maanantai 22. heinäkuuta 2013

Terveisiä metsän keskeltä!

Johtuen jonkinasteisesta vastenmielisyydestä tätä kirjoittelua kohtaan kirjaan tähän nyt lyhyesti ja ytimekkäästi näitä asioita.

Torstaina olin kaverin ja Pollyn kanssa ensiksi Japanilaisten kirjojen näyttelyssä. https://www.facebook.com/events/541733432539979/ Vielä kaksi päivää aikaa käydä katsomassa jotain todella erilaista. Valitettavasti suosikkikirjaseni oli loppuunmyyty, joten en ostanut sitten mitään. En tiedä olisinko ostanut sitä, jos se olisi ollut paikalla, mutta nyt on helppo sanoa...

Sieltä mentiin Huuto -galleriaan, jossa oli Tamperelaisen taiteilijan teoksia. Ystäväni, joka varmasti ymmärtää paremmin näitä hommeleita (on itsekin vähän niinko sillä alalla), sanoi että oli hieno näyttely, joten sanotaan sitten näin. Itse en pitänyt, vaikka oli tosi vaaleanpunainen.

Ja sieltä sitten syömään, Kotoon. Kun oli kerta jo vähän japanilaistunnelmat muutenkin. Alkuun edamame ja pääruoaksi sushia. (avocado, kurkku, inari).

Ja sieltä sitten vielä kaverin kotiin, vään nukeilla leikkimään ja sitten hakemaan yksi nukke uuteen kotiin, eli siis meille! Disco Boogie. Ensimmäinen EBL:läni. En ole yhtään tykännyt ebl:listä, mutta kyllähän jokaisella täytyy yksi olla ja sitten kävi vielä niin, että juuri tämä kyseinen nukke olikin aikas soma ja kun se on viellä Disco Boogie ja sillä on voimakkaan siniset silmämeikit niin siitähän tulikin sitten sellainen reivien kuningatar ja ** viihdekäyttäjä.

Sitten hain lapset isältään ja mentiin yhdessä kotiin.

Perjantaina olin melkein koko päivän toisella kaverilla skräppäämässä. Oli todella kivaa! Sain taas viimevuotisia sivuja tehtyä ja se on niin hienoa! Ja sain itseasiassa aukeaman vuodelta 2011 tehtyä!

Lauantaista en oikein muista, ainakin nukuin parin tunnin päiväunet, joka aina on niin ärsyttävää. Tulen niistä jotenkin tosi kärttyisäksi ja jotain. Muutenkin nukkunut taas paljon enemmän ja silti olen väsynyt ja kärttyisä.

Eilen poljin Ikeaan, tunsin itseni todella hyväksi ihmiseksi polkiessani kehä 3:n varrella, kun kaikki muut huristeli ohi autoilla ja minun hiilidioksidipäästöni olivat 0kg! Ja sitten menin Ikeaan ja ne päästöt kasvoivat :/
Ostin kaksi settiä niiden uusia nukkekodin kalusteita! Sannan blogissa niistä ekan kerran kuulin, ja sitten näinkin Flickerissä jollain oli nukeillaan ne ja lopulta uskoin, että ne ihan oikeasti on tehty isommille nukeille, eivätkä siis ole perinteistä nukkekotikokoluokkaa, vaan 1:6! Iso JEE!! Osan niistä laitoinkin sitten nukketaloon, mutta ihan kaikelle ei ole vielä löytynyt paikkaa. Ehkä säästän ainakin osan tulevaan  taloon.

Sen jälkeen aloin tekemään ruokaa piknikkiä varten. Tein kylmää nuudelia maustekastikkeella, todella maukasta tofua, lisäksi oli eilistä mansikka-raparperipiirakkaa, porkkanoita, sipsejä jenkeistä (sweet chili, joissa oli sokeria ihan näkyvinä kiteinä, eikä ainakaan mun mielestä yhtään suolaa, ja ihan liikaa chiliä. No, säästypähän nekin kalorit!) ja wasabiherneitä, joista en niistäkään tykännyt.


Sitten lähdettiin Nuuksioon. Ja matkalla alkoi satamaan...No, onneksi perille päästyämme ei enää satanut. Ja sadekuuro oli huuhtonut mennessään suurimman osan patikoijista, joten saatiin koko metsä melkein pelkästään meille :) Koska kello oli jo niin paljon, ja meillä kova nälkä päätettiin syödä heti. Käveltiin siihen infotuvan edessä olevaan saareen ja syötiin siellä. Yritin ottaa jotain nukkekuvia, mut ei siitä mitään tullut kun vene ei pitänytkään vettä vaan alkoi uppoamaan heti. Pöh! Ja muutenkaan ei mun citykissat sopineet niihin maisemiin yhtään, joten samalla kun vietiin eväsromppeet autoon vein myös Lilan ja Venuksenkin veneineen.

Koska minä olin tehnyt ruoan olin sitä mieltä, ettei minun tarvitse taluttaa koiria, joten Pinpula ja C hoiti ne. Kenaita saattoi pitää pitkiä pätkiä vapaana, kun ei se uskalla lähteä minnekään. Pinza hoiti Riston. Ja minä saatoin keskittyä metsästä, sen äänistä ja tuoksuista nauttimiseen. Ja myös sen marja-antimista! Niin mahtavan ihania mustikoita!! Ja Ristokin tykkäs niistä! Hassu venäläinen marjanpoimijamies.

Käveltiin neljän kilsan lenkki ja nautin joka hetkestä. Kotiin mentiin hyvin väsyneinä, erityisesti Kenai,  joka oli niin virtaa piukassa juossut siellä edes takaisin. Nyt se nukkui koko kotimatkan. Kotimatkan, jolloin taivaalle ilmestyi suuren suuri sateenkaari :D

Kotona patistettiin lapset nukkumaan, niin Hapsimakkara oli siis jäänyt kotiin, ja katsottiin itse puolikuolleina Wes Andersonin Bottle Rocket. Oli hauska ja piti meidät hereillä.

Metsässä oli ihanaa!

xoxo,
Venäläisen marjanpoimijamiehen adoptioäippä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti