torstai 2. kesäkuuta 2011

Reippaan Raisan reipashenkinen päivitys

Tänään torstaina:
leikkasin kankaita
ompelin pussukoihin vetskareita
viimeistelin koruja
keksin uusia hauskoja koruja (enkä inhonnut niitä tai itseäni jälkeenpäin)
leivoin elämäni ensimmäisen (?) suolaisen piiraan (se pirulainen onnistui ja meinaa päästä vielä kirjaankin!)
tein "Kissa vieköön, että on hyvää!" nimisen soijasuikale-pastauunijutun
leivoin kaksi aur.kuiv.tomaatti-rosmariini-kapris focaccia leipää
leivoin kaksi perus focaccia leipää
leivoin sämpylöitä pakkaseen
liotin herneitä hernekeittoa varten
otin kikherneet sulamaan porkkanahummusta varten.

Haluutteko kuulla yhden ihan super nerokkaan jutun? (kirjasta sen lopulta sitten näette, mutta voin kertoa kuinka ällistyttävän viksu osaan joskus olla)
Meillä kun on lauantaina kuvaukset, otetaan sekä valmistujaisjuhlat että kevään juhla (pääsiäinen) kuvat samanaikaisesti. Luonto on tietenkin aivan liian rehevä tällä hetkellä, että sieltä sais yhtään mitään rekvisiittaa pääsiäis kuviin, MUTTA minäpä huomasin töistä kotiin polkiessani, että jossain pöheikössä oli kaadettu (mä en muuten koskaan ota oksia elävistä puista/pensaista, aina muiden kaatamista, tai tuulen irrottamista - sen takia pupuillakaan ei aina ole oksia nakerreltavina, mutta yllättävän hyvin kyllä löytyy kaadettuja puita jne.) nuoria koivuja ja joitain muita, en muista enää mitä ne oli. Ne oli kaadettu varmaan joskus kuukausi aiemmin, osassa oli just pääsiäiseen sopivat pienet hiirenkorvat, joten minä taitoin sieltä kuvauksia varten just sopivat oksat ja nyt meillä on keittiön pöydällä varmaan helsingin pienimmät koivunlehdet .

Eilen oltiin kävelyllä, mulla oli kamera mukana, kun olen kotimatkalla ajanut ihan käsittämättömän hienojen omenapuiden ohi/ali ja halusin saada ne ikuistettua ennen kuin on liian myöhäistä. Mutta nyt kamerasta on akku loppu, en voi ladata teille kesäenergiaa.
Onko kenelläkään kokemusta mustikanlehtiteestä? Mistä muusta vois tehdä ite teetä? Tai siis eihän ne teetä ole, jos ei niissä teepensaan lehtiä ole, mutta ihan sama.

Huomenna pitää viedä auto katsastettavaksi. Ei mene läpi, kun siinä iskarit on rikki.
R

2 kommenttia:

  1. Nuorista vadelmanlehdistä ja mustaherukanlehdistä voi tehdä teejuomaa. Tosin muistan että itse olin joskus aika pettynyt makuun, mut ehkä sitä voisi maustaa vielä jollakin muulla..?

    VastaaPoista
  2. Oh! Kiitos Kaisla! Täytyypä kokeilla, herukoita kasvaa naapurin puolella, ehkä sieltä jokunen oksa osuu meidän puolelle...

    <3 Raisa

    VastaaPoista