perjantai 14. joulukuuta 2012

Kaaos


Aina välillä mietin sitä, että pitäiskö mun blogin keksittyä yhteen asiaan ja kaikki postaukset pyöriä sen ympärillä. Niin kuin kaikki suositut blogit tuntuu tekevät. Niissä on joku punainen lanka, joka yhdistää kaikkia postauksia. Ehkä silleen olis helpompi saada lukiojoita (joka tuntuu bloggaamisessa olevan kaikista tärkeintä - että sun blogillas on ainakin miljoona lukijaa ja sata miljoonaa päivittäistä kävijää), kun postaukset olis jollain tapaa järkevämpiä, vaikka kertoisivatkin ihan jostain pöljästä asiasta, kuten vaikka vaatteista, meikeistä, sisustuksesta tms. Mut mä oikeasti en voi käsittää miten joku pystyy keskittymään vaan yhteen asiaan. Jos mä olisin vuoden alusta perustanut blogin, joka keskittyy yhteen asiaan, niin sehän olis tietenkin ollut säästäminen, ja tietynlainen itsekuriin perustuva niukkuus/nuukailu blogi. Miten sen olis käynyt nytten? Mullahan on ollut tämänkin blogin olemassaolon aikana niin miljoona eri projektia meneillään, ettei se millään olis ollut mahdollista. Siis tehdän yhden asian ympärillä pyörivää blogia. Ruokakin, välillä olen siihen niin älyttömän kyllästynyt, etten oikeesti meinaa saada mitään sapuskaa aikaiseksi, vaan joudun kaiken maailman lahjontakeinoja käyttämään, että saisin C.n kokkaamaan mun vuorolla. Ja välillä ihan kaikki pyörii ruoan ympärillä. Sama juttu kaiken kanssa, askartelu, Pinkkis, nuket, lelut, valokuvaus, lukeminen (se on kyllä varmaan ainoa asia, johon en ole vielä kertaakaan kyllästynyt, kirjojen aiheisiin kun mahtuu kaikki maan ja taivaan väliltä, ja vähän ylikin), kuntonyrkkeily, juokseminen (hihii, kaikki urheiluun liittyvä, monivuotista ratsastusta lukuunottamatta, ei kyllä kovinkaan montaa sivua täyttäis ;), vapaaehtoishommelit, jne. Enhän mä mistään jaksa täysillä tykätä kovinkaan kauaa. Joten blogini on tälläinen sillisalaatti. Ja siksi en meinaa saada amerikan kielistä blogiani millään täydennettyä. Kun en pääse yli ajatuksesta, että sen pitäis olla jollain tapaa järkevä.

Joop. Koulurintamalle kuuluu ihan kamalaa. Kemia ei edisty. Yhtään. Mä luen. Ja sit mä luen lisää. Ja sit mä törmään seinään. Ja sit mä taas luen. Törmään seinään. Luen. Törmään. Luentörmään. Törlue.Plääh. Sit soitin kaverille, joka saattais osata auttaa, ja jos se ei, niin sen mies ainakin. Joten mulla on maanantaille kemiantreffit.

Turhauduin tosta touhusta niin, että halusin pois. Lähettiin Jumboon ja hakemaan uutta teräosaa siihen meidän Kitchen Aidiin, johon siis just saatiin kuukausien odottelun jälkeen uusi lasikannu. Ja sit terää paikoilleen laitettaessa  hajos se saamarin terä. No, uusi terä maksoi 45 euroa. Vähänkö ketutti. Lasikannukin maksoi reilu 30 euroo. No, nyt se toimii ja on ihana.

Jumbossa kävin pitkästä aikaan Tiimarissa. Ja arvatkaa mitä, siellä ei ole enää niitä lasipurkkeja, joissa koristeellisia lyijykyniä on aiemmin myyty. Mikä pettymys! Muistan kuinka pienenä (siis n. 30 vuotta sitten!) niitä lyijäreitä valkkailin ja se oli niin ihanaa. Japanissakin on ainakin joissain lelukaupoissa ja sit Hello Kitty kaupoissa  lyijäreitä silleen esillä. Ja ne on niiiiiin ihania! Luulin, että Tiimarissakin olis ollut, mutta ei. :( Pöh! Tyhmä Tiimari. Se oli kyllä niin täynnä kaiken maailman sälää. No, mutta siis mä hain sieltä piippurassia. Miksi ihmeessä? No tämän takia :)
Ok, on aika kamala kuva. Taustalla Halloweenista jäänyt luurankokäsikin...Kyseessä siis kuitenkin nukketaloon tehty joulukuusi(ohje ja paljon kauniimpi kuva täältä,) tai siis kaksi kuusta. Ja nyt haluan niitä lisää. Tietenkin. Enhän mä vois kahteen tyytyä kun nukkejakin on niin monta :) Tiimarissa ei kuitenkaan ollut kovinkaan hyviä värivalikoimia. Ostin vaan punasta ja valkoista, enkä tota metallinhohtosta, vaan niitä nukkasia. Ostin poistokorista pikkiriikkisiä enkeleitä ja muutamia muita jouluaiheisia juttuja, pilkkahintaan ja sit ostin kans kamalan kalliita mini glitterpalloja. Nekin tytöille.Tai emmä tiedä onko ne muidne mielestä kamalan kalliita, mutta kun en yleensä osta joulukoristeita, varsinkaan mistään tiimarista, niin se kun niistä ihan tavallisista asioista pitääkin maksaa jotain niin se on aika kallista.

On hupaisaa, etten saa oikeaan kotiin joulukoristeita, mutta nukkekotiin sitäkin enemmän. No, ei ole ainakaan niin kova työ koristeiden pois ottamisessa.

Tiimarista Cittariin. (oikeesti ostin Tiimarista vielä kaksi mini Laloopsya. ettekä arvaa kenelle.) Sieltä postin kautta kotiin (vihdoin ja viimein herkkutilaukseni Vegetukusta oli noudettavissa! Sitä suklaan määrää!!). Kotona tajusin, että on meillä meni aivan liian pitkään, enkä ehtinyt tekemään bilsan läksyjä! Ei siinä, että ope olis edes meille antanut läksyjä, mutta mä olen ottanut tavaksi tehdä niitä joka tapauksessa, kun haluan oppia paremmin (kuin muut).

Olen opiskelujeni kanssa ihan hunningolla. Ymmärrän, ettei se ehkä ihan siltä kuulosta, mutta varsinkin tällä viikolla olen käyttänyt koulun ulkopuolella aikaa enemmän läksyistä ja lukemisesta puhumiseen täällä enemmän aikaa kuin siihen itse asiaan. Ihan kamala kaaos taas kaikkialla, varsinkin nyt kun piti mennä tekemään kookospalloja linnuille ja oraville kesken aamupalan. Kookosrasvaa ja linnunsiemeniä joka puolella. Ja kirjoja. Kirjoja varsinkin. Haalin niitä kirjastosta niin kuin ne olis nukkeja. Lisää lisää lisää! Enkä ennätä lukemaan kaikkia. Pitäis vähän rauhoittaa tätä. Hoitaa yksi asia kerralla, kunnoll aloppuun asti. Mutta kun ei malta. Noi nuketkin. Arvatkaa olenko oikeasti tehnyt niiden kanssa yhtään mitään pitkiin aikoihin. No en ole. En laittanut kotia, en ottanut kuvia, en ommellut vaatteita. Haalin vaan uutta. Toissailtana otin kyllä kolme tyttöä esille, tarkoituksena mennä pihalle niitä kuvaamaan lumeen. Saa nähdä koska saan senkin aikaiseksi. Ensin pitäis kyllä saada sotkukaaos taltutettua ja sit vähän opiskella. Oikeesti opiskella, eikä vaan puhua siitä.

Bilsan tunnilla olin silti kaikista paras, vaikken ainoana äänessä. Kyllä ne muutkin alkaa sieltä ehkä vähän lämpiämään. Joku poika ties joitakin vastauksia, ja se "kovaan ääneen" kuiski niitä. En ymmärrä miksi. Se ei siis sanonut niitä ääneen, vaan kuiskas, silleen et osan opettaja kuuli, osaa ei. Ihan kummallista.

Onko täällä ketään, joka olis Facebookissa, muttei olis vielä tykänny Pinkkiksestä? Käykää ihmeessä tykkäämässä, jospa saisin 100 tykkääjää rikki vielä tämän vuoden puolella! (viisi puuttuu, ei mikään mahdoton tehtävä, vaikkakin niitä aika hiljakseen on sinne tullut. Pitäis ehkä olla mielenkiintoisempi tai aktiivisempi tai jotain)

Mutta joo. Olettehan tulossa Helsinkiin Eettisille Joulumarkkinoille nyt tulevana viikonloppuna?! Siellä on varmasti hurjan mukavaa! Nyt viikonloppuna, Postitalolla. Koko päivän, molempina päivinä. Nähdään siellä. Blogin lukijoille 10 % alennusta, jos ilkeätte sanoa olevanne lukijoita :D

Kaaosta selvittämään! Sitä ennen kuitenkin vielä pari joulukuusta tehtävänä. Aion kyllä siis vielä koristella kuuset ja laittaa ne sinne taloon. Ois tietty ollut kiva näyttää pelkästään kuva kuusista silloin, kun ne ovat vähän nätimmät, mutta kun en malttanut.

xoxo,
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti