keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kirjoja ja nukkeja

Ei mitään asiaa, mutta tylsän postauksen uhallakin aion kirjoittaa :D

No hitto! Oli mulla asiaa! Olin jo postaamassa tän postauksen, kun muistin. Kirjoista! Sain sen Marilynin elämänkerran luettua, nyt on se kiintiö täynnä. LAoin lukemaan vielä yhtä, mutta tosiaan, on se kiintiö täynnä. Joten katsoin Tikkurilan kirjaston lukudiplomilistasta (lukiolaisten) itselleni kirjoja, joita olen sitten alkanut lukemaan. Yksi näistä oli Blink Blink, n. 170 sivuinen nopeasti luettava teos japanilaisesta pariskunnasta. Luin sen hetkessä ja se oli ihanaa! Kun niissä molemmissa Marilyn. teoksissa tuhraantui viikkoja. Lisäksi luin, mitä siinä nyt luettavaa oli, Outi Pyyn Trashion -kirjan. Se oli oikeasti aika nerokas. Vaikka ennakkosuhtautumiseni saattoi olla hieman negatiivinen. (vika minussa, ei Outissa). En itselleni löytänyt yhtä ainuttakaan ideaa toteutettavaksi, mutta uskon että moni muu kyllä löytää. Ja ne ideat oli hyviä, raikkaita. Vaikkakin liian outoja minun makuuni. Ja siellä oli hyviä vinkkejä muutenkin ekologisempaan vaatehuoltoon. Niin, ja tiedoksi: keskimäärin suomalainen heittää 24 kg vaatetta roskiin, vuodessa. Vai oliko niin, että siinä oli kaikki vaatteet, kierrätykseen menevätkin. Ja suurin osa mikä kierrätykseen päätyy päätyy lopulta roskikseen, kun ne on niin huonoss akunnossa. Erityisesti kengät ja laukut.

Puutarhakirjojakin olen lukenut, mutta niistä ehkä joskus toiste. Omavaraisuus kiinnostaa kovasti jälleen. Ehkä mä nyt olisin hetken aikaa omavarainen ainakin nukkien suhteen ;)

Odotan kuumeisesti postipoikaa tulevaksi! Eilen maksoin tullimaksut (alvin. En tiedä missä menee raja, että pitäis maksaa jotain muutakin kuin vaan alvit. Tietääkö kukaan?) tuurilla ja sitkeydellä ostamastani Penny Precious -nukesta ja kaiken järjen mukaan sen pitäis tänään tulla. Toivottavasti alvien maksu ei tapahtunut liian myöhäiseen ajankohtaan, niin etteä ne rekisteröis sen maskun vasta tämän päivän puolelle ja se sit vaikuttais toimittamiseen jotenkin. Krää! En kestä tätä jännitystä! Ette usko millaisia mahanväänteitä voi yksi nukke aiheuttaa!! Ensin tilaamishetkellä, sitten tulliselvityslapun tullessa ja nyt vielä nukkea odotellessa. Ja oli kyllä tilauspäivää odotellessakin jotain.  Tosiaan, tämä nukke loppuunmyytiin hetkessä, olen paljon lukenut harmistuneista keräilijöistä, jotka jäivät ilman ja nyt ainakin yhdestä ennakkomyyntipaikasta on ilmoitettu, etteivät saaneetkaan niin paljon nukkeja, ja osa tilanneista jäikin nuolemaan näppejään. No, ihan kamalaa, mutta yhden tälläisen tyypin soisin ilman nukkea jäävänkin. Sen verran välillä harmittanut sen postaamat kuvat Flickerissä.

Mutta minun nukkeni on ostattu varmasta paikasta, se on postitettu ja jo Suomessakin. Kunhan vaan saisin sen kotiin.

Mulla on tosi mukava, tasainen kausi meneillään. EI mitään liian vauhdikasta, eikä liian hiljaista. Vaikkakin ehkä välillä tylsistyttää, mutta silloin loikin portaat yläkertaan ja puen ja kuvaan nukkeja, skräppään tai ompelen kuvioita kankaalle :) Eli tylsyys ei ulotu pintaa syvemmälle. Yks asia mua jostain syystä kuitenkin melkoisesti hirvittää: Oliko kesä nyt tässä? Mulla on ihan sellainen olo. Vaikka kuumuus sulattaa mut ihan tyystin ja kärsin tavallaan C:n puolesta, mut silti en tykkää, että koko ajan pitäis olla jo farkut ja pitkähihanen päällä. Heinäkuun puolivälistä alkaen? Ei hyvältä vaikuta. Tykkään, et on satanut, kun luonto tykkää siitä niin kovasti, mutta nyt kun kaikki on saanut vettä vois tulla taas lämpöä ja asiat vois vielä kasvaa. Tietenkin tälläinen keli on vaikka pyöräillessä kiva, mutta taas toisaalta ei uskalla lähteä pitkälle, kun ei tiedä alkaako satamaan vai ei. Tietenkin viksu kattois säätiedotteen, mutta miten kävis jos kaikki ennakois ja olis koko ajan tosi järkeviä?

Tapoin taas yhden Tamagotchin. :( Voi surkeutta. Ja Pinzulan tama kuoli mun käsiin, kirjaimellisesti. Se alko pitämään ääntä, menin katsomaan ja se häily siinä ruudulla. Yritin kovasti painella nappuloita, mutta liian myöhään. Se kuoli. Mut se ei kyllä ollut mun hoidossa.

Kerroin niistä Ikean huonekaluista. Laitoin Ikeallekin palautetta, kiitosta kun ne on niin mainiot. Siis tulispa niihin jatkoa! Nukkekokoisia miniversioita Ikean muistakin huonekaluista. Joku keittiö ja kph olis niin täydelliset. Suosittelen ehdottomasti kaikkia, joilla on kiinnostusta just ton kokoisten nukkien talon suhteen hakemaan oma settinsä. Ne menee hyvin Barbeille, Bratzeille, Blytheille, varmaan Pullipeillekin ja ööh...koko luokka siis 1:6. Käykää hakemassa omanne pois! Vaikka varastoon, tulevaa nukkekotia ajatellen :) Setti makso 12,90. Ja siinä oli sohva, matto, sohvapöytä, muovinen nojatuoli, kirjahylly (setin paras) ja sydän tyyny. Lisäksi siitä paketista sai irrotettua mm. peilinkehyksiä ja kaappikellon. Siis kartonkiset kuviot.

Miehen piti viedä mut tänään ulos, treffeille mut nyt näyttää siltä, ettei kelit oikein suosi meitä. Plääh! Sekin vielä! Niin, siis jos ei se nukke tule tänään. Hitto, voisinkohan soittaa Itellalle ja kysyä pakettini perään? Missä se viipyy?

Ei tästä mitään tule, ravaan ovella aina kun kuulen auton äänen.

Laitoin tästä facebookkiinkin, ja laitan vielä tännekin: Tarvitsen permanenttirullia. Niitä muovipötkylöitä, joissa ei ole piikkejä tai muuta mikä repis hiuksia. kiinnitys tapahtuu kumimaisella suikaleella. Olisko kellään turhina lojumassa? Yhdeltä kirppikseltä olen niitä älynnyt etsiä, tuloksetta. Luulis, että niitä olis kaikkialla. En ole vaan aiemmin osannut hakea.

Mä tulen tästä odottamisesta hulluksi. Pakko mennä tekemään jotain, vaikka tiskaamaan. Kerron sitten kuinka kävi!

xoxo,
 Raisa

Olen keksinyt kaksi työpaikkaa, joissa voisin viihtyä: kirjasto ja posti, siis postinjakaja.
2 kommenttia:

 1. Tuo sun tyttöjen keittiö on kyllä niin niin hieno! Ja hyvin näyttää Ikea-kalusteet istuvan sinunkin nukketaloon :) Pitääpä minunkin laittaa Ikealle kiitosviestiä näistä kalusteista, ja toivotaan tosiaan että sarjaan tulisi lisää huonekaluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna kommentistasi! On aina niin hienoa kun joku tykkää myös näistä nukkejutuista :)
   Joo, just sopivaa kokoluokkaa ovat! Iso kiitos sinulle vinkistä! Olis muuten varmaan jäänyt ostamatta!

   Hyvä jos sinäkin laitat Ikealle viestiä, uskovat sitten, että ihmiset on todella innoissaan juuri näistä isommista kalusteista, ja ehkä tosiaan saatais sitten jatkoa!

   xoxo,
   Raisa

   Poista