sit kävikin ilmi, että olinkin tilannut kuituliittymän tms. enkä siis sitä laajakaistaa. Hups. No, mistä mä olisin sen voinut tietää? No, setä oli sitä mieltä, että sitä kuituhommelia ei ole vielä tehty, et soitan sitten uudestaan kun piuhat on vedetty. Lopetettiin puhelu ja sit se soittaakin perään, että jo, kyllä ne piuhat on jo siellä, ja sit tehtiin se liittymäsopimus. Ja nyt on halvempi nettikin!

Mitähän vois vielä vaihtaa säästöjen toivossa? Päätä? Eilen bilsan tunnilla innostuin kirjaamaan ylös säästökohteita. Ne on oikeastaan ihan hassuja, muutaman euron juttuja, kun eniten auttais se, etten ostelis nukkejuttuja. Ja olisin ruokakaupassa vähän fiksumpi. Tohon sähköön en hirveesti pysty vaikuttamaan, kun lämmitys on se mikä maksaa. No, onneks nyt on vähän lauhempaa.

Bilsan kirjassa oli muuten ihana lista asioista, joita tehdä jätteen vähentämiseksi. Ihana siksi, koska tykkään listoista :)
* Valitse tuote joka on mahd. vähän pakattu
* Käytä ostoskassia ja kankaista hedelmäpussia
* Anna aineettomia lahjoja
* Vältä turhan tavaran shoppailua
* Lainaa ystäviltä tai vuokraa harvoin tarvitsemiasi välineitä
*Vältä kertakäyttöisiä tuotteita
* Kierrätä tavara jota et enää tarvitse
* Korjaa tai korjauta rikki menneet tavarat
*Perusta pihakomposti

Pihakompostista hyppäsinkin keittämään vettä meidän kompostiin, joka on huonossa hoidossa (C!! En minä! Mä en hoida sitä ollenkaan, mutta jos hoitaiisn niin tekisin sen hyvin :) Pakko saada se takas toimintaan. Mua niin ärsttää, ettei C viitsi tehdä sitä kunnolla. No, itse en tosiaan viitsi ollenkaan. Mä en tykkää poistua talosta :)

Joop. Pitäis tehdä ne kemian tehtävät, ja palauttaakin ne vielä. Kaikennäköistä.

Jos jollekin tulee mieleen hyviä säästövinkkejä niitä otetaan riemusta kiljuen vastaan. Vaikkakin isoimman jutun olen jo tajunnut, sisäistyksen kanssa ehkä sit vähän enemmän ongelmia. Siis just netistä tilailun lopettaminen. Mutta kun mua pelottaa, että tulee joku a) uusi hieno nukke, joka meneekin multa sit sivu suun b) jossain on joku älyttömän hyvä tarjous jostain nukesta, jota mä en vielä tiedä haluavani...ihan pöljä!

moi nyt!

xoxo,







2 kommenttia:

 1. Hienoa, tästä se lähtee! Päivää piristi näin iltapäivällä postiluukkuun kolahtanut Pinkkiksen kirjekuori. Erikseen vielä toinen kiitos ja rutistus ihanasta kaupanpäällisestä, kampaajan tyttö kun olen. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa! Seolit siis sinä! Kiitos tilauksestasi! Kiva, että osui bonuskin kohdalleen :D

   xoxo,

   Raisa

   Poista