sunnuntai 5. toukokuuta 2013

ARVONTA!!

Menetin yhden lukijan! Ihan kamalaa! Mitä pahaa minä tein? Mitä hyvää jätin tekemättä? Kuka sinä olit? Miksi poistuit? Byäääääh!

Joop. Tästä suivaantuneena ajattelin kalastella uusia rekisteröityneitä lukijoita arvonnan avulla! Wohoo!! Kaikkien arvontaan osallistuneiden rekisteröityneiden lukijoiden kesken arvotaan mitäpä muutakaan kuin uusin kirjani! Aikaa vaikka 10 päivää, eli 15.5 on viimeinen päivä osallistua ja kaikki kommentteja jättäneet rekisteröityneet lukijat ovat arvonnassa mukan :) Ja koska mun blogger-taidot on olemattomat, en osaa tehdä erillistä *jotain* tälle arvonnalle, täytyy tehdä se tälleen yksinkertaisesti, eli tästä postauksesta lähtien kaikki kommentit, joita jätätte ovat mukana arvonnassa, aina siihen 15. päivään asti. 16. päivä suoritetaan sitten itse arvonta.

Ensimmäinen löytämäni arvostelu kirjasta. Myännettäköön, että tunnen Lotan ja Lotta tuntee minut. Mutta uskon siltikin, että Lotan arvostelu oli vilpitön. :)

 "Kasvisseikkailu poikkeaa ulkoasultaan ja idealtaan aika paljon aiemmista Puputytön herkkukirjoista. Kasvisseikkailussa tarjoillaan terveellistä, ravitsevaa ja maittavaa kasvisruokaa koko perheelle - muutama mukaan päässyt herkkukin on siitä terveellisemmästä päästä. Kasvisseikkailu onkin mitä mainioin lisä erityisesti lapsiperheitten keittokirjahyllyyn. Voi olla, että kirjan sivuilla seikkailevat piirretyt eläinhahmot ja humoristiset varoitukset jakavat lukijoiden mielipiteitä, mutta minusta ne ovat hauskoja - veikeitä mutta eivät veikisteleviä. Milja Laineen muutenkin onnistunut raikas kuvitus on pehmein, kirkkain värein toteutettu. Sympaattinen tyyli muistuttaa etäisesti Kristiina Louhen kuvituksia mutta ilman tylsää Tomppaa.Reseptit ovat monipuolisia ja ajatuksella tehtyjä. Iso kiitos siitä, ettei niissä ole kikkailtu mahdollisimman oudoilla aineksilla mutta ei myöskään aliarvioitu lukijan kokeilunhalua. Ohjeista löytyy niin muhevaa linssimusennosta kuin yakisobaa, joka on siis yhtä kuin erittäin kokeilemisen arvoisen oloinen japanilainen kaali-spagettipaistos. Reseptien lapsiystävällisiksi muokatut nimet ovat jälleen oivaltavia, vai mitä sanotte Papan kanuunasta (baba ganoush) tai Kasvimaan mussukasta, joka on tietenkin moussakaa? Nimihassuttelusta huolimatta kaikki reseptit löytyvät hakemistosta fiksusti myös pääaineksensa mukaan, kanuunat ja mussukat siis myös munakoison alta.


Jättiplussa myös siitä, ettei kirjasta löydy pakollista "miksi ei tehotuotannolle" osuutta sen enempää kuin listaa korvaavista aineksista tai ravitsemusoppipakettiakaan. Aika usein vegaanikeittokirjojen kompastuskivenä nimittäin on se, että valtavan eläinoikeus/ravitsemustiede-osion läpi kahlattuaan lukijalle jää käsitys vain siitä mistä kaikesta vegaani kieltäytyy ja mitkä ovat mahdolliset uhkaavat puutostaudit. Tällaisista kirjoista jää silloin ikävästi sellainen fiilis, että infopakettia seuraavat reseptit ovat ihan hyviä kunhan vain muistaa ottaa huomioon, mitä kaikkea on jouduttu jättämään pois ja miten vaikea on ylipäätään pysyä hengissä moisella ruokavaliolla.

Minä puolestani olen kyllästynyt käsittelemään ruokavaliotani ja elämäntapaani negaation kautta, enkä usko että se tekee hyvää koko aatteelle noin laajemmassakaan mittakaavassa. Faktahan kuitenkin on se, että vegaanillakin voi olla hauskaa, hyvää ja nättiä niin suussa kuin ylläkin. Eikä sen pitäisi olla mikään ongelma niin kenellekään. Ja juuri tämän vuoksi me tarvitsemme lisää Puputytön tuotoksia!"


Kiitos Lotalle kauniista sanoista!


Niin, tät olisi sitten enemmänkin luvassa onnekkaalle ja aktiiviselle kommenttien jättäjälle, sillä mitä enemmän kommentoit sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa kirja omaksesi!


Ja vaikka oman kirjan ennättäisit ostamaan/saamaan ennen arvontaa, kannattaa siltikin osallistua - ainahan tämän sen voi antaa sitten eteenpäin lahjaksi!


18 kommenttia:

 1. Ajatuksissa on ollut kirja hankkia heti nyt, kun on ilmestynyt, mutta jospa katsoisi ensin suosiiko arpaonni.:) Et uskokaan miten fiiliksissä olen ollut tästä jo pitkään, sillä kasvissyöjäksi olen onneton kasvisten syöjä, niin tulee enempi kuin tarpeeseen ja aiempien kirjojen perusteella sinuun voi kyllä luottaa täysin reseptien suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti kannattaa hankkia omaksi! Siinä on paljon just sellasia "helppoja" ruokia, siis sellaisia jotka saa kasvikset maistumaan, jopa lapsille!

   Onnea arvontaan!!

   xoxo,
   Raisa

   Poista
 2. JUURI luin tuon arvostelun ja ajattelin että hittolainen, munhan on saatava tuo kirja omaksi ehdottomasti! Ihan vain reseptien takia. Ja onhan ne kuvatkin nyt ihan hävyttömän suloisia. Ei meillä mitään lapsia tässä taloudessa ole, minun itseni takia tuon tahtoisin kovasti, koska haluan päästä lukemaan kaiken mitä sivuille on painettu! Joten. Olen ehdottomasti mukana arvonnassa!

  Itse aina hätäännyn kun huomaan kadottaneeni lukijan. :I Mietin että KUKAHAN SE OLI ja miksi se lähti, mutta toisaalta taas, väliäkö sillä. Ja ainahan niitä tulee varmasti lisää niitä lukijoita! (Mistä tulikin mieleeni, että mainostanpa hieman tätä blogimerkintääsi Facebookissa, jospa vaikka kaverisivultani joku innostuisi lueskelemaan, hehee.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Kiitos mainostamisesta!
   Mulla on tosi hankalaa ottaa vastaan mitään negatiivista, ja just sitähän menetetty lukija on. Tai siis mahdollisesti on. Joku, joka on kyllästynyt sun juttuihin. Ja todennäköisesti vielä niin, että se on jo jonkin aikaa miettinyt, että karmeeta kuraa ja haluaa sitten poistumisellaan osoittaa, kuinka vähän susta tykkää! Suoraan sydämeen! Auts!

   xoxo,
   Raisa

   Poista
 3. Onpa hauskan nakoinen kirja, saisipa avocadokitaroita ihan oikeassakin koossa. Ma en osallistu tuohon arvontaan kun postikulut ulkomaille olisivat kohtuuttomat, mutta halusin vaan kertoa, etta sulla on kiva blogi taalla meneillaan ja liityin ilman arvontalahjontaakin lukijaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Hanna! Tervetuloa! Ja kiitos kehuista!

   Ihan oikea avocadokitara vois kyllä olla melkoinen näky!

   xoxo,
   Raisa

   Poista
 4. Jee, ihana arvonta! Mulla ei oo ollu oikein rahaa hankkia sun aiempia kirjoja, nii oon vaan siskolta varastellu niistä reseptejä. Kasvisseikkailu vaikuttaa tosi houkuttelevalta. Harmi, että sulta on lähteny yks lukija, ehkä se vielä korvaantuu jollain toisella :)

  hennakaisa.kinnunen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onni suosii, ettei sisko hermostu! Ja olishan se aika saada oma "puputyttö" hyllyyn, vaikkei tää kyllä ihan samanlainen olekaan kuin kaksi ekaa kirjaa :)

   xoxo,
   Raisa

   Poista
 5. Ah mie niin fanitan nuita kuvia <3 Kirja ois tarkoitus hankkia i alla fall, kun tää keittiötumpelo on taas muuttamassa omaan kotiin ja ois ehkä hyvä osata keittää muutakin kuin nuudeleita ja tomaattimurskaa soijarouheella... Mutta katsellaan nyt sit suosiiko arpaonni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Milja Laineen käsialaa, kannattaa googlettaa, ehkä löydät muitakin hänen töitään :)

   Kasvisseikkailu olis kyllä hyvä apu tuohon ongelmaan! Siellä on paljon simppeleitä, mutta siltikin herkullisia ja ravitsevia ohjeita :D

   Onnea uuteen kotiin!!

   xoxo,
   Raisa

   Poista
 6. Luultavasti se vaan poisti blogger-tilin, ehkä sillä oli 2 ja se päätti käyttää vaan yhtä.. Niijjoo ja tahon olla arvonnassa mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin varmaan...oikeesti se kuitenkin vihaa mua!! ;)

   Onnea arvontaan!!

   xoxo,
   Raisa

   Poista
 7. Hiphei, en voi vastustaa arvontoja, niin piti ihan vartavasten rekisteröityä, vaikka en ymmärrä blogeista hölkäsen pöläystä. Mutta tekemällä oppii. Olen suuresti nauttinut Puputytön aiemmista tuotoksista, vaikka reseptien kokeilu on jäänyt turhan vähälle. Kirjoista huokuva huolettomuus ja elämänilo ravitsevat sielua sen sijaan että murehtisi itsensä sairaaksi syyllisyydestä pohtiessaan ympäristön ja eläinten oikeuksien tilaa. Minuun puree porkkana paremmin kuin keppi ja Puputytön kirjoissa sitä porkkanaa taatusti riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Oli oikein ihana kuulla kommenttisi aiemmista tuotoksistani! Olet juuri siellä asian ytimessä! Nimittäin juuro tuon halusinkin tuoda kirjoillani esiin, eli siis sen että vaikka useimmat kasvissyöjät ovat kasvissyöjiä todella kauheista syistä on itse kasvissyönti aivan mahtavan hauskaa. Ja vaikka maailma potkis julmuudellaan päähän, niin ei muuta kuin vielä herkullisempia ruokia kehiin! Ja vielä sekin, että ihan kaikki kasvissyöjät eivät ole pelottavia. Mielestäni sekin on tärkeä tuoda esiin.

   Onnea arvontaan!!

   xoxo,
   Raisa

   Poista