perjantai 17. syyskuuta 2010

Leipää ja sirkushuveja


Bread ♥
Originally uploaded by Pinkkisfun
Vihdoinkin valokuva! Otin niitä eilen illalla muutaman muunkin, mutta laitetaan nyt vaan kaksi ruoka-aiheista ja tehdään siis ruoka-aiheinen postaus. :)

Oik. yläkulmassa oleva leipä on proteiinileipä. Jauhoista ainoastaan pieni osa on valkoisia vehnäjauhoja; seassa on kaikkea kikhernejauhoista täysjyväspelttijauhoihin. En tiedä vielä miten onnistu tai ennen kaikkea miltä maistuu, sillä pakastin sen heti jäähdyttyä.
Sydänleipä ja toinen vuokaleipä on Voi Hyvin -lehden reseptistä vähän muunneltu porkkana-kaneli leipä. Todella hyvää. Vuokamallinen syötiin ja sydän meni pakkaseen.
Mulla alkaa pakastimet (pieni arkku ja puolikas kaappi) olemaan aika täynnä - valmiina talven varalle :)
On useampi kilo mansikkaa, on leipää ja sämpylää, omenasosetta, lounaskeittoja ja vaikka mitä. Ei ne siis oikeasti ole talven varalle, mutta kuiteski.
Mun mielestä syksy on vuodenajoista paras. Ihan huippua on semmonen kuulas ihana aurinkoinen viikonloppu. Syksyllä pitää juoda paljon teetä, syödä ihania omenia ja valmistautua Halloweeniin. Ja olla lämpösessä.
Ja ehkä on ihan kivaa myös pukeutua vähän enemmän. En ole tosta ihan varma, tykkään niin kovasti t-paidoista.
Ja syksyllä on lisäks vielä niin kaunista! Mä olen kyllä kirjoittanut syksystä tykkäämisestäni joskus aiemminkin, ainakin Facebookkiin.

Lisää ruokaa:
Picture 938 Tää on se aivoruoka mistä puhuin. Ihan pirun hyvää. Viikolla mennään välillä vähän riman ali ton päivälliskekseliäisyyden ja -viitseliäisyyden kanssa, mutta viikonloppuna otetaan sitte takasin.

Aina välillä innostun tekemään ruokalistoja pitkällekkin tulevaisuuteen, nyt olen tehnyt sitä oikein nerokkaasti: mulla on pieni vihko, jolle yhdelle sivulle mahtuu koko viikon lista. Laitan siihen aina myös mistä kirjasta ja miltä sivulta ohje on, että löydän sitten ruokaa tehdessäni oikean ohjeen. Ja sitten vihkon toisella puolella on aina viikkokohtainen kauppalista. Nerokasta! Eli kun keittokirjojen keskellä ruokalistoja mietin teen samalla ostoslistan, ettei sitten kesken ruoanlaiton tarvii kauppaan laukata.
Välillä mä olen kyllä niin laiska, etten etukäteen jaksa mitään miettiä, vaan kokkaan jotain "höhhöö" mihin kaapista ainekset löytyy. Tai sitte jos on varaa, niin vien katraani ravintolaan. Usein thaikkuun, kun meillä semmonen suht lähellä on.

Ei mulla mitään sirkushuveja ole teille tarjota. Hauskaa viikonloppua!

♥ R

3 kommenttia:

  1. Ainii, kuvassa näkyvästä salaatista omaa satoa on: idut, herneen -ja auringonkukanversot sekä muutamat salaatinlehdet, joista olen erityisen ylpeä. Vaikkakin ihan onneton salaattisato on toistaiseksi ainakin ollut.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos mahtavasta leipomiskirjaelämyksestä :) Sain kirjastosta viimein käsiini Puputytön ja testailin heti blondeja, mahtavan makuisia! Muitakin pitää päästä kokeilemaan pian, joten varmaan kirjoittelen blogiini, miten leipomukset onnistuvat. Mukavaa syksynjatkoa ja innokkaita kokkailuhetkiä!

    VastaaPoista
  3. Moikka!
    Kiitos iloisesta palautteesta!! Innolla odotan postauksiasi muista Puputytön leipomuksista!
    Värikästä syksyä!

    ♥ Raisa

    VastaaPoista