perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ennakkoluulotautinen

Voi video! Voi levysoitin sentään! Sehän on ihan tärähtänyt! Mutta on sillä sentään päämäärä.

Mutta ei siitä sen enempää!

Joo, otetaan pari askelta taaksepäin ja puhutaan jostain ihan muusta. Mä olen pieneen Hello Kitty muistikirjaani kirjoittanut ennakkoluuloista ja mitä ne nyt on, sellasista etukäteisuskomuksista, että niistä vois postata. Mut emmä tiiä viittinkö. No ehkä sit kuitenkin.

Olin kirjoittanut siitä, kuinka "mustalaiset on kaikki varkaita", "mustilla on isommat vehkeet", "homot on parempia naisia", "espoolaiset on kaikki rikkaita", "suomenruotsalaiset on parempia", "nuoret hulttioita", "venäläiset epärehellisiä ja epäkohteliaita" ja niin edelleen.

Miten herkästi kaikki lokeroidaan, ja miten usein ei tarvita kuin muutama esimerkkitapaus ja se tosiaan leimaa kaikki, jonkun silmin nähtävät ryhmän, edustajat. Sekä hyvässä että pahassa.

Mutta onko niissä mitään perää? Ihan varmasti prosentteina homoissa on enemmän taiteellisia, kauneuden tajua enemmän omaavia henkilöitä kuin heteroissa. Ja ihan varmasti suomenruotsalaisetkin on kaikin tavoin meitä "perusjuntteja" parempia. Asuvatkin hienommin.

Mutta entä sitten noi ikävämmät yleistykset? Onko niissä perää? Mistä ne kumpuaa? Just kaikki vegaanijututkin, siitä kuinka kaikki vegaanit on ituhippejä, ilonpilaajia. Ollaanko me? No kyllä mun mielestä ainakin! Ainakin jotkut, välillä. Mutta että kaikki ja koko ajan?

Mut miksi pitäis kaikkia koko ajan ajatella yksilöinä?

Tiiättekö, minusta ei nyt ole tälläistä ajattelutyötä vaativaat tehtävään. Lähdetään ruokaostoksille, ja minun pitää ostaa huuhteluainetta tyttöjen hiuksiin.

Jost atuli mieleeni, että nukkeihmiset huomio! Jos tarviitte paplareita, niitä permanenttimallisia, niin mä voin jokusen postittaa :) Sain sen verran paljon kun FB:ssä niiden perään huutelin :D Ihania ihmisiä maailma pullollaan!

Kyselin myös Barbien Beauty -koiran kellerävän pennun perään, tuloksetta. Sattuisko kellään olemaan teistä lukijoist asitä? Maksaisin 5-10 euroa, kunnosta riippuen. Harmaa mulla jo on, mutta kultainen puuttuu. Ja se oli niistä just se mulle tärkeämpi :)

Uusi nukkekin tuli eilen. Se oli iloinen asia :) Muista asioista sitten joskus toiste. Nyt täytyy mennä.

xoxo,

Ahcahcum zukin

Tämän kultaista versiota etsiskelen!

6 kommenttia:

 1. Mullakin on taipumus just tohon ennakkoluulotautisuuteen ja sit oon tietoisesti alkanu pyrkiin niistä ikävistä eroon tutustumalla ko. ryhmien edustajiin, jos ei muuten niin blogeja lukemalla.
  Toi "suomenruotasalaiset on parempia" on mun mielestä muuten just sellanen ikävä ennakkoluulo.. :D

  VastaaPoista
 2. On yllättävän vaikea luopua mista ennakoluuloistaan, ja must tuntuu että tässä kans ikä vaikuttaa: mitä vanhemmaksi tulee sitä vakuuttuneempi on niiden omien ennakkoluulojen oikeellisuudesta. Ja niistä ryhmistä näkee just sen mitä ikään kuin haluaakin nähdä.
  Vanhukset on ihan kamalia ;)

  xoxo,
  Raisa

  VastaaPoista
 3. Voin kertoa että kaikki suomenruotsalaiset ei asu hienosti tai harrasta purjehdusta ynnä muuta fiiniä. On myös niitä ihan tavallisia ihmisiä jotka asuu vuokrakaksioissa ja tekee huonopalkkaista duunia. Minä esimerkiksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti suomenruotsalaisistakin suuri osa on ihan "tavallisia", niinko me perusjuntit suomalaisetkin. Ne vaan elää niin sitkeessä noi ennakkoluulot. Ja sellainen, joka vakaasti haluaa uskoa, että kyllä ne suomenruotsalaiset nyt vaan on parempia kieltäytyis näkemästä sinua, ja muita "tavallisia" suomenruotsalaisia ja näkis ainoastaan ne, jotka "asuu hienosti ja harrastaa purjehdusta".

   Ehkä se vaan tekee elämästä helpompaa, kun voi lokeroida asioita. Kun pienet kivet rannalla onkin hiekkaa, eikä yksittäisiä ja erilaisia pienen pieniä kiviä.

   Kiitos kommentistasi!
   xoxo,
   Raisa

   Poista
 4. Juu, itsekin lokeroin vaikka ja mitä. Se varmaan on just sitä, että helpottaa omaa olemista kun ei tarvii aina "törmätä johonkin ihan uuteen". Mutta tosiaan kyllä niitä "bättrefolkeja" on varmaan selkeämmin näkyvillä/esillä kaikista suomenruotsalaisista. Muilla ei taida olla tarvetta tuoda itseään esille samalla tavalla. :D

  Niin, ja kiitos muuten kivasta blogista. :)

  *sama anonyymi kuin aiemmin*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanista kommenteista!! :D

   xoxo,
   Raisa

   Poista