maanantai 8. heinäkuuta 2013

Ala-arvoinen levyarvostelu, ylimalkainen levunkansiarvostelu ja "log lady"

Moikkarallaa!

Tilaamani vartalo toinen vas. Normi Blythe vartalo oik. reunassa. (kuva pöllitty)
Se on se hullu täällä taas hei! Aamuisin en millään voi käsittää iltaista itseäni. Aamulla pysyn hyvin rajojen sisällä, tiukassa paketissa. Ja sit iltaa kohden alkaa rakoilemaan niin, että illalla ennen nukkumaan menoa tuskassa etsin Etsystä tai Ebaysta jotain, mitä ilman en voi olla. Eilen illalla se oli washi teippi, tai siis iso lajitelma jo kotona olevan ison lajitelman lisäksi. Sitä ennen muunneltava ja lattarintainen vartalo "nuorimmalle" nukelleni (Nanalle) ja uusia vaatteita. Uusia siksi, kun en vanhojakaan jaksa vaihdella taikka kuvata.

Tässä muuten blythe (kesk.) vrt. Barbie. (kuva pöllitty netistä)
Oi joi. Se vartalo on kyllä oikeesti hyvä juttu, uskon että se olis se kipinä joka sais mut oikeasti jotain tyttöjen kanssa puuhastamaankin. On niin harmillista, että nukketalo on olevinaan valmis. Siellä on ehkä yks huone, jossa olis vielä jotain tehtävissä, mutta muuten se on mun mielestä niin hyvä kuin siitä voi saada. Ihan kamalaa tollanen. Ei asioita oikeasti kuuluis saada valmiiksi.

Perjantaina lapset tuli pappaloimasta kotiin ja lauantaina veinkin ne jo sitten heti mummolaan! Ja huomenna ne lähtee isälleen. Melkoista matkustamista. Mutta perjantaina käytiin Pimpulan kanssa Jumbossa ostamassa siisti vaate, kun pappalta oli rahaa saatu. Löydettiin mekko. Ja mä löysin mekon häitä varten. Kerroinko jo tästä? jouduin kysymään myyjältä, että onko sovelias häihin, kun löysin sen ihan väärältä osastolta ja mulla on niin älytön maku, mitä tollasiin asioihin tulee. Kysyin melkein sanatarkkaan näin: Olisko tää sopiva asu hääjuhlaan, joka pidetään illalla ravintolassa, musta ei kyllä kovin ihmeitä odoteta? Ja myyjän mielestä oli ihan sopiva :) Kotona vielä keikistelin korkokenkien kanssa ja olisin laittanut verkkosukkiksetkin, mutta kun on tosi terävät varpaankynnet, tai osa reunoista niin en uskaltanut. Mut hyvä siitä tulee. Mulla on yksi asuun sopiva helminauhakin, vaikkei helmet ole vegaanisia enkä tykkää niitä käyttää, vaikka se onkin lahja ja vanhempi kuin osa mun lukijoista :) Mutta se on hahahhhhaaa pantattuna tällä hetkellä. No, ehkä onnistun hakemaan sen takasin sitä ennen :) Hiukset ja meikkikin pitäis olla tuloillaan ihan pron toimesta.

Lauantaina vein ne muksut jäkeen ja hain samalla 25 kg mansikoita. Edellisenä iltana oltiin perattu Prismasta ostetut huonokuntoiset mansikat, 10 kg ja pakastettukin. Lauantai meni mansikoita perattaessa ja pakastettaessa. Yhden satsin keitin hilloakin. Musta olis ihanaa tehdä enemmänkin, tai niinko useammin, mutta mä en vaan jaksa sitä purkkien desinfiointiruljanssia. Tai siis sitä uunittamista. Nehän pitäis myös liottaa vuorokausi ennemmin, mut emmä sitä ole sit enää tänä vuonna tehnyt. Mistä mä voisin vuorokautta aiemmin tietää mitä tulen seuraavana päivänä tekemään? Joka tapauksessa sain jonkusen purkin uunitettua ja niihin hillot sisään. Nyt ne on kellarissa. Ja kellarissa on myös eilen keittämäni tomaattikastike. Tomaateista olin yli puolet pilkkonut ja laittanut valumaan jo edellisenä iltana. Viime vuonna keksin sen, että kun niitä valuttaa etukäteen niin ei ihan niin kauaa tarvii keittää ylim. netsettä pois. Ja sitä paitsi silleen saa sen mehun juodakseen. En nyt tiedä onko se ihan älyttömän hyvää, mut erikoista ainakin. Tomaattikastiketta täytyy kyllä keittää lisää, Jäkessä on tomaatit 1€/kg. Ja meillä menee talvella ja siis ympäri vuoden kuitenkin aika paljon sitä kastiketta. On aika luksusta, että se on itse tehtyä, ja vielä kotimaisista tomaateista. Tietenkin herää kysymys, että mitä jää viljelijälle jos torilla on noin alhainen hinta. Mut eipä taida suomessa olla kovin sorsitut viljelijät, vai mitä mieltä?

Jäkessä ollessani hain myös yhden ponin, jonka ostosta olin sopinut kaverin kanssa jo jonkin aikaa sitten. Mulla on muutamia meriponeja (pienenä mulla oli kaksi isoa, enkä muista montako pientä), mutta ei yhtä ainuttakaan simpukkatelinettä! No, nyt sain telineen, ja poninkin! Aikas ihanaa!

Sunnuntaina vielä vikat mansikat pakkaseen ja tosiaan se kastikkeen keitto. Pyöräiltiin myös Hietsuun, kirppikselle. Oli kiva pyöräily, mut Hietsusta tullut aika paska. Ihan hirveesti sellasia, jotka ei ole niinkään hankkiutumassa eroon (muiden) tavaroista, vaan tekemässä niillä rahaa. Kaikki on "vintagee" tai 50-luvulta tai jotain keräilykamaa. C'mon! Kirput kehiin! Löysin kuitenkin yhdne ihan hauskan pöytäkoristelineen (?), jonka ostin urheilullisille tytöilleni :) ja sit löysin yhdeltä pöydältä kaksi tamagotchia! Euron kappale! Ostin molemmat! Ja nyt niitä on siis kolme! Yhden annoin P:lle, mut en tiedä kuinka kauan se sitä jaksaa. Nytkin se on tossa mun vieressä hoidettavana ja tyttö itse lähti kaverilleen. Olen ties kuinka monta kertaa joutunut jo siivoamaan kakat ja ruokkimaan ja lääkettämään. Plääh. Niin, nyt päästään ekaa kertaa kiinni toho otsikkoon. Log ladyyn nimittäin. Jotkut teistä saattaa muistaa maailman parhaan tv sarjan, Twin Peaksin. Siinähän oli siis se log lady, jolla oli aina se puukalikka mukanaan. Musta tulee sellanen, mut vaan tama lady, kun mulla roikkuu kasa tamoja kaulasta ja mä aina vaan niiden kanssa väkerrän ;) Ei oikeesti, mut koittakaa silti kestää niitä, jos joskus ollaan livenä yhdessä :)

Joo, ja sit levyarvosteluun. Tää on ihan huono, kun olen kuunnellut levyn vaan kerran, mut koittakaa tämäkin kestää. Adelen 21. Alku tosi lupaava, tykkäsin kahdesta ekasta biisistä tosi paljon, mut sit alkokin jo kuulostaa, ettei siinä enempää ollutkaan biisejä. Sitä samaa vaan jäätiin junnaamaan. Miks tollasilla tosi lahjakkailla usein käy noin, et se niiden taito on vaan sit siinä yhdessä jutussa ja sit sitä tungetaan joka paikkaan. Mut ehkä mä kuuntelen sen levyn vielä uudelleen. Ja kerron sit lisää.

Ja tänään tuli No Doubtin uusin levy. En musita nimee ja itse levykin on eteisen pöydällä, valmiina menemään Tehtaalle, tosi toimiin. Joten arvostelu ainoastaan levyn kannesta. (voi mikä idiootti! ;) Kyllä se Gwn on niin nätti! Ja solakka. Jotenkin harmitti, että se on ihan samalla lailla kuin kaikki muutkin "tähtöset" joutunut laihduttamaan sellaseksi tikuksi, kun sillon alkuaikoin oli kuitenkin ihan normaalivartaloinen ja se oli jotenkin tosi mukavaa, että sillä oli maha ja ihan kelpo vartalo silti. Mut ei enää. Nyt kun se on megatähti niin onhan sillä sitten oltava myös megatähden vartalo. Lapsista ja iästä huolimatta. Siinä kannessa ja kansivihossa oli tasapuolisesti kaikki bändin jäsenet edustettuna. Mikä kiva, mut Gwnhän se ehdoton tähti on. Et olis siitä saanut olla enemmänkin kuvia.

Mut hei! Nyt mä meen kuuntelee sitä levyä. Voi pojat! Syötiin eilen ihan älyttömän hyvää suklaata. Jotain meksikolaista ja tosi sellasta "pienissä erissä tehtyä". Siinä oli sokeri osittain kiteinä vielä sen suklaan seassa. Niin hyvää! Eilen käytiin myös ekaa kertaa Ravintola Soi Soissa, Kalliossa. Nams! Vaikkakin sisustus just sellasta vegemesta tyyliä ja (samanaikaisista festareista johtuen?) muutenkin vegemesta linja sen suhteen, et mitään ei sit oikein ollutkaan ja just se on loppu ja yks ihminen vaan töissä. Mut se ehkä siis vaan nyt sattu osumaan tälle päivälle. Eikä ole se normi käytäntö, niinko Vegemestassa aikoinaan. Oltiin ekat asiakkaat ja saatiin vikat perunat...Mut ruoka oli hyvää.

Ihmeellinen asia vielä mun tyttärestä. Se olis kans halunnut hienomman Tamgotchin kuin sen kuppasen, jonka sit sille annoin. Etsittiin niitä sit netistä ja löydettiin yks jollain kuudella eurolla tms. Postikulujen kanssa olis ollut n. 12 euroo. Kysyin sit vielä, et haluaako se oikeesti maksaa siitä sen verran, et aika kallis on. Ja se ei sit halunnut. Jos se olisin ollut minä olisin ihan sokeana sille hinnalle tilannut sen kummempia miettimättä. Olen niin ylpeä lapsosestani, joka ihan oikeasti on monesti fiksumpi kuin äitinsä.



xoxo,
 Raisa






2 kommenttia:

  1. Ei hitto! Lisää Tamagotcheja! Ja mulla ei oo vielä yhtäkään, pöh! Ei oo tullut vastaan kirpparilla vieläkään, mut ehkäpä niitä jossain vaiheessa löytyy. Ainakin yksi!

    Haha, log lady, tamagotchi lady... Mä näen itseni lady-ikäisenä kirjakasojeni keskellä, mikä ei välttämättä ole ihan huonokaan ajatus. x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan se vähän epäreilua! Ja ihan oikeesti kyllä vähän liikaakin. No, onneks ne voi kaikki hoitaa samalla kertaa, enkä missään nimessä jaksa kaikkia hoitaa samalla innolla, kuin hoidin ensimmäistä silloin alussa.

      Ja onhan sulla niiden kirjojen lisäksi kissat, joihin leidiytyä ;)

      xoxo,
      Raisa

      Poista