torstai 3. huhtikuuta 2014

Kaupunkiverstas

Heipparallaa!

Olen täällä aiemminkin hehkuttanut kirjaston ihanuutta, mutta nyt tulee oikein tuutin täydeltä! Tiesitte varmaan, että kirjastosta voi kirjojen lisäksi lainata luistimia, lautapelejä, kasseja(!), sauvakävelysauvoja taikka ompelukoneen(!!). Mutta tiesittekö sitä, että aivan Helsingin keskustassa on kirjasto, jossa ei ole kirjoja? Kirjojen sijaan siellä on jos jonkinmoista vekotinta, aina saumurista 3D tulostimeen. Oikeesti!

Kaupunkiverstas on paikan nimi, ja sijaintina Lasipalatsi. Sen lähemmäs keskustaa ei kai voi edes päästä. Itse olen tähän paikkaan tutustunut vasta hiljattain, ystäväni Keidas-blogittaren kautta. Ekaa kertaa olin Kaupunkiverstaalla viime kesänä, kuuntelemassa öö...no nyt en kyllä millään saa päähäni mikä se juttu oli, ainakin siellä kerrottiin pienyrittämisestä ja bloggaamisesta. Oli hyödyllistä ja mielenkiintoista, tein paljon muistiinpanoja, jotka olen jo onnistunut hukkaamaan. Sen jälkeen olen käynyt siellä vuoden alussa Etsy ryhmäni tapaamisessa (sieltä voi siis varata myös kokoustiloja!!) ja nyt vihdoin ja viimein uskaltauduin kokeilemaan vinyylileikkuria.

Minulle oli varattu kaksi tuntia aikaa leikellä etukäteen valitsemiani, ja muistitikulle tallentamiani kuvia vinyylileikkurilla. Alkuun leikeltiin muutamat kuviot/teksit väärinpäin, tai väärälle puolelle, mutta kunhan päästiin vauhtiin (mua siis alkuun opastettiin ihan kädestä pitäen, kun en yhtään tiennyt mitä tehdä) niin johan lähti! Ja tuli kuulkaa niin hienoa jälkeä!!! Tää oli niin iso juttu mulle, joka niin tykkää kankaan painannasta! Siinä ei ollut kauheen montaa kohtaa missä sössiä! Enkä mä sössinyt! Mahtavaa! Kaksi tuntia meni ihan sujauksessa, onneksi mun jälkeen ei ollut ketään varannut aikaa, joten sain toiset kaksi tuntia heti putkeen ja saatoin jatkaa onnistuneita kokeilujani! Se oli ihanaa! Enkä edes huomannut, että mun vatsalaukku huusi täytettä! Sain paljon aikaiseksi, ens kerralla saan kyllä vielä enemmän, kun osaan paremmin, ja yritän olla siellä nyppimättä niitä tarroja auki, vaan jätän sen aikaavievän vaiheen kotiin. Täytyy tietenkin katsoa, että miten se mun omalla prässillä onnistuu, kun ei mun Elna Pressissä ole niin kovaa puristusvoimaa. No, se jää nähtäväksi!

Tein myös muutaman vinyylitarran, mutta niitä täällä kotona kiinnitellessä en ollut ollenkaan niin innoissani, sillä siinä on heti suuremmat mahdollisuudet asioiden mennä mönkään, kun "vapaalla kädellä" yrittää jotain tekstiä saada suoraan ja samaan tasoon. Tarkoituksena on myös kokeilla käyttää tarran "ylijäämäosaa" sabluunana kotikankaanpainannalle. Aion myös leikellä kuvioleikkureilla kotiin tuomiani ylijäämäpaloja siitä kankaalle tarkoitetusta vinyylistä. Niin monta mahdollisuutta!!

Mulla oli mukana kankaasta vaan sellaisia raakapaloja, tai siis yksi iso pala fuksiaa kangasta, joka oli alunperin ollut meillä häissä pöytäliinana :). Paikan päällä revin sen sopiviksi paloiksi ja kotona sitten ompelin kasseiksi. Tai olen ompelemassa, sillä siinäkin on aika paljon hommaa. Tai ei siis ole jos vaan yhden tekisin, mutta enhän minä yhteen tyydy, kun pitää saada ainakin 12! Joo, kaksi on nyt valmiina, toisesta sain kuvan ennen kuin kameran akku hyytyi. Niin, ja onhan siellä kirjastossa ne ompelukoneetkin! Olis voinut jäädä sinne ompelemaan! Siis ihan mahti paikka!!

Jossain kohti mun avustajan piti mennä muihin puuhiin, ja minä jäin yksi siihen suoriutumaan, mutta ei hätää, sillä aina pulman ilmaantuessa apu oli heti siinä selän takana, sillä paikalla oli koko ajan kuitenkin erittäin ystävällistä ja avuliasta henkilökuntaa! Miksei muuallakin voi olla näin hyvin! Oikeesti, miten nurinkurista! Jossain, missä asiakas oikeasti tuo sen rahan (kirjastohan ei pelkästään meidän sakkorahoilla ja varausmaksuilla kovinkaan pitkään pyörisi, vaan raha toimintaan tulee jostain muualta - ISO kiitos siitä, veronmaksajat!), ja leivän pöytään saattaa asiakaspalvelu olla jotain aivan muuta, jotain käsittämättömän huonoa, ja sitten tälläinen paikka, jossa ilmaiseksi annetaan käyttää älyttömän hienoja laitteita (niin, vinyylileikkurin, prässin ja muiden käyttö on ilmaista, asiakas maksaa käyttämänsä materiaalit, ja niistäkään kirjasto ei "vedä välistä", vaan laskuttaa asiakasta sen mitä itsekin maksaa) panostaa siihen, että palvelu pelaa ja asiakkaat tyytyväisiä. Mulla olis kyllä kertoa niin monta huonon asiakaspalvelun esimerkkiä, mutta koska haluan tämän olevan täynnä nostetta ja tekemisen riemua, jätetään se parjaus toiseen kertaan (varo vaan Kangastukku! Kyllä minä sinut vielä mollaan!).

Koko sen ajan kun olin siellä työstämässä hienoja ideoitani oli paikalla myös paljon muita asiakkaita. Siellä oli senioreita opiskelemassa netin käyttöä(?) senioreiden avustuksella (?), ja sit paljon puuhattiin niillä tietokoneilla, mutta niistä en ymmärrä kyllä kertoa yhtään mitään. Jotain editointia tms. Ihan sama.

Niin, haluatte varmaan nähdä, että mistä minä tässä oikeen vouhkaan? No tästä!

Alakuvassa näkyy paremmin kassin oikea väri, mutta tässä kassi siis valmiina! Tein näitä vaan muutaman, huomattavasti enemmän tein printtejä tulevaa Blythe Conia varten, ajattelin tehdä kaupanpäälliskassit niille, jotka ostaa kaksi tai useamman sleepsackin. Siihen kassiin tulee Pinkkis -teksti ja suoraan conin sivuilta otettu kuva, jossa Blythe nukke ajaa pyörällä ja pitää tulppaania kädessä. Sain eilen paljon aikaiseksi, ja toivottavasti tänään myös! Joten Heipsis!

xoxo,
Raisa

2 kommenttia:

  1. Hei! Ajattelin vain, että onko sinulla tällä hetkellä blythejä myynnissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä oon melko varma ettei ole, mut tarkistan tilanteen kunhan pääsen kotiin. Ostin kolme uutta nukkea täältä!

      Poista