maanantai 10. joulukuuta 2012

Superelämää!

Viime viikko on ollut sellaista menoa, että heikompia hirvittäis! Viime viikko oli myös koulusta vapaa ja vaikka olenkin lukenut kemiaa suihkua lukuunottamatta joka tilanteessa (bussissa, junassa, vessassa, ruokapöydässä, sängyssä), on silti taas pieni kiriminen tossa kouluasiassa nyt kun se jälleen tänään illalla vierähtää käyntiin. Etälukiossa kurssi alkoi jo viime viikolla, mutta se on näin alkuun stressitöntä. Siis tähän päivään saakka. Tämän kurssin aiheena (koska te kaikki kuitenkin janoatte tietää) on reaktiot. Ja siihen kuuluu myös laskut. Kukaan ei varmaan meinaa uskoa, mutta mä olen matikassa oikeasti ihan hyvä. Niin kauan kun pysytään sellaisessa päättelymatikassa. Mut sit kun otetaan mukaan kirjaimia ja laskukaavoja olenkin ihan pihalla ja solmussa ja lukossa. Ja mä pahoin pelkään, ettei kemian laskut ole päättelytehtäviä tai prosenttilaskuja. No, en anna tämän latistaa! Innolla luin kurssin kuvausta, innolla siksi, kun mietin, että kohta minä ymmärrän nämäkin asiat. Ja olen oikeastikin jo miettinyt, että tulenko jossain kohti ymmärtämään reaktioita niin hyvin, että pystyisin niitä ennustamaan. Ehkä tämän kursiin jälkeen. Kerroinko (kerroin, ainakin kerran, ehkä jopa kaksi! Tämä sitten kertauksena) siitä, kun tykkään pienistä asioista, eikä siis vaan miniatyyreistä ja niiden helposti hallittavasta maailmasta, vaan tähän liittyen ennen kaikkea asioiden pilkkomisesta pieniin osiin ja niiden pienten osien hoitamisesta, ennemmin kuin isoista kokonaisuuksista. No, tästä kemiasta pienemmäksi asioita ei voi enää pilkkoa. Kuulostaa siis ihan minun hommaltani.  (yritän siis tällä valaa itseeni uskoa kyvyistäni)

Niin, siis um...joo! Viime viikkoon. Viime viikolla tuli rahaa. Ensin ihan vähän ja sitten vähän enemmän :) Veronpalautukset! joten joululahjaostoksille! Ensin Pinjan kanssa keskiviikkona. Oltiin myös Mayassa Maijan kanssa syömässä. Eli Tampereelta tuli kutsu tulla Helsingin keskustaan! Ensin syötiin ja sitten kierrettiin Helunan ja Jameran (lukiokirjakauppa) takas keskustaan, Ruohikseen (josta ostin epävegaanisia hammasharjoja!!!!), Forumiin ja sit Maijan pitikin lähteä katsomaan jotain tanssijuttua. Pinpula ja minä mentiin vielä Hobby Pointiin, josta ostin sellaisen silkkipainoseulan, jota en osaa veilä käyttää. Melkein koko päivä meni siinä, kotona taidettiin olla joskus puol kasin aikoihin. Melkoista menoa.

Torstain loikoiltiin. Perjantaina pakotin lapset kävelemään parin kilsan matkan kirjastoon ja sit takas kotiin. Sen jälkeen vein Hapsimakkaran kaupungille lahjaostoksille. Hapzikin halus Mayaan syömään, joten mentiin suoraan sinne. Pöytään päästyämme vitsailin, että entä jos olisinkin unohtanut rahapussin kotiin. Ja samassa tajusin, että rahapussi on siinä kirjastokassissa, joka on kotona. Paniikki! No, muutamia hätäisiä puheluita myöhemmin oli P matkalla C:n kyydittämänä junalle, ja junalla kohti keskustaa, rahapussini matkassa mukana. Me oltiin jo syöty siinä kohtaa kun rahat saapui, mutta mitään noloja tilanteita ei ollut kuitenkaan syntynyt. Pinja lähti sitten heti kotiin ja me jatkettiin Hapsin kanssa hummailua. Käytiin Ruohiksessa palauttamassa ne sianharjaksiset hammasharjat, tai siis vaihtamassa ne synteettisiin. Mullahan on ollut jo pitkään pelko siitä, miten maailman pelastuksen kanssa käy, kun vaihtopäähammasharjat katos kaupoista. Löysin Helunasta kierrätysmuovista tehdyn harjan, mutta ongelmaton ei sekään. Ja sitten löytyi uudet vaihtopääharjat! Ja nyt voin taas nukkua yöni rauhassa (vaikkakaan jostain kumman syystä näin en teen. Herään herkästi ja sit vaikea saada unta. Ja mitään murehdittavaa en kyllä keksi. Paitsi tietenkin sen, että olen umpihullu rahan ja nukkien suhteen, mutta mitäs sitä murehtimaan). Lauantaina menin kavereitten kanssa perinteiselle joululahjaostoskierrokselle, josta olen kyllä jo joitakin vuosia sitten pudottanut sen ostososuuden pois ja vain nauttinut syömis- ja seuraosiosta. Oltiin jossain kiinalaisessa syömässä ja oli ehkä parasta kiinalaista mitä koskaan syönyt. Tosi maukasta. Sieltä lähdin sitten kotiin jatkamaan ompelua ja myyjäispakkailuja. Ei olis kyllä yhtään huvittanut, ei siis että olisin halunnut jäädä shoppailemaankaan, varsinkin kun tiedän, että se on muiden osalta varsin vaatekauppapainoitteista, mutta kun en tykkää pakkaamisesta ja siitä kaiken sen järkeistämisestä. No, iltaan mennessä oli kaikki valmista ja aamulla ei tarvinnut muuta kuin raahata kamat Ofeliaan. Vähän jotain valmisteluja piti kyllä aamullakin tehdä.

 

 Mutta sit autolla, junalla ja taksilla Gloriaan. Todella kiva päivä oli, Ofelia on kyllä mainio! Näin tuttujakin, ihana Emmikin tuli käymään :D (Emmi siis vastuussa tuosta uudesta Pinkkis -ilmeestä). Mä en paljoa ennättänyt siellä kiertämään, just ennen sulkemista kiersin alakerran salin pöydät, löytämättä mitään ostettavaa. Olinkin kyllä vähän asennoitunut niin, etten ostais mitään. Koska tapahtuma oli yksipäiväinen riitti ihmisiä ihan alusta loppuun saakka tasaisesti, vika tunti jäi kyllä melko hiljaiseksi. Mutta siis tosi kivaa oli. Pinpula, joka mulla avustajana mukana nautti täysin siemauksin ohjelmasta, osallistui reippaana myös workshoppiin, jossa teki Kuolleiden Päivä -aiheisia koruja ja naamioita. Oikein hienoja. Lopulta sitten pakattiin tavaramme ja oltiin jo kävelemässä ulos, kun huomasin jollain myyjällä mukanaan nuken! Pyysin Pinjaakin katsomaan ja kysyin myyjältä, että "mikäs sulla on täällä mukana" ja se sanoi sen olevan myynnissä. Kertoi kuka on kyseessä, hinnan ja myös tekemästään re-roottauksesta (eli siltä oli päänahka irrotettu ja laitettu uutta tukkaa) ja mainitsi, että mukana on myös jotain muuta. Mä en oikein enää edes kuunnellut, enkä varsinkaan nukkea enää edes katsonut. Olin jo tehnyt päätökseni. Jos kerta joku on tuonut tytön myytäväksi Ofeliaan ja se oli siltä jäänyt myymättä ja mä uloslähtiessäni sen satun huomaamaan, varsinkin kun se oli jo kerinnyt pakkaamaan lähes kaiken muun tavaransa pois, niin eikö se ole jo melko selvä merkki siitä, että se tyttö on tulossa meille? No, raahattiin P:n kanssa kaks matkalaukkua, reppu ja pöytä! juna-asemalle (nyt ei otettu taksia, kun toivoin, ettei laukut painais enää niin paljoa - mut kyllä ne raskaat oli raahata siellä sohjossa!) ja junassa sitten tarkistin, että mitä olikaan tullut ostettua. Rainy Day Parade!


 Kaikki alla oleva tuli sen mukana. Ebaystä katsoin, sen saappaista ja sadetakista pyydetään 50 dollaria, ja sateenvarjosta 40 dollaria. Tytöstä vaatteineen halvimmillaan 280 dollaria. Melko hyvät kaupat tein! :) Vaikkakin jälkeenpäin laitetut pinkit raidat joudun poistamaan ja päänahan liimaamaan. Et ei se ihan uuden veroinen ole. Mutta loisto-ostos. (niitä on kyllä omastakin mielestä tullut taas vähän liikaakin viimeaikoina tehtyä...)
Katsokaa nyt kuinka monet kengät!!!! Kumpparit oli sen omat.
Kaikki nämä vaatteet, plus paita ja shortsihaalari. Valk. mekko taitaa olla sen oma.

Näissä hienoissa pikkulaatikoissa on ilmeisesti tullut noita kenkiä.

Nämä kuuluu kans tytölle alunperin. Aivan ihanat!!
Saatiin viimeisillä voimilla kamat raahattua autolle, ajoin huoltoasemalle, jossa C ja L jo odottivatkin, mentiin Heseen (eli muutaman päivän sisään neljäs kerta kun syön ulkona!) syömään. Ja sit kotiin ja super väsyneenä nukkumaan.

Tälle päivälle luvassa kemian ekojen tehtävien teko ja palautus, hissaa ja yhteiskuntaoppia. Ne on mulla täysin vapaaehtoiset ja "turhat" mutta kun kiinnostaa, löysin kirjat kirjastosta eikä ma-ke päiville ollut muitakaan aineita, niin ajattelin sitten paineettomasti osallistua näihin. En siis aio stressata kokeista tai muusta, tiedon käyn sieltä vaan nappaamassa. Käyn myös hakemassa kokeeni, kirjastossa ja yritän saada C:n menemään kauppaan. Kaikkien pakollisten menojen jälkeen, velkojen maksun ja sit ulkona syömisten ja nukkejenkin, ei ole enää kauheasti tilin saldossa juhlimista. Ai niin, onhan tälle päivälle lisäksi Dexter ja Homeland. Pyöriikö telkkarissa Homeland -sarja? Katsooko sitä kukaan? Mun mielestä se oli alkuun aika ärsyttävä, mutta nyt tykkään siitä, vaikkakin siinä on ehkä kaikista tv-sarjoista ärsyttävimmät päähenkilöt. Kokeista vielä, jos tuli huonot numerot en niistä varmaan kehtaa täällä kertoa. Mutta voi olla myös, että tuli hyvät ja vaan unohdin. Eli ette voi tietää!

Uuden tytön nimeksi taitaa tulla Pepper.  C:n mielestä mä paikkaan jotain reikiä itsessäni näillä nukeilla. Melkoiset reiät kyseessä, kun niihin näin monta nukkea tarvitaan! :)

Loppuun vielä viikon varrelta joitain kuvia.

Okonomiyaki, vähän köyhillä täytteillä. Viimeks laitettiin jotain salamimakkaraa ja oli kyllä niin maukkaat, mutta nyt oli "vaan" tofua, eikä ollenkaan niin maukasta. Mut aika nätti ruoaksi.

Tässä niitä hammasharjoja. Vasemmalla n. 10 vuotta palvellut vaihtopääharjani, joka nyt siis jäi eläkkeelle, kun ei niitä vaihtopäitä tehdä enää. Keskellä nyt käytössä oleva jogurttipurkki-harja, joka kyllä kivan värinen, mutta iavan liian kova. Ja oikealla uusi vaihtopääharja, joka "natural", eli harjakset sian karvoja. Vaihdoin nämä synteettisiin.

 xoxo,
Supersuloinen Pinkkis-puputyttö

2 kommenttia:

 1. Hieno löytö tuo RDP! Sen farkkuhaalarit on arvonsa puolesta ehkä tuon setin halutuin vaatekappale. En luottaisi täysin eBayn hintoihin, mutta suuntaa-antavina niitä voi toki käyttää. En ole hetkeen seurannut Blythe Kingdomin myyntipalstoja joten en osaa sanoa noiden tämänhetkisiä käypiä hintoja, mutta eivät liene myynnissä kuitenkaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara kommentistasi! Hassua, farkkuhaalari oli ehkä vähiten suosikkini. Mun mielestä se sateenvarjo on niiiiin hieno! Joo, ja kuten arvelit, myynnissä eivät ole, enkä oikeastaan niitä hintatietoja silleen tarvitsekaan, kunhan vaan vakuuttelen itselleni (ja vähän muillekin) tehneeni todella hyvät kaupat :) Se, että kuinka fiksua tää touhu ylipäätään on, varsinkin tässä elämäntilanteessa, onkin sitten aivan toinen juttu...toisaalta melko hyvinhän nuo arvonsa säilyttävät, joten tiukan paikan tullen voin vaikka myydä vähiten tärkeimpiä pois. Vaikkakin ajatus niistä luopumisesta tuntuu vieraalta. Mulla on edelleen kaikki nuket, jotka ovat koskaan meille päätyneet :)

   xoxo, Raisa

   Poista