keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

MPvoi-hillo neliöt

Tässä teille jälleen uusi resepti! Kuva jälleen kokeiluvaiheelta, ei ihan vastaa Sarin kauniita otoksia, mutta maku niissä on sama. Ohjehan siis on Puputyttö ja Vohvelisankari - Vegaanin herkkukirjasta. Kustantajalta saamani tiedon mukaisesti ensimmäinen painos on loppuunmyyty, mutta sitä saa esim. Suomalaisesta tai vaikka Animaliasta. Ja kaikki kannatuksen vuoksi toki ostavat sen Animaliasta, eikös juu? Mulla itsellä on muutamia kirjoja, jos joku haluaa omansa omistuskirjoituksella niin minultakin siis voi sen tilata :)

Niin, siis se ohje!
U.S.A / MAAPÄHKINÄVOI-HILLO NELIÖT, n. 30-40 kpl
Unohtumaton! Satumainen! Aarre!

Hienostuneempi ja paljon maukkaampi versio maapähkinävoi-hillo leivistä. Muutkin kuin Amerikassa vaihto-oppilasvuotensa viettäneet tykkäävät varmasti!
220 g Sininen Keiju margariinia, huoneenlämpöisenä (+ vuoan voiteluun)

3,5 dl sokeria

2 tl munan korviketta

4 rkl vettä

5 dl maapähkinävoita

7 dl vehnäjauhoja (+ vuoan jauhotukseen)

1, 5 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilja-aromia

3,5 dl mansikkahilloa (muutkin maut käyvät)

1,5 dl suolapähkinöitä, karkeaksi rouhittuna
Lämmitä uuni 175 °C. Vuoraa 20x 30 cm vuoka leivinpaperilla, voitele paperoitu pohja margariinilla (jos paperi ei meinaa pysyä paikoillaan, voit voidella myös vuoan, jolloin paperi tarttuu mukavasti siihen) ja jauhota. Laita vuoka sivuun.

Vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella margariini ja sokeri kuohkeaksi, n. 2 min. Sekoita munankorvike ja vesi huolella keskenään, lisää seos maapähkinävoin kanssa rasva-sokeriseokseen. Sekoita kunnes tasainen massa, n. 2-4 min. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja sekoita.

Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita varovasti muun taikinan joukkoon. Laita 2/3 taikinasta esivalmisteltuun vuokaan, painele tasaisesti pohjalle. Levitä hillo pohjan päälle ja hillon päälle ripotellen loput taikinasta. Ripottele pinnalle suolapähkinät.
Paista kauniin kullanruskeaksi, n. 45 min uunin keskiosassa. Jäähdytä ritilällä. Leikkaa n. 4x5 cm kokoisiksi neliöiksi.
Jos pinta alkaa tummumaan ennen kuin pohja on kypsä peitä pinta foliolla.

Tosi hyviä!

Tapan tässä aikaa, kunnes Chris on laittanut koneelle tarpeeks kuvia Tokion reissusta. Sitten alan purkamaan reissua.

♥ Raisa

1 kommentti:

  1. Olen käynyt täällä aina välillä kurkkimassa, mutta en ole tainnut kommentoida aikaisemmin. Ihania uutisia erityisesti tuo Puputytön juhlakirja! Odotan sitä jo innolla, koska oon tykännyt Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta ihan yli kaiken :)

    Nämä maapähkinävoi-hilloneliöt on niiiin hyviä, tosin oon tehnyt näitä ilman kananmunankorviketta.

    VastaaPoista