keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kenai

IMG_0905

Kenai

Kenaille on nyt eläinlääkäri varattuna. Sain kuulla eläinlääkäristä, joka oli määrännyt rauhottavia kissalle, joten sille me halutaan. Eilen Kenai oli hypännyt Pinjan kirjotuspöydän kautta Pinjan salahuoneeseen, jonka oviaukon esteenä oli semmonen metalliaita tms. päästäkseen jälleen repimään Pinjan ikkunaa. Jotenkin se oli sitte vielä päässyt sieltä poiskin. Lopputulos oli kaatunut kirjoituspöytä, kaikki tavarat hujan hajan lattialla, lisää revitty ikkuna, pieneltä alalta tuhottu lattia (!!) ja Tehtaalla se oli repinyt jotain kassia ja levittänyt sen sisällön ympäriinsä. Enää ei kauheesti naurata.

Se alkaa jo vaikuttamaan kaikkeen, meihin ihmisiinkin. Mun ompeluihin ja muihin yläkerran puuhasteluihin, lasten huoneet alkaa olee tuhotut. Kun mä soitin eläinlääkäriin ja kerroin sille vastaanoton ihmiselle kaikista näistä jutuista, se sano: "ja te haluatte yrittää vielä?" Niinku täh? Sit mulle valkeni, et meillä olis vaihtoehtokin. Ihan kauheeta. Siis älkää pelätkö, ei meillä sellasta vaihtoehtoa ole.

Töistä meni suoraan Tikkurilaan fysioterapiaan. Sain lääkäriltä lähetteen ja työpaikalta maksusitoumuksen (150 €/vuosi - eli aika naurettava). Oli hartiat jumissa ja pää liian edessä ja ristiselkä jäykkä. Mutta mun tatuoinneista tuli sen tyttären lapsuus mieleen :)

Kotona oli Planet Idalta paketti! Tyhmää kertoa tästä, kun ei ole kuvaa, mut ehkä sit huomenna. Olin vienyt Idalle paljon kankaita, joista halusin vaikka mitä! Nyt oli ensimmäinen valmiina. Mun mielestä on 100 x kivempaa ostaa/tilata pieneltä yrittäjältä kuin miltään jättiketjulta. Mä otan illalla sen kuvan, lupaan! Paketissa oli kuitenkin fleece huppari söpöillä korvilla. Tosi lämmin ja ihana ♥

Koirat on tästä lähtien taas alakerrassa. Katotaan sitte uusiks, kun keittiö alkaa saamaan pinnotetta lattiaan. Siis niin, ettei koirat syö remppamiehiä.

Siitä kipsijutusta vielä. Aloin eilen toista niistä maalaamaan, kylläpä se onkin vaikeeta! Mutta hauskaa!

Moi nyt!

♥ Raisa

3 kommenttia:

 1. :( Voi pientä Kenaita! Ja voi teitä!! Toivon tosiaan, että saatte avun, vaikka sitten lääkkeistä.
  Ja sitten, saanko kysyä ehkä tosi tyhmältä kuulostavan kysymyksen ihan syystä, että mä olen utelias, enkä tiedä kauheesti koirien ruokinnastakaan. Syökö teidän koirat lihaa? Pärjääkö koirat yleensäkään kasvisruualla? Mietin vaan, kun sä oot niin tunnollinen vegaani itse, niin miten teillä on koirien ruokinta ratkaistu? Tarkoitus ei ole siis mitenkään kettuilla tyyliin, et "miten sä voit tehdä silleen, jos et kerta tolleen".

  -Miyu

  VastaaPoista
 2. Miyu, joo vähän on hankala, ristiriitainen juttu, mutta me ollaan tämä ratkasitu niin, että koirat syö eläinkaupan peruskuivaruokaa (etittiin merkki, joka ei testaa eläimillä, esim. Eucanuba tekee inhottavuuksia http://www.iamscruelty.com/) pääsääntöisesti, mutta n. 1/3 osa on ekokaupoista saatavaa laadukasta vegaanista koiranruokaa. Koira pystyy elämään vegaanisella ruoalla, kunhan saa tarpeeksi proteiineja. Ami koiranruoka (esim. Ekolosta) on täyspainoinen, mut en siltikään "uskalla" siirtää koiria kokonaan sen varaan. Pyrin suosimaan kala ja lammaspohjasia ruokia, uskon niiden olevan himpun verran eettisempiä. Tiedä häntä...Luita ja muita herkkuja onneks saa aika hyvin vegaanisina. Joskus teen koirankeksejä myös itse :)
  Tänään Kenailla taas ihan täydellinen päivä, se ei ollut tehnyt yhtään mitään...en ymmärrä...
  Kiitos!

  ♥ Raisa

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun jaksoit selventää. Siis mitä ihmettä, koiranruokamerkitkin tekee eläinkokeita? Jarjetöntä O_O!!! Muistan vaan, kun lehdessä oisko viime vuonna oli juttua, että jostain oli tehty eläinsuojeluilmoitus, kun oli pitänyt kissoja vegaanisella ja ne oli sairastunut. Aika karua, kun kuitenkin vegaanina olon tarkoitus on kärsimyksen minimointi. Aattelinkin, että koira vois pärjätä, kun on kuitenkin sellainen kaikki menee -hotko toisin kuin kissat. Mutta siis back to the point, kyllä koira varmaan parhaimmassa kunnossa pysyy sekaravinnolla. Toivottavasti Kenain täydelliset päivät olisi jatkunut. Se on noissa kuvissa aina niin übessöpö ja rauhallisen näköinen, ei ikinä uskoisi millainen häärä siitä tulee.

  -Miyu

  VastaaPoista