tiistai 22. tammikuuta 2013

Virkkauksella kohti koulumenestystä

Kuten taisin aiemmin jo mainita, sain kaverilta vinkin virkkaukseen tms. aktiviteettiin tunnilla jotta keskittyminen vähän paranisi.

Wohoo!! Näin unta, että olis tullut kaksi pakettia (joista toinen todella huonosti paketoitu nukke), todellisuudessa tulikin kolme!!! Ja ne on tossa vieressä nyt ihan tuoreeltaan, ja vielä avaamattomina! Koska halusin heti jakaa riemuni teille :)

Eka paketti sisälsi kaksi leimasinta! Pinkkis ja Pinkkis -pupu! Madeby:ssä taas uusi tilaus, joten Hyvinkäälle lähtee enimmäinen uusilla leimasimilla leimattu paketti!

Seuraava paketti!! Sisälsi ne huikeet *mikskä niitä nyt sanotaan?* "lasi"kuvut (nämä siis akryyliä), joiden sisään voi laittaa itse jotain. Aivan mahdottoman hienoja!! Supermakeita!! Aion laittaa niitä myyntiin sellaisenaan ja lisäksi tehdä itse jotain pienoismaailmoita tms. niiden sisään.

Ja kolmas paketti! Oooo! Jättipläjäys korutarvikkeita, siis ei niitä tylsiä koukkuja ja muita, vaan niitä muoviosia! Oi tätä onnen päivää!! Kaikki niin hienoja! Kohta tulossa aivan mahtavia juttuja!

Ja sitten taas rauhoitutaan vähäsen ja jatketaan siitä mihin jäin ennen kuin paketit saapuivat. (mutta missä on mun nukke? :(

Virkkaamiseen. Mulla oli virkkuukoukku ja jotain lankaa mukana eilen koulussa ja niin mä sitten opettajan puhuessa vääntelin jos jonkinmoista möykkä siitä langasta sen koukun avulla, ja ainakin pysyin huomattavati paremmin hereillä. Enkä lähtenyt ajatuksissani kovin kauas vaeltelemaan, eli uskaltaisin väittää että se tehoaa. Ei se musta super tarkkaavaista ja sellaista oppia imevää sientä tehnyt, mutta iso parannus entiseen kuitenkin. Ja mä ehkä vähän kehityin siinä virkkaamisessakin. Ainakin keksin kaikkia kummallisia kuvioita sillä :)

Lisäksi olen jatkanut kemian opiskelua. Aika multa kyllä loppuu aika pahasti kesken, kun en lukemisessa millään tunnu kykenevän keskittymään ja joudun samaa kohtaa lukemaan uudestaan ja uudestaan. Aikas kamalaa. Olen sitten yrittänyt kirjoittaa niitä asioita vihkooni. Plääh. Yritin tehdä kappaaleen lopussa olevia tehtäviä - hitto miten vaikeita! Osan niistä sain kyllä ratkottua, muta osa oli sellaisia, etten edes tajunnut mitä kysytään. Tai siis et millanen sen vastauksen pitäis olla. Vaikeeta. Mutta ei auta vinkua, koe on tulossa ja ne asiat pitäis vaan opetella. (mutta kun ei huvita!)

Eipä kait sitten muuta, nyt pitäis taas jatkaa opiskelua. 

xoxo,
 


10 kommenttia:

 1. Moikka ja hyvää tiistaita! :) Jäi mieleen pyörimään Puputytön juhlakirjan arvostelusta, että paljonko siinä on ns. kotiruokareseptejä vai onko kirja enemmänkin leivontapainotteinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkaloikka Maya! Kiitos samoin, hyvää tiistaita myös sinulle! Juhlakirjassa on enemmän kotiruokareseptejä kuin leivontajuttuja, joita kyllä niitäkin on ihan kiitettävästi. Väittäisin tämä kirjan olevan älyttömän monipuolinen :) Kirja, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa :D Reseptien määräkin on aikas huikea, vaikken kyllä yhtään muistakaan että montako niitä on, yli tuplasti kuitenkin leivontakirjaan verrattuna.

   xoxo,

   Raisa

   Poista
 2. Kiitti paljon! :) Huikeelta kuulostaa, Puputytön leivontaohjeiden vastapainoksi kun kiinnostaa myöskin eettiset ja eläinystävälliset kotiruokavinkit, joista tulee olemaan hyötyä omilleen muuton yhteydessä. Taidankin ratsata lähipäivinä kirjakauppojen hyllyt jospa saisin oman juhlakirjan kotiutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Joo, tämä olis tosi hyvä kirja just tohon elämän vaiheeseen, monipuolisuutensa ansiosta. Ja jos jonkun reseptin kanssa tulee ongelmia tiedät keneen ottaa yhteyttä :D

   xoxo,

   Raisa

   Poista
 3. Katoin tuon ylemmän kommentin ja tuli mieleen että just tänään oli koulukavereiden kanssa puhetta yksistä tupareista, jonne mut on kutsuttu, ja ne olivat mua ajatelleet ruokatarjonnan suhteen ja olivat suunnitelleet leipovansa jotain vegaanista, nam! Mun pitääkin lainata niille Puputyttö ja Vohvelisankari ihan vaan kokeeksi, että saavat vähän ideoita. ;>

  Mun pitää vissiin kanssa kokeilla tuota ketjun virkkaamista. En osaa virkata sitte yhtään, neulominen onnistuis, mut ku teen sitä muutenkin niin paljon ni keskittyisin sit vaan pelkästään siihen. Jotkut luennoitsijat meillä etenee niin hirveellä vauhdilla ettei aina ehdi kirjoittaa mitään ylöskään, mut jos ois käsillä jotain simppeliä tekemistä niin vois tulla kuunneltuakin ihan eri tavalla.

  Voi rähmä, mää en saanu Pinkkis-leimalla varustettua kuorta sit vielä! No, mun pitää tilata jotain lisää sitte! ;>

  (Äh, oon jo kaks kertaa laittanu ton sanatunnisteen väärin! No, ehkä kolmas kerta toden sanoo ja tääkin vempele uskoo että oon ihminen enkä robotti.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On yllättävän vaikeaa todistaa ettei olekaan robotti!

   Joo, suosittelen kokeilemaan virkkaamista pitämään ajatukset opetuksessa. Se, joka mulle tosta kertoi, kertoi myös että oma isänsä teki aikoinaan tähtiä vihkoihin, ihan samasta syystä. Mä olen kans aika paljon piirrellyt päättömiä vihkon reunoihin, mutta eilen totesin että virkkaus toimii paremmin, ainakin mulle, sillä piirustukseni vei niin mukanaan, että en lainkaan ennättänyt seuraamaan tuntia. Mutta hienon puumajan sain kyllä suunniteltua...

   Joo, lisää vaan tilauksia tulemaan niin pääset osalliseksi Pinkkiksen ihanista leimoista ;) Ne on kyllä oikeesti tosi ihanat!

   xoxo,

   Raisa

   Poista
 4. Haa, mainiota, että käsillä tkeemisestä on apua! :) Voiskohan muuten Chrisiä käyttää jotenkin apuna? Jos vaikka se ottaisi haltuunsa sun paketit ja saisit avata ne vasta, kun olet lukenut kaksi tuntia kemiaa?

  Mirri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh! Kaksi tuntia kemiaa!! Johan siinä pää räjähtäis! Ja enää ei pitäis pakettejakaan olla tulossa siihen tahtiin kuin aiemmin, eli ei sitäkään oikein vois käyttää. Ja vielä, et jos olis paketteja odottamassa en pystyis keskittymään sitäkään vähää mitä nyt. Ei auta muu kuin väkisin vaan yrittää pakertaa. Ehkä tää nyt vähän helpottaa kun hyppäsin yhden tehätvän yli ja siirryin kokonaan uuteen kappaleeseen, ja siinä on ekso- ja endotermisiä reaktioita ja siitä kuinka niitä lasketaan. Se ehkä vähän kiinnostais. Huomasin muuten eilen illalla (ja vielä väsyneenä) hassun jutun. Luin bilsasta kulutuksesta ja jätteistä, eikä mulla ollut pienentäkään vaikeutta pysyä kärryillä. En muistaakseni kertaakaan joutunut menemään taaksepäin, sillä kaikki sanat oli merkityksekkäitä ja kaikki teki järkeä (apua, ei tota kyllä noin sanota. Kaikessa oli järkeä?). Ja eilen taas vain vahvistu se, että se virkkaaminen auttaa. Virkkasin koko eilisen koulupäivän ja pysyin niin paljon paremmin mukana tunninkulussa :) ISO kiitos tästä vinkistä!!!

   xoxo,

   Raisa

   Poista
 5. Voi, mahtavaa, että se on noin tehokasta! :) Mullakin se on kyllä ihan välttämätöntä. AMK:ssa oli yks julma ope, joka halusi, että häntä _kunnioitetaan eikä siki hänen tunneillaan neulota. Sen tunnit oli ihan tuskaa.

  Mirri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin vähän huolestuttaa mitä opettajat (vaikka toistaiseksi vain yhden tietyn open tunnilla olen virkannut) ajattelee mun muista puuhista tunnin aikana. Halauaisin kertoa kaikille, että teen tämän ihan vaan oppiakseni paremmin ja pysyäkseni hereillä, mikä tässä tapauksessa siis tietenkin sama asia. Tai siis en voi oikein oppia, jos taistelen nukahtamista vastaan. Virkatessa pysyn paljon virkeämpänäkin, ja vaikka välillä huomio vähän herpaantuis ja keskittyisin liiaksi jonkun solmuin selvittämiseen, on silti kuunneltujen asioiden saldo 80% prosenttisesti parempi kuin ilman virkkausta. Ehkä mun pitäis kertoa opolle tästä, että se vois kertoa siitä eteenpäin samanlaisille ihmisille, joilla huomio herpaantuu helposti. Ja kohta kaikki oppilaat virkkais :)

   xoxo,

   Raisa

   Poista